torstai 16. helmikuuta 2017

PAKOON PÖPÖJÄ

  Huomenna lähdetään Anttolaan! Liki neljän kuukauden tauko tuli. Jo on aikakin! Päästä "pöpöjö" pakoon. Vaikka eivät ne perkeleet tietystikkään tänne maalikyliin jää, seuraavat mukana, kelvottomat.

  Kuten olette huomanneet, joku saatanan taho vi***lee minulle ja Railille. Lähettelee tykkäyksiä, joista ei olla tykätty. Kaikki juontaa (ilmeisesti) vuoden alussa esiintyneeseen "pöpöön". Se sai (ilmeisesti) alkunsa, kun vahingossa, epähuomiossa, unenpöpperössä, hölmöyksissäni, kokeneelle surffailijalle anteeksiantamattomasti menin klikkaamaan erään kaverini jakaman linkin auki. Fb-tuen avulla sen ongelman sain selätettyä.
  Nyt ei käsittääkseni "pöpöä" ole. Minä estän asiattomat sivustot, aina kun niitä huomaan. Ja merkkaan ne roskapostiksi. Raili tekee niin myös. En näe etusivullani lainkaan itse noita "tykkäyksiä", mutta toimintalokin kautta pääsen niihin käsiksi.
  Kuten eilen seinälläni kerroin ja jaoin tuen lähettämän viestin, kannattaa ilmoittaa tukeen, jos noita "tykkäyksiä" vielä teille ilmaantuu. Ja muistakaa olla mitään vähänkin epäilyttävää klikkailetatta millään foorumilla. Poistakaa ne sumeilematta. Niin minä ainakin tulen täst'edes tekemään.

  Niin paljon tuo asiaton fb-juttu mieltäni kaivelee, että en tänä aamuna toennut edes lenkille. Ei, ei, menin heti koneelle katsomaan, mistä mukavasta olin taas yön aikana mennyt "tykkäämään". No, ei ollut ilmaantunut ainoaakaan. Jospa nuo basillitkin tarvitsevat yöunta.
  Sitäkö tässä nyt haetaan, että halutaan minun lihovan lösöksi, muodottomaksi möhkäleeksi, rapakuntoiseksi sisäolennoksi? Onko jollain taholla tuollainen päämäärä, kun  kun mieltäni noin järkytetään, pahoitetaan?
  Oikeasti mietin eilen, että lopettaisinko koko fp-tilini, siivoaisinko profiilini roskikseen. Jätin kuitenkin vielä tekemättä. Katsotaan, miten asiat etenevät. Mutta jos ei tolkkua tule, ei maailmani häränpyllyä heitä, ei taivas niskaani putoa, vaikka pois tuosta oravanpyörästä hyppäisin. Kahellaan, sano.

  Mutta huomenna lähdetään Avokkaaseen. Elina lähtee mukana Taina ja Hanelin huusholliin siksi ajaksi, kun me Etelä-Luonterilla ollaan.
  Sen verran olen kuutioinut tulevia tekemisiä, että ainakin muutaman linnupöntön aioin duunailla ja rekisteröidä. Pitäähän talkoisiin osallistua. Silloin, kun ollaan hyvällä ja asialla, ja vaikka talkookaljat joutuu itse ostamaan.
  Näillä näkymin myös soraan päästään roudaamaan saunarantaan. Jäät ovat sen verran paksuja. Vaikka ei siinä minulla paljon hommaa ole; levitän suodatinkankaan laiturin molemmin puolin rantaviivasta järvelle päin. Sitten Haneli kippaa kuorman soraa molemmille mestoille ja tasaa läjät takalevyllä. Luultavasti Heikki "Heguli" on mukana, koska hän lastaa Potinlahteen tilatun soran traktorin lavalle. Minun tehtäväni tärkein osa on käydä hakemassa talkookaljat. Tai ei ne varsinaiset talkoot ole. Vaikkakin meillä on Hanelin kanssa ystävyys-, avunanto-, ja yhteistyösopimus, eli bilateraalinen jeesauspykälä voimassa; toista autetaan, kun siihen on tarve. Pitkällä juoksulla saattavat mennä melko tasan, jeesaukset. Ei sillä tosin isompaa väliä ole, vaikka eivät menisikään. Hegulille maksettava korvaus tullee olemaan minimaalinen, jollei sitäkin pienempi. Nojaan lausunnossani aiempiin kokemuksiin.
  Kymmenkunta vuotta sitten ensimmäisen sorat rannalle ajettiin, ihan kasettikuorma sitä oli. Silloin oli aika reilusti lunta, ja rantaviivalle tuli levitettyä liian vähän soraa. Vuosien saatossa ovat aallot, niin luonnon, kuin ohi ajavien veneidenkin, vieneet liian ohuen sorakerroksen pois, ja suodatinkangas on neliökaupalla näkyvissä. Muuten homma onnistui ihan hyvin. Eivät kasva kaislat ja muut vesikasvit uima-alueella, ja on lasten, kuin aikuistenkin, mukavampi kahlailla soralla, kuin mutapohjalla.
 
  Kävin välillä fb:n toimintalokissa. Vielä olivat olleet yöunilla, tihulaiset. Ei näkynyt yhtään jakoa. Jospa alkaisivat toimenpiteet purra.
 
Lopuksi tunnelmiani vastaava kuva, mikä ei kuitenkaan ole ydinpommin aiheuttama, vaan ihan tavallinen aamupilvi pääsiäisenä 2014.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti