torstai 12. lokakuuta 2017

KUOLLEET LEHDET

  Päivä on kulunut kuolleiden lehtien viimeiseen lepoon saattelemisessa. Rannasta, vaahteroiden ja lehmuksen alta, sekä kulkuteiltä edesmenneet aamupäivän aikana joutuivat viimeiselle matkalleen. Koivut ja lepät ovat vielä lehtensä isosti säilyttäneet. Nurmialueet pitää kuun lopulla isommista raadoista haravoida. Ei uhkatarkasti, mutta niin, etteivät matoksi jää. Loput silppuuntuvat keväällä ruohonleikkurilla lannoitteeksi.

  Syönnin jälkeenkäväisin Saukonsalon puolella katsomassa, josko suppiksia olisi kerättäväksi. Niukasti oli; yhden aterian höysteeksi niistä juuri ja juuri on.

Akkumoottorilla sieneen ajelin. Mukava matka lähes tyynen selän poikki.


 Pikkuisen pilkisti aurinkokin pilvien välistä. Heti näyttivät maisemat koreammilta.

 
Jopa kotirantakin kutsui keltaisena kulkijaa.


  Kolmeksi oltiin sovittu naapurin, Hannilan Hannun, kanssa siikaverkojen lasku. Sähkökoneelle heidän laituriinsa viilletin hieman ennen sovittua aikaa. Kaksi jataa siioille, yksi harvasilmäisempi mille tahansa verkkoon tarttuvalle laskettiin. Hienosti kävi homma tyynessä säässä; Hannu laski keulasta, minä peräyttelin perästä.
    Luulisi aamulla jokusen fisun verkoista löytyvän. Siialle saattaa tosin olla vesi vielä liian lämmintä. Siinä ja siinä, sillä siialla on melko tarkka sisäinen lämpömittarimittari, luultavasti ulkoisella anturilla varustettu kaiken lisäksi. Verkot lähdetään aamukasilta kokemaan.  Sitten nähdään, siiat, ahvenet, hauet, lahnat, lohet, taimenet, nieriät, säynävät ja matikat. Muista lajeista ei niin väliä.

  Saunottiin verkonlaskun jälkeen. Syötiin iltapalaa. Katsottiin Emmerdalet. Nyt minä kirjotan. Hilppa katselee Idolsia.

  Pressa Sauli on ollut kovasti otsikoissa viime aikoina. Perheenlisäys on kiinnostanut ulkomaita myöten. Kohta meilla on sitten herra Presidentti, rouva presidentinrouva ja vauva presidentinvauva. Mahtaa palstatilaa löytyä alkuvuodesta.
  Toinen Salea koskeva uutinen on hänen kannatuksensa. Kovin ylivoimaisilta näyttävät lukemat. Luultavasti lopulliset eivät ole ihan tuon kaltaiset, mutte ihmeitä täytyy tapahtua, jollei toinen kausi ole edessä. Eivätkä vauvatiedot varmaankaan istuvan pressan tilannetta huononna.

  Mitä muuta mualimalla on tapahtunut? Ainakin Trumppi on taas tukkanuottasilla tv-yhtiöiden kanssa. Ja USA eroaa UNESCO'sta. Ensin ne erosi ilmastonmuutoksesta, nyt siis koulutuksesta,  tieteestä ja kulttuurista. Onnekseni en ole usalainen.

  Holapan Pentti on jättänyt rakennuksen. R.I.P.

   Minä voitin pitkävedossa 41,50 €. Pelaan pitkävetoa vähemmän kuin satunnaisesti. Syystä tai toisesta menin eilen Veikkauksen sivuille ja ruksasin kaksi euron riviä illan sm-liigan peleille. Toinen tärppäsi. Ai niin, ei tämä ole uutinen. Olisiko se uutinen, että YLE:n aamun urheiluosio kyllä uutisoi, kuvien kanssa, eilisistä liigan kolmesta pelistä kahdesta, nimittäin Ilveksen vl-voitosta Jukureista ja Saipan samanlaisesta Sportista, mutta ei maininnut mitään Pelicansien 6-2 vierasvoitosta Ässistä. Harvoin urheilu-uutisia seuranneenakin olen pannut merkille, että sekä YLE, että Maikkari, noteeraavat Peltsujen pelit ylimalkaisesti. Tai ehkä, no, luultavasi, tuo johtuu juuri siitä, että seuraan urheilu-uutisia harvoin. Sillä mitä mitäs hemmetin syytä YLEllä tai Maikkarilla on lahtelaisia sorsia?
  Kaiken kaikkiaan suomalaisten kanavien uutissa paljon näkyvämmin esitellään NHL:n tapahtumia, kuin kotimaista liigaa. Mikäs siinä, ei yöuniini vaikuta. Joskus vaan kummaksuttaa.

  Jätetään uutiset, jätetään urheilu. Huomenna, kuten kerrottua, ryvetään kalapaljoudessa, Kun siitä toetaan, lähdetään käymään Hanelilla. Uusi letkunpätkä ruohonleikkuriin on hankittu. Toivottavasti luunkova troikka, minä, Haneli ja Kaapo, saadaan värkki peuhaamaan. Hankalaa on nimittäin leikkuria työntämällä saada käyntiin. Koska sen olemukseen kuuluu olla työnnettävänä käynnissä ollessaan, ei käymättömänä. Kävikö tämä selväksi? Eli oliko selvitys käypänen? 

  Tässä tärkeimmät suunnitelmat. Ollaan, miten ollaan, tehdään, mitä tehdään. Lähdetään, kun lähdetään. Ja palataan, kun palataan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti