perjantai 10. helmikuuta 2017

TV-VIIKONLOPPU

  Mistä tietää, että tv-kanavien tarjonta on ylisummaan ihan sanonko mistä? No siitä, että "Tanssii tähtien kanssa" ja "Voice of Finland" alkavat tuntua minusta ihan kelvollisilta projekteilta (vaikka en, totta vie, niitä katso). Ei "Vain elämää" kuitenkaan.  Ala tuntua kelpo ohjelmalta.

  Mitä sanotte valikoimasta "Suurenmoiset morsiamet", "Suomen ihanimmat häät", "Kardashianit", "Lätkävaimot", "Alaskan superkoneet", "Autotallien metsästäjät", "Vajasta lukaaliksi", "Vuosia nuoremmaksi", "Rakas, sinusta on tullut pullukka", "Opas upeaan eroon", "Julkkisselviytyjät", "24 tuntia putkassa", "Karmeat kämpät", "Ruotsin miljonääriäidit", "Jutan ja Vertin supersinkkudieetti", "Dallasin täydelliset naiset" ja "Huonot treffit, hyvä aviomies". Nuo olivat yhden päivän otos maksuttomilta kaapeli-kanavilta. Välttyäkseni totaaliselta masennukselta, en selannut seuraavan päivän ohjelmatietoja. Löytyi sieltä ihan kunnon ohjelmaakin: Kutoselta tulee maanantaina "Pontikankeittäjät". Muuten katsoisin, mutta kun on jo menossa 5. kausi/osa 14, en taida saada juonesta kiinni. En ole, suoriks' sannoin', tiennytkään, että pontikankeitto on noin monisäikeistä hommaa. Kun olin joskus nuoruudessani yhdessä pienimuotoisessa tuotannossa sivutekijänä, ei siitä kovin moniosaista sarjaa olisi saanut väsättyä. Edes Päätalon Kalle-vainaan käsikirjoittamana.

  Tänä iltana olen toosasta katsonut Novostin, viittomakieliset uutiset ja viiden uutiset, sekä Emmerdalen molemmat jaksot. Hilppa aikoo tuijottaa kohta alkavaa "Voice of Finladia", minulta saa voice olla off. Yhdeksältä Teemalta tulevaa Woody Allenin elokuvaa "Blue Jasmine" on tarkoitus katsoa. "George Gentlyn" viimeinen jakso menee tallennukseen. Ollaan niitä katseltu, vaikka uusintoja ovatkin. Sekin osaltaan kertoo tarjonnan ja mieltymyksieni erosta, että mieluumin katson tiettyja ohjelmia uudestaan, kuin valtaosaa ensikerran.

  Huomenna menee tallenteeseen "Grantschester", "Bonusperhe", elokuva "Nainen ilman omaatuntoa", ja Vera Stanhope". Kun ovat osaksi päällekkäin, niin jotain katsotaan suorana, muut myöhemmin.
  Tuosta "Bonusperheestä" ei vielä oiken tiedä uuta ei aata. 1. jakso oli hieman sekava, pitää ainakin kakkonen katsoa, josko kirkastuisi?
  Stanhopet on kanssa uusintoja, verskit seuraavat perään. Ihan mielisarjojani, Ann Cleevesin kirjat myös. Varsinkin hänen Shetlanti-kirjansa. Niistä on tehty mainio sarja "Shetlandsaarten murhat", esitetty kai parikin kertaa ylen kanavilla.  Edellisen lauseen ensimmäistä sanaa ei muuten ole käytetty tässä yhteydessä verbin "niistää" imperatiivina. Jos olisi, niin sen jälkeen olisi ollut pilkku.

  Sunnuntaina uutisten lisäksi "Arto Nyberg", "Jäljet päättyvät Berliiniin" (vaikka se aina ei kovin vakuuta), "Gåsmamman, Naarasleijona" (eikö tuosta tullut jenkkiversio taannoin, vai onko tämä jenkkikopio?), "Elvis Costello: Mystery Dance", "Presidentti" (pakko katsoa, 1. jakso ei vielä antanut oikein mitää kuvaa), ja "Southcliffen tragedia". Päällekkäisyyksien vuoksi taas tallenteisiin menevät myöhemmät, viime hetken tuntuma ratkaisee, mitä suorana toljotetaan.

  Lopuksi, mikä minä olen ohjelmia retostelemaan. Varmasti itse kullekin sarjalle, elokuvalle, tosi-tv-jutulle, vaikka mille, löytyy oma kanattajakuntansa. Monikin "Jutan ja Vertin supersinkkudieetin" nimeen vannova, jos tämän sattuu lukemaan, saattaa naureskella persettään repien minun/meidän valinnoilleni/valinnoillemme. Eli jokainen tulkoon autuaaksi oman ohjelmansa kanssa.

Vaikka tellua aika paljon tuijotan, ei minua voi kuitenkaan sanoa tv-kukkakärpäsen purreen... 


....enkä mene Mehiläiseen, vaan kunnalliseen (ensi maanantaina  labra ja pe. 24. 2. lääkäri). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti