maanantai 27. helmikuuta 2017

VÄLIURHEILIJAN PENKKIPÄIVÄ

  Uusi suomalainen sanonta: "Menetetty kulta on isompi asia, kuin voitettu pronssi."  Ja uusi hollollolais-anttolainen: "Paras kaatukoon." Se penkkiurheilijoita armahtavaa välipäivää viettävistä kisoista.

  "Moonlight" voitti sitten parhaan elokuvan Oskun, käsittääkseni pienten sekoilujen maustamana. En asioita tunne, tiedä, mutta olikohan sekin, siis "Moonlightin" voitto, tölväisy Ttumpin suuntaan. Oli Mr. President saanut gaalassa muutenkin aikamoista ryöpytystä. Eli valistunut arvaus: Jos Hilarysta olisi tullut pressa, niin "La La Land" olisi voittanut. Jos näin on, niin ensimmäinen, luultavasti myös viimeinen, hyvä asia Trumpin valinassa.

  Uutisrintamalla puhuttavat Kiemungin kiemurat ja Fox-kanavan ruotsalainen "turvallisuuserikoisruotsiasiantuntija" Nils Bild. Hän on tittelinsä arvoinen. On onnistunut turvallisesti pysymään erikoisen tuntemattomana, aina Ruotsia myöten.
  Trump, kuten tapanaan on, on kunnostautunut eväämällä joidenkin lehtimiesten osallistumisen Valkoisen talon lehdistötilaisuuteen, ja ilmoittamalla osallistumattomuudestaan saman talon järjestämille lehdistöillallisille. No, kyllä kai miehellä ruokaa riittää ilman noita illallisiakin. Mutta jostakin tuo kertoo. Tuntuu siltä, että maailman vapain maa haluaa tietyillä osin rajoittaa lehdistönvapautta, tietyillä antaa sitä entistä enemmän. Keskimäärin kaikki kunnossa, vai?

  Iiris-tyttönen tuli äitinsä kanssa lauantaina viikoksi kyläilemään. Armottomasti kohti maisterin papereita kiiruhtava Joni tulee vasta ensi viikonlopuksi. Aikovat Anna ja Iiris muutamana päivänä kisoihinkin mennä. Jonin serkkuja Australiasta on Lahdessa, heidän kanssaan menevät, torstaina mukana myös Hanelin ja Tainan tytöt. Minä tyydyn sohvan pohjalta seuraamaan. Eiköpä huomenna Kristalle ja jollain matkalla sisuuntunelle Iivolle metallia kaulaan vielä ripusteta. Ja naisten viestijoukkueelle.

  Iiris on kyllä mainio pakkaus. Edellisellä käynnillä lupasin ostaa hänelle pehmeän pallon, kun sellaista kyseli. Kun laauantaina tulivat, kysäisin: "Mitä se Peppe-Pappa lupasi hankkia?"
  "Pallon", vastasi tyttö heti. Niinpä, olin ostanut jopa kaksi, pienen, ja vielä pienemmän. Kun tänä aamuna Hilppa ja Iiris palloja toisilleen vierittelivät, menivät ne molemmat lopulta sohvan alle. Iiris huutamaan: "Peppe, tule pelastamaan!" Minä paikalle kepin kanssa tenhottaen: "Pelastuspartio Bianca pelastaa pallot!" Tästä innostunut Iiris kiljumaan: "Pelastuspartio pien ankka pelastaa!"

Kuvassa Iiris apulaisemäntänä eilisiltana.


  Sprintin loppukolarin Iiris missasi päiväunien päällekkäisyyden vuoksi. Yhdistetyn joukkuekisan hiihto tuli osittain seurattua.


  Kävin aamulla Nesteen TI-hallissa pesemässä Tiilikaisten auton. Huomenna se menee Järviselle määräaikaishuoltoon. Kuten muistatte ja tiedätte, auto kannattaa käyttää määräaikaishuollossa, ettei tule odottamattomia vääräaikaishuoltoja. 
  Kun tuolta pesureissulta palasin, oli naisväki lähdössä ulos. Siskonmakkarasopan olivat jo ehtineet valmistaa. Eli kohta syödään välipäiväsoppaa.  

  Ensimmäisen kappaleen lopuksi kirjoitin, että "se kisoista". Niihin olen näköjään vielä muutaman kerran viitannut. Nyt en enää viittaa, en twiittaa, enkä vähään aikaan piittaa. Vaan tällään vielä lopuksi ahkeran keittiöapulaisen kuvan. Hän oli kuulema ollut osaltaan mukana siskonmakkarakeiton valmistusprosessissa. "Mitä useampi kokki, sen huonompi soppa", sanotaan. Luulen kuitenkin, että meidän keittomme on välttänyt kokkipaljouden asettaman karikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti