lauantai 18. helmikuuta 2017

PALUU

  Lähes neljän kuukauden tauon jälkeen sitten eilen palattiin Avokkaaseen. Jäitä pitkin sörnäytettiin Haneliile, jätettiin Elina, otettiin ahkio ja pulkka kyytiin, jatkettiin Reis'salmen yli Piekälän puolelle, siitä Potinlahteen. Sulan veden aikaanan tuo olisi ollut yli 20 kilsan taival, nyt alle 5. Ei kuitenkaan ajettu Avokkaan puolelle; sama oli vetää tavarat perässään, kun auton joka tapauksessa olisin tuonut takaisin. Eikä tuo ole matka, eikä mikään.
  Tuvassa oli 12 astetta, kun ovi avattiin. Tulet uuneihin, pattereita avuksi, niin illalla oli jo juvalaisiin makkuulämmä, 19 tikriisiä.

  Muuten oli, ja on, kaikki mallillaan, mutta täällä huilannut läppäri oli ottant nokkiinsa pitkästä yksinolosta. Se ei suostu menemään internettiin, vaikka reitittimen tunnistaakin. Ei uudella, eikä entisellä reitittimellä. Ei wifin avulla, ei eternity-kaapelilla. Vianmäätitys ilmoittaa, ettei wlanille ole kelvollista IP-määritystä. Selvä, nostin kädet pystyyn, peuhaan puhelimen ja tabletin kanssa.
  Kuvien tallentaminen, käsittely, jako vaan on hieman hankalampaa, aikaa vievämpää. Sen kanssa tulee kuitenkin toimeen; ei ihan maata kaatava kiire ole, ei aikataulut esteenä, ei kalenteri jatkuvasti patistelemassa.

  Aamulla laiton tuvan uuni jo kuudelta lämpiämään.


Nyt on syöty possua ja juureksia a la Hilppa. Rouva on lämpimän uuni kyljessä sohvalla huilaamassa. minä tabletilla kirjoittamassa.

  Tällä kohtaa tuli tauko! Kaimaani Eerikäinen vastasi fb:ssa ilmoittamaani avunpyyntöön. Hän kysyi ensin käyttöjärjestelmää. Kun kerroin sen olevan Windows 10, jatkoi Pertti, että sammuta kone painaen samalla "Shift-näppäintä". Sen tein, avasin koneen. Ja sehän toimi!!! Windows-tili oli samalla mennyt vinksalleen, piti korjata. mutta kaikki pelaa!!!! On se täys' seppä, tuo kaimaani!
  Nyt siis siirryin kirjoittamaan läppärillä. Hidas on masiina kyllä. Luulen, että se etsii hiki päässä päivityksiä pitkän tauon jälkeen, niitä jauhaa.

  Mutta mihin jäinkään? Joo, aamulla dallattiin saaren ympäri. Oli siellä pilkkimiehet autollakin pyörineet. Ja luonto oli tehyt jäätaidetta kallion kupeeseen.




  Yhden linnupöntön väsäsin malliksi ennen ruokaa. Se on joillekin tiasille, siepolle, muille snadeille siivekkäille kohdennettua vuokratutantoa. Vuosivuokra tulee olemaan mielihyvän tekijälle, toivottavasti asukille myös. Muita malleja on tarkoitus vielä tehdä, isommille siipoveikoille. Ja lisää noita pienempiä. Kaikissa mennään samalla vuokralla. 

  Koska tuossa hengen puhaltamisessa läppäriin kului kaikkine seurannaisineen tovi, on jo kahviaika. Ainakin se tuoksuu nokkaan, kiitos Hilpan. Sitten pitää mennä kantamaan saunavedet, valmistelemaan kylpy muutenkin. Joten jätän läppärin naarailemaan päivitysrintamalla, lopetan tähän. Lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti