lauantai 7. lokakuuta 2017

KOLMEN VANHA

  Iiriksen kolmatta merkkipäivää juhlistettiin tänään. Anni ja Katriina tulivat bussilla Lahteen. Puoliltapäivin lähdettiin usmuuttamaan kohti Stadia. Mäntsälän paikkeilla pääsi minulta ruma sana:
  "Kele, tana, kameralaukku jäi Hollolaan!"
  Aikataulu ei sallinut takaisin kääntymistä, joten puhelimen varaan jäi kuvaus. Ei niin mairittelevia otoksista tullut. Varsinkaan isolla näytöllä. Mutta niihin on tyytyminen.


  Kun yhden jälkeen oltiin Leikkipuisto Isonnevan tiloissa, liityimme tekemään järjestelyjä. Kahden tietämillä alkoi kavereita vanhempineen, sekä pieni joukko sukulaisia, ilmaantua. Niin tiukat säännöt oli paikan vuokraaja asettanut, että kynttilää kakkuun ei saanut sytyttää. Pelkäsivät, että herkät anturit tunnistavat savun, hälyttävät palokunnan juhliin. Niinpä Anna ja Iiris joutuivat tyytymään pieneen alkupuheeseen.


  Tarjottavat maistuivat, ilman totuttuja rituaalejakin. Oli suolaista, oli makeaa. Ja kahvia, tietysti. Näytti maistuvan, pienemmällekin väelle.


  Karkkilautanen oli asetettu sopivasti tarjoilupöydän reunalle. Huomasin tarjottavia jonottaessani, että ovenpielen takaa ilmestyi melko tiheään käsi, joka nappasi lautaselta namun. Iirishän se siellä käytti tilaisuutta hyväkseen. Niin kauan käytti, kunnes äitinsä pääsi hommasta kuusalle, kävi siirtämässä namuvadin turvallisempaan paikkaan. 

  Lahjojen aukaisu oli tietysti mieluisaa puuhaa. Tärkeintä asiassa oli paperin poistaminen, ei sisältö.


  Sitten seurasi leikkipuiston lelukaappien inventointi levittelemällä sisältö lattialle. Erilaista leikintynkää sai toimenpide viritettyä ilmoille. Kaapistojen kätköistä löytyi myös vanha lankapuhelin. Iiris sillä soittamaan. Poliisille sanoi soittavansa.
  "Nyt on hätätilanne", ilmoitti tyttö luuriin.
  Aija-mummi kysymään, että no mikä hätätilanne nyt on?
  "No, Luna meni vesasaan" vastasi Iiris.
  Onhan tuo hätätilanne, ilman muuta. Mutta kai koko juttu juontaa Iiriksen innokkaasta  Ryhmä Haun fanittamisesta. 


  Vieraat alkoivat poistua neljän maissa. Me jäimme siivoilemaan paikkoja. Iiris pääsi vielä paikalla olevan Ruusan ja Hanelin tyttöjen kanssa peuhamaan katosta irrotetuilla ilmapalloilla. Palloilla, mitkä Joni ennen pois lähtöä poksautteli Iiriksen kiljuessa riemusta. 


  Kun paikat olivat ojennuksessa, lähdettiin kohti Hollolaa. Annin ja Katriinan oli alunperin tarkoitus yöpyä meillä, mutta asiat olivat muuttuneet. Eli he poikkesivat vain juomassa iltateet, sitten nakkasin heidät 20:12:sta junalle.

  Minulta siis unohtui kameralaukku. Ei ole mokomaa ennen sattunut. Eikä siinä vielä kaikki! Tehtävänäni oli muistaa kaksi asiaa: ottaa mukaan kameralaukku ja sormiparistoja erästä Iiriksen lahjaa varten ehtymättömästä paristovarastostani. Molemmat unohdin. Ei kovin mairitteleva muistamisprosentti. Kun siihen lisätään se, että unohdin myös sammuttaa tietokoneen ja katkaista herätevirran tv:sta, voi ajatella, ettei ole liioiteltua jatkaa B12-vitamiinipillereiden napsimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti