keskiviikko 17. elokuuta 2016

TORILLA KUULTUA

 Poikkesin ip. torikahvilassa. Piti siirtyä kaikkine mukeineni teltan puolelle, kun sadekuuro yllätti. Siellä sattui väkisinkin korviini parissa pöydässä käyty Rio'n ruodinta, joka yltyi välillä lähes tenhotukseksi.
  Sitä mieltä oltiin, että Sanni Utriainen olisi pitänyt jättää kotiin.
  Sitä mieltä oltiin, että mieskeihästäjistä vain Pielaveden Sutki pääsee finaaliin.
  Sitä mieltä oltiin, että naisia ne kuitenkin ovat, jotka mitaleita tuovat.
  Sitä mieltä oltiin, että onneks ei ryssät päässy kisoihin, ainakaan yleisurheilijat.
  Sitä mieltä oltiin, että ei oo ennää Virreenejä, ei oo Karppisia. Ois ees Ala-Leppilampija ja Toukosia.
  Sitä mieltä oltiin, että ihan liikaa on lajeja, pääsee kaiken maaliman Fitsit ja Krenatat mitaleita kahmimaan. Pitäs olla vaan yleisurheilu, voimistelu ja nykyaikane viisottelu. Nii ja soutu. Ja uinnissa vaan lyhyt ja pitkä uinti.
  Sitä mieltä oltiin, että Poltti on paras.
  Sitä mieltä oltiin, että hemmetin Ilonen, kun ei kolhvannu tasollaan! Ois voinu tullu Lahteen mitali.
  Sitä mieltä oltiin, että onneksi loppuu mokomat kisat.
  Sitten oltiin, asiasta liveten, sitä mieltä, että  Paul Pogba'sta maksetulla yli sadan miljoonan siirtosummalla pyörittäisi FC Lahtea lähes sata vuotta.
  Sitten loppui sade, ja Peppe poistui, ei kovinkaan paljon viisastuneena.

Tuolla se kahviteltta on. Kuvassa oikealla, ihmisjoukon takana.


  Nyt olen sen verran viisaampi, että tiedän Petra Ollille käyneen kehnosti. Ja tiedän, että Mira Potkoselle riitti pronssi. Sitä en tiedä, kuinka keihäsmiehille käy, koska en ole oraakkeli. Enkä aio yöllä herätä katsomaankaan. Eli aamulla tiedän. Pobga/FC Lahti-asiasta sen verran, että seuran budejetilla (1,25 miljoonaa) pystyisi vuokraamaan Pogban neljäksi päiväksi (105 miljoonaa/365 X 4 = n. 1,15 miljoonaa).

  Satuin päivällä aukaisemaan toosan juuri, kun sieltä alkoi maahockeyn välieräottelu Belgia-Hollanti. Belgia voitti, kai hieman yllättäen 3 - 1. Aika outoja olivat säännöt meikäläiselle. Ja sinisellä kentällä pelasivat. Lienee tekonurmen tapainen alusta, ja kasteltu, koska vesi tirskahteli aina löynnin yhteydessä. Mutta melkoisia mailataitureita näytti kantällä olleen. Eikös Pakistan ja Intia ole olleet tämän lajin tekijämaita? Sen verran uteliaisuus nakkeli, että kurkistin Rion tuloksia. Intia oli mukana, mutta ei päässyt pudotuspeleihin, Pakistania ei näkynyt. Ja kullasta pelaavat Belgia ja Argentiina, pronssista Saksa ja Hollanti. Miksei Suomikin, jääpallomaa, voisi satsata. Ja  Kampparit laajentaa lajivalikoimaa?

  Eilen, kun illalla sateli oikein uskoon, huomasin, että vesihän tulee parvekkeen yläpuoleltä yli kourun. Menin vilkaisemaan tilannetta, ja huomasin, että meidän ja naapurin välissä olevasta syöksytorvesta ei tullut lainkaan vettä. Selvä tapaus, paikat tukossa. Tänään, kun katto oli kuivahtanut, otin pari muovikassia ja kertakäyttöhanskoja, menin katolla. Heti huomasin, että molempien lappeiden kourut olivat joko täynnä, tai ainakin puolillaan vettä. Kävin kaapimassa kassillisen töhnää meidän syösymme aukosta. Johan lähti vesi virtaamaan. Mutta kourut pitää putsata. Ties milloin, jos milloinkaan, se on tehty. Pitää naapurille sanoa, kun on touhun mies. Mennään joku ilta jätesäkkien, katuharjan ja laastikauhan kanssa hommiin. Kyllä minäkin kadun puolella kummasti heilun, ei ole kuin kerroksen pudotus. Mutta takapuolella kahden kerroksen vapaa ilmatila vähän arveluttaa, vaikka lape onkin loiva. Mutta eiköhän me saada homma tekoon. Pannaan lasku taloyhtiölle. Eikä olla kalliita, Pogban taksoilla tehdään.

  Huomenna pitäisi saada oma pirssi telakalta. Ja nokka kohti Anttolaa. Epävakaiseen, mutta lämpimään keliin, mikäli  povauksia on uskominen. Piipunhattuja asentamaan. Jos toimitukset tulevat, niin tarvikkeita saareen rahtaamaan. Syömäsienet, ehkä puolukoitakin, pomimaan. Tiijä, vaikka vähän uistelemaan. Muuten vaan nautiskelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti