perjantai 25. elokuuta 2017

☮ and 💗

  Eilinen päivä hurahti Lahti-Hollola-keikalla. Buster on nyt Bike Marinen pihassa odottamassa fiksausta ja uutta omistajaa. Saattaa tulla pitkä odotus. Mikäs siinä, saa vanha kaveri huilailla rauhassa. Venekappias ei tullut sitä edes moikkaamaan. Sanoi vain, että jätä siihen pihalle. Löin hänelle kahdet avaimet, hätäkatkaisijan ja pohjatulpan käteen, kysyin:
  "Paljolla myyt mulle toisen tankin?"
  "Ootas...on meillä muutama hyllyssä, katotaan sopiva hinta".
  Ja se hän teki, 25 pinnaa rabattia. Toisen tankin hommasin siksi, että koska veneessä on ohjauspulpetin edessä tila kahdelle säiliölle, on sujuvaa nakata tyhjentynyt auton konttiin, ostaa täytettä kauppa- tai kotireissuilla. Satamissa bensa on kallista. Entiseen veneeseen toin irtokannulla pottoainetta, täytin laiskuuksissani tankin niin, etten ottanut sitä pois omalta paikaltaan. Siitä seurasi, että bensaa tietysti loiskui aina vähän yli. Siitä puolestaan seurasi, että vuosien väärän käytännön jäljiltä tankin säilytyspaikka oli melko karsean näköinen. No, se on nyt muitten migreeni. Itselleni en päänsärkyä aio tällä kertaa ottaa.
  Kotona ei ehditty käydä, kuin kääntymässä. Sitten kirjastoon, lounasruokalaan syömään, K-markettiin, Lahteen Specsaversiin kahdeksi, siitä takaisin Anttolaan. Minkä Mikkelistä ruokaa ostettiin.

  Tänään tulivat Anna ja Iiris. Joni-raukka joutui taas jäämään Helsinkiin. Iiris tapasi kaipaamansa hevosen.


  Tytön kanssa kaivettiin illemmalla pottuja, savustettiin kalaa. Tai Iiriksellä pyrki savustushomma lipeämään kuvitteellisten synttärikutsujen järjestämiseen. Tuosa iässä, ja kun mielikuvitusta tuntuu riittävän, kuluu aika näemmä itsekseenkin. Ja puhetta tuli, koko ajan. Luki tyttö välillä joltain paperilapulta kutsukirjettäkin.


  Nyt on käyty saunassa. Iiris kävi kimpassa Hilpan ja minun porukassa, koska Anna hieman flunssaisena passasi kylvyn. Reippaasti tyttö otti löylyt, peseytyi, kävi kastautumassa. Ihan kunnolla kroolasi Hilpan kannattelemana.

  Jos ilmojen haltija sallii, ajellaan huomenna vähän veneellä. Käydään vaikka Hanelin porukoita ja Elinaa moikkaamassa. Mutta jos on rönttäkeli, kuten on ainakin iltapäiväksi ennustettu, tehdään jotain muuta.

  Sunnuntaina lähtevät vieraat tietysti Helsinkiin. Ja ilmat lämpenevät. Ja me mennään etsimän puolukoita. Sekä sieniä syötäväksi.

  Kannaottoja ja toinen toistaan viisaampia neuvoja Turun tapahtumien tiimoilta olen sivusta seuraillut. Lopettakaa hyvät ihmiset moraalipanikoiti, ylilyönnit, aitojen rakentelu, eristämishöpötykset, vielä kuvottavammat vaatimukset. Eivät asiat noin korjaudu. Eikä nopeaa ratkaisua varmaan ole olemassakaan. Täytyy aloittaa kauhistuttaviin tekoihin johtaneiden syiden tunnistamisesta, niiden korjaamisesta. "Peace and Love" lauloi Neil Young 1995 julkaistulla Perl Jam-yhtyeen kanssa tehdyllä albumilla "Mirror Ball". Sen sanoma ei ole epäselvä. Ehkä sitten joskus ihmiskunnalla on mahdollisuus elää pelotta ja vihatta.
   Sen sijaan miehen 1978 ilmestyneen  albumin "Comes a Time". A-puolen neljäs raita, "Lotta Love", jättää kysymyksiä ilmaan. Luulen kuitenkin, että sitä ei ole sävelletty suomalaisen naisjärjestön kunniaksi. Kuten ei myöskään Led Zeppelinin 1969 levyttämää biisiä "Whole Lotta Love". Kaikki lotille kuuluva kunnia tietysti lotille suotakoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti