maanantai 6. helmikuuta 2017

AIKA KULUU, IIRIS KASVAA, tai sitten toisin päin

  Maanantai, pakkasta, aamun hienoisen lumisateen jälkeen aurinkoista. Upea talvikeli! Talvea on lupeissa jatkossakin. Pakkanen saattaa ensiyönä kiristyä ihan yli kahdenkympin. Mutta selkeää, aurinkoa, muutamaksi päiväksi ainakin. Pitää ulkoilla.
   
  Anna ja Iiris tulivat, olivat ja menivät. Ihmeellistä, upeaa ja ainutlaatuista on seurata tytön kehittymistä. Kuukaudessa  on sanavarasto karttunut rutkasti. Eikä hän enää ole "Ii'ish", vaan hän on "mä". Uteliaisuus ja oppimisen halu ovat myös merkittäviä. Jos hän ei jotain sanaa tai asiayhteyttä ymmärrä, tulee heti: "Mitä?"
  Kaikki liikkeet, koordinaatiokyky, on samaten lyhyessä ajassa kehittynyt. Eivät vanhemmat varmasti muutoksia samalla tavalla noteeraa, mutta kun harvemmin näkee, on kehitys ollut silmiinpistävää. Siitä ei tietysti pidä olla huolissaan. Jos muutosta ei tapahdu, on syytä huolestua.


  Eilen oli Arto Nyberg'in ohjelmassa yhtenä haastateltavana joku aika sitten lopettaneen, ainakin mittavalla tauolla olevan, 22-pistepirkon kitaristi ja nokkamies P-K Keränen. Siitä inspiroituneena tallensin musiikkikirjastostani löytyvät yhtyeen äänitteet musiikkipuhelimeeni. Aamulla pari albumia jo kuuntelin; hyvä bändi se on/oli!
  Taas kristallisoitui, kuinka aika kuluu. 22-pistepirkon voitosta Rockin SM-kilpailuissa on kulunut pian 35 vuotta! Siis yli puolet elinajastani on leppäkerttubändi soitellut. Kuitenkin, ennen kuin asia eilen konkretisoitui, olisi voinut panna pääni pantiksi, että elämäni ennen 22-pistepirkon voittoa on ollut oleellisesti pidempi, kuin sen jälkeen. Joten mitä vanhemmaksi tulee, sen nopeammin vuodet vierivät. M.O.T.

  Alkaneen viikon kalenteri näyttää seuraavalta:
  -maanantai ei mittää
  -ti 7.2. klo. 7:00 muistutus: 14:00 Elinalla käynti hampaiden tiimoilta
  -ke. 8.2. klo. 7:00 muistutus: 14:30 "Toivon tuolla puolen"
  -to. 9.2. klo 7:00 muistutus: Tilaa lääkäriaika 12-13
  -perjantai ei mittää
  -lauantai ei mittää
  -su. 12.2 kol 7:00 muistutus: Labra hu. klo. 8:15, älä syö!
  Kuten huomaatte, vapaapäiviäkin on. Ja senkin huomaatte, ettei kannata kahta tehtävää yhdelle päivälle haalia, jollei ole ihan uhkapakko.

  Avokkaaseen lähtö odottaa vielä yhtä tarkennusta. Luultavasti se ajoittuu ensi viikon puolivälin paikkeille. Se lähtö, ei tarkennus. Jospa kelit jatkuisivat nyt luvatun kaltaisina! Toisaalta keleistä viis, sinne mennään, heti kun asiat selkenevät.

  Ameriikassa kiistellään maahanmuuttokiellosta. Nyt se ei ole voimassa. Ken pannassa olleista sinne yhä haluaa, liikettä niveliin. Käänteet seuraavat toisiaan ilman ennustettavuuden häivää.

  Sipilä on kutsunut ministerit strtegiakokoukseen täksi päiväksi. Soini ja Lindström ovat peruneet ulkomaanmatkansa kokouksen vuoksi.
  Uutisessa on hyvää se, että joutavat ministerit ulkomaanreissujaan vähentelemään, huonoa se, että mitähän sieltä työtätekevälle, raskautetulle, ja eläköityneelle kansanosalle on odotettavissa.

  Sarjahukuttajalla pitkä rikoshistoria. Ristiinassa teatteri ja karaoke sanaharkassa. Makeisvero poistunut, kaikki karkit eivä halventuneet. Aurinko pilkistelee pitkästä aikaa.
  Sellaista tänään iltapäivälehtien?!?! mukaan.
 
Välillä vetää Iiristä vakavaksi. Mutta eivät onneksi vielä samat asiat, kuin meitä aikuisempia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti