tiistai 31. lokakuuta 2017

KEVÄÄLLÄ TAVATAAN

  Eilen tyhjensin vesijärjestelmän. Tehtiin muitakin tarpeellisia juttuja talven varalle.
  Tänä aamuna asensin ilmalämpöpumpun odottelemaan herätettä tekstarilla, kerättiin tavarat paattiin, hinattiin mennessämme soutuvene yli. Se käännettiin Potinlahteen odottelemaan vielä ainakin yhtä tämänsyksyistä kuljetusta, paremminkin yksiä kuljetettavia, saareen. Sähköperämoottori ja sen akku, samoin muut tavarat, lastattiin autoon. Sitten sörnäytin moottorin navakassa pohjoistuulessa Hanelin rantaan, Hilppa tuli autolla maitse.

  Piskolassa laitettiin vene talvehtimaan. Vaikka oma viehätyksensä on parin asteen pakkasessa, kohtalaisessa aallokossa, usmuuttaa pitkin Saimaan selkiä, niin sopiva hetki veneelle oli laittaa se huilaamaan. Uinu onnellisissa merkeissä, keväällä tavataan.


  Velj'-Hanskin kanssa on mukava asioida. Rehti tunti puuhattiin veneen kanssa. Palkaksi tekemästään työstä hän antoi mukaamme lohifileen, juureksia vaille valmistetun hirvikeiton aihion, ja nyssäkän hirvijauhelihaa. Ei kohtuuton tuntipalkka! Työantajan mieleen. Tosin meidän kesken toista autetaan vastavuoroisesti. Eikä tehtyjen tuntien määrää kirjata vihkoon. Eikä tiedostoon. Eikä mieleen. Eli työavun kylkiäisenä tulleet herkut olivat ihan normaalia käytäntöä. Kiitos Haneli!

  Lahden seudulla on lunta maassa, varjoisimmissa paikoissa monta senttiä Anttolassa ei rantojen tuntumassa ollut oikeastaan mitään, kauempana vesistöistä hieman. 
  Sen verran kylmää lupailee, että lumi ei taida tällä viikolla sulaa. Sitten kai lämpenee. Talvea saadaan odotella vielä, luulen. Ja kun kesä oli kylmä, onko talvi lämmin? Vuotuinen keskilämpötila kun ei kovin hurjasti ole poikkeillut. Katsotaan. Tietysti toiveissa on, että tekee kunnon jääkelin, mieluumin joulukuussa, ennen isompia lumipeitteitä. Eli traktorijäitä odotellaan, soraa tarvitaan. 

  Voi olla, että saareen mennään marraskuun puolivälin paikkeilla. Jos kävisi sitä ennen ottamassa influenssarokotteen, kun sen tökkiminen alkaa viikolla 46. Samalla viikolla on Hilpalla joku sovittu juttu. Sen jälkeen haistelemaan marrasakuun tuulia Luonterin seuduillle, mikäli kelit suosivat. 

  Huomenna pitää mennä Äiti-Elinalle kauppa-asiat toimittamaan. Sekä siivoamaan. Sitä ennen käydään täällä Hollolassa kaupassa. Ostamassa tarpeita, joiden avulla Hilppa loihtii hirvikeitosta parahultaisen. 
  Ennen Elinan luo menoa käyn myös Kivistönmäen Nesteen IT-hallissa huuhtelemassa Maljalantien sorat ja mudat pois auton pinnoilta. Menevät samalla vaivalla Piekälänsaarentien muistot.
  Kirjastoonkin on poikettava; vanhaa pois, uutta tilalle. 

  Tästä lähtee hollolainen arkielämä kulkemaan. Pariksi viikoksi, ainakin. Tuolle ajalle on pientä puuhaa mietittynä:
  Muutamalle taholle annettavana joululahjana perinteeksi muodostunut Iiriksen vuosikuvakirja pitää työstää. Siis 3-vuotiskirja. Täytyy se tehdä rauhassa, saada hyvissä ajoin ennen jouluruuhkia tilaukseen. 
  Toinen tietokoneen kanssa duunattava juttu on Avokkaan uudistettavan verannan rakenneleikkauksen piirtäminen. Sitten pääsen tarpeet laskemaan, aikataulun laatimaan, ja hyvissä ajoin alkuvuodesta mm. lämpölasit tilaamaan.

  Tuosta aasinsiltana: Iiris 2-vuotiaana....


...ja 3-vuotiaana.


  Toivottavasti voin vajaan vuoden kuluttua laittaa kuvat Avokkaan verannasta 62-vuotiaan ja uudelleensyntyneenä.

  Siinä se, tervemenoa bittiavaruuteen. Emmerdale alkaa kohta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti