tiistai 2. elokuuta 2016

ASEET KUNNIAAN

  Teksasissa on astunut voimaan laki, joka sallii 21 v. täyttäneille ja kantoluvan omaaville opiskelijoille oikeuden kantaa asetta yliopstocampuksilla, kunhan se vain on piilotettu. Uutisessa kerrotaan myös, että samankaltainen laki on voimassa jo seitsemässä osavaltiossa. Pelottavaa. Trump valtaan, niin kohta laki on voimassa koko maassa, ja laajennettu koskemaan kaikkia 16 v. täyttäneitä koululaisia. Trump toiselle kaudelle, ja laki oikeuttaa leikkikoululaisten kuljettavan pienikaliiberisia aseita, kunhan vain eivät ammu toisiaan ilman syytä.
  Onneksi on niin, että vaikka johonkin on oikeus, ei se ole velvollisuus. Onhan minullakin oikeus äänestää vaikkapa persuja. Mutta ei, totta vieköön, tarvitse. Paljon jää siis opiskelijoiden harkinnan varaan. Mutta heitä on melkoinen joukko, eli mukaan saattaa mahtua vaikka millaista sekopäätä.
  Republikaanit sun muut Kansallisen kivääriyhdistyksen kantavat voimat ovat sitä mieltä, että tuo laki saattaa estää joukkoampumiset. Hollolan huru-ukko on sitä mieltä, että laki saattaa myötävaikuttaa hallitsemattomien tulitaisteluiden syntymiseen.

  Tilasin äsken netistä Iirikselle leikkimökin. Ihan perus -sellaisen. Toimitusajaksi pyysin vikkoa 36, eli Hilpan syysloman ajankohtaa. Saattaa olla, että en mökkeröistä talvea vasten edes pystytä, teen ainoastaan perustukset. Mutta keväällä sitten heti hommiin, ja harjakaisiin, tietty. Kuvassa humalat harjakaisiin.


Näin loppukesästä hinnat ovat noissakin tuotteissa maltillisemmat, ja venevajaan mahtuu varastoimaan. Siksi viisasta toimia nyt, päättelin.

  Mikäli ei suunnitelmat muutu, tulevana viikonloppuna Anttolaan mennään, Tiilikaiset tulevat myös. Seuraavana, eli 13-14.8, ei mennä. Hilpalla on näet täst'edes yksi lauantai kuukaudessa töitä. Siitä saa ihan kunnon korvauksen ja tietysti yhden vapaapäivä viikonlopun yhteyteen. Joten pääsemme jo torstaina 18.8. täräyttämään kohti Avokasta. Ajattelin sitten perjantaina lainata Hanelilta kärrin ja usmuuttaa Mikkeliin hakemaan muutaman neliön liuskekilaattoja, jokusia pilariharkkoja leikkimökin anturoiksi, mitä muuta mieleen tuleekaan. Isompaa kuljetettavaa meinaan. Vaikka muutaman säkin huussinkuiviketta voisi tuoda, ei tarvitsisi pitkin kesää, ja varsinkaan talvea, roudailla.

  Tilasin sinne syyslomaviikon alkuu asennuksen ilmalämpöpumpulle. Niin, ja pumpun myös tilasin. Mitsubishin tilasin, kun siitä olen hyviä kokemuksia kuullut kerrottavan. Hieman halvemmalla olisi joitain muita merkkejä saanut, mutta vanha viisaus "köyhällä ei ole varaa halpaan" on lähes poikkeuksetta totta.
  Varmaan jo ensi talvena tulee hieman useammin saareen mentyä. Lämpöpumpun kun voi käskyttää supattamaan hyvissä ajoin. Kyllä se mielellään talviaikaan pidennetyn viikonlopun vaatii, mökkikeikka. Kun illatkin ovat niin pimeitä, ettei vanha viitsisi silloin saareen könytä. Mutta kun Hilpalle järjetyy kerran kuussa pidennetty vapaa, voi sianpieremän aikoihin aamulla startata, ja olla auringonnousun hetkillä jo Anttolassa. No, näkkyypähän, kuinka käy. Mutta tällaset on nyt aatteet. Jääkelien muodostuksella ja kehityksellä on tietysti oma sanansa sanottavanaan. Kyllä sinne jossain vaiheessa pääsee; jos ei joulukuussa, niin tammikuussa kuitenkin.

  Kohta pitää täsäs toimeutua kaupunkiin. Hilppa menee puoli kahdeksitoista duuniin, ja käydään matkalla Jyskissä etsimässä pari pimennysverhoa; yksi kotiin rikkoutuneen tilalle, yksi Avokkaaseen.
  Yhtä hankintaa tämä ihmiselo tuntuu siis olevan. Ei siinä mitään, kyllähän sitä hankkisi, mutta kun ei juuri mitään hanki. Mutta hankikantoa odotellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti