keskiviikko 22. helmikuuta 2017

UUTISIA SAARINÄKÖKULMASTA

  Kokolailla viisi vuorokautta ollaan täällä vietetty. Kontaktit muihin ihmisiin, puhelinta ja somea lukuunottamatta, ovat olleet niukkoja; pari ohiajavaa kelkkamiestä (voi ne olla naisiakin), yksi pilkkihenkilö kauempana ulapalla, yksi katiskan kokija Luonterin eteläpäässä, ja yksi ohihiihtäjä koiran kanssa. Ohihiihtäjä on ainoa, jonka kanssa tuli muutama sana vaihdettua. Ei kuitenkaan olla mökkihöperöiksi tultu. Muusta höperyydestä saa lukija olla omaa mieltään.
  Hyvin on aika kulunut. Huomenna ap. startataan kohti Hollolaa. Tarkoituksena on kisaviikon jälkeen taas tulla muutamaksi päiväksi saareen.

  Viime yö oli reissun kylmin, -12 näytti mittari aamutuimaan. Lauhtumaan se alkaa, ilalla tulee lumimyräkkä. Toivottavasti ei niin rankka, että tuottaa vaikeuksia auton pois saamiseen parkkipaikaltaan. No, kyllä Heguli, tai poikansa Simo, varmaan ovat tien lingonneet. Jos eivät, apua ainakin saa.

  Paikallisista kuulumisista sen verran, että keväkäräjien asialistaa olivat jo kivillä läpikäymässä. Eivät sivullisille paljastaneet sisältöä. Aikanaan selviää, ei ainakaan vielä ole haastetta näkynyt.


    Suomessa jyllää norovirus. Se on kausiluoteinen. Pidempään on ollut liikkeellä morovirus. Se on lähtenyt liikkeelle Tampereen seudulta, ja levittäytyy hitaasti laajemmalle alueelle. Sitten on vielä maailmanlaajuinen horovirus, joka vaivaa pientä joukkoa naispuolisista lajitovereistamme. Se lääketieteellisestä näkökulmasta.
  NASA kertoo tänään eksoplaneettoihin liittyvästä uudesta löydöstä. Saari jää mielenkiinnolla odottamaan.
  YLE uutisoi, että rönsyilevä jaarittelu saattaa kieliä alkavasta muistisairaudesta. Tutkimuksen mukaan Agatha Christien kirjoissa ja Ronald Reaganin puheissa alkoi louppuaikoina huomata muutoksia. Omalta kohdaltani voin arvioida, etten puheissani liiemmin jaarittele. Johtuuko siitä, etten liiemmin pidä puheita? Kirjoitusten osalta ovat muut soveliaampia tekemään arvioita.
  Poliisi on saanut kiinni kaksi Köyliön vankilasta karannutta vankia. Hyvä, että saivat. Ennen kuin ehtivät jäälle piispaa kohtaamaan.
  Raumalla on esimerkillisen tunnollinen bussikuski. IL:n mukaan bussi törmäsi eilen suojatiellä jalankulkijaan, mutta kuski jatkoi matkaa kiireeseen vedoten. Eivat saa odottelijat pysäkille paleltua, eivät!
  "Nettimajurit" ovat vieneet kolmelta yli viiskymppiseltä heinolalaisnaiselta huomattavia summia. Kannattaisi huijareiden vaihtaa imagoaan. Alkaa tuo usalaissotilasstatus olla kulahtanut. Kokeilkaa välillä vaikka syyttömästi konkurssin läpikäyneen, tai perheensä kolarissa menettäneen roolia.
  Laine taas maaliteossa, samoin Komarovin Leksa. Mm-kisojen avajaiset tänään.....

....näitä ihmetteli Peppe.


  No joo. Tänään vielä saunotaan, huomenna ollaan taas ihmisten ilmoilla. Ihan sopivasti; Lidlin uudet tarjoukset tulevat voimaan, tuore tv-lehti on ilmestynyt. 
  Perjantaina varmaan tulee sauvailemaan hyökättyä. Maalikylien rutiinit palautuvat nopeasti. Anna ja Iiris tulevat ensi viikoksi meille, Joni vasta sitten viikonlopuksi. Ja Anni sekä Katriina bussimatkailevat keskiviikkona  myös Lahteen, siitä allekirjoittanen hakemana Hollolaan. Joten viikon kuluttua on hieman enemmän ääntä ja elämää ympärillä, kuin nyt hiljaisessa tuvassa kirjoittaessani. Hiljaisuuden rikkoo ainoastaan ilpin maltillinen hurina ja Hilpan kirjansivujen kääntely. 

  Nyt pitää virittää hellaan tulet. Lounaaksi on luvassa viimeisistä eväänrippeistä koostuva pyttipannu.

  Aamulenkillä oli Luonterilla hieman häkkärää. Näkemiin viikoksi, pariksi. Luonteri. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti