keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

TÄSSÄPÄTÄTÄ

  Mitäskummaa?Mikäsetuollainenotsikkooikeinon?Jatällainenkirjoitus?Eihäntästäsaamitäänselvää!Einiin.Ehkäjätänasiankokeiluasteelle.

  Ei ollut hyvä idea. Ajattelin, kun kaikessa pitää säästää, aloittaa oman korteni kantamisen yhteiseen kekoon säästämällä sanavälien käytössä. Ei keino näin kuvaruudulla merkittävästi mitään säästä, paitsi space-näppäintä. Mutta printatussa tekstissä hieman säästöä tulisi. Ajatellaanpa, että sanojen keskipituus on kuusi kirjainta. Jos sanavälin jättää pois, tilaa kuluu 1/10 * 100 = 16,67 %. Tai selkokielellä säästyy joka seitsemäs tulostearkki. Mutta onhan Suomessa puuta mistä paperia valmistaa. Vaikka sademetsiin ne taitavat paperijätit olla tunkeutumassa. On myös mietittävä, kuinka paljon enemmän aikaa virkamiehiltä sun muilta paljon työssään lukevilta kuluisi sanavälittömästä kapulakielesta tolkkua ottaessa? Puhumattaaan 16,67 % ohuempaa kirjaa lukevalta Meikäläisen Masalta? Pysytään siis entisessä. Minulla on varaa myöntää, jos ideani on käyttökelvoton. Kunpa "isoilla pojilla" olisi sama taipumus.

  Kello on 4:07. Kirjoitan sateen ropistessa kattoon. Eilen lenkille menin, räntäsateessa. Tänään aioin taas laistaa. Ei ole pakko itseään kastella. Vaikka lämmin on yö ollut, +8 mittarissa, kun äsken tarkistin. Joten sanavälinaputtelen vanhaan malliin aamuyön tuntoja mr.Googlen arkistoitavaksi.

  Tappara voitti sitten mestaruuden. Kai oli aikakin; jokavuotinen finaalitappio saattaa syödä niinkin kovia kavereita. En ole isommin surffaillut, vieläkö tuon sunnuntaisen ottelun voittomaalista puhutaan. Niin tai näin, eiköhän mestaruus kuitenkin mennyt oikeaan osoitteesee.

  "Suuri sikala palaa Vöyrillä".
 "Tappara sekosi".
 "Yhdysvaltain esivaalit käynnissä".
  Siinä muutamia Ilta-Sanomien pääotsikoista.

  IltaLehden vastaavia ovat:
  "Kuuma kultapusu".
  "Suuri sikala ilmiliekeissä Vöyrillä".
  "Trump ja Clinton vahvistivat asemiaan".

  YLE puolestaan kertoo:
  "Trump voitti kaikki viisi esivaalia".
  "Ei enää hopeaa".
  "Applen iPhone-myynti kääntyi laskuun".

  Maikkarin antia:
  "Applen puhelinmyynnissä historiallinen käänne".
  "Karhu eksyi kaupunkiin, pelastusoperaatio sai lohduttoman lopun".
  "New Delhissä museo ilmiliekeissä".

  Johtopäätös: Iltapäivälehdet?!?!? ovat kuin kaksi marjaa,  YLE samoilla linjoilla, maikkari pitää, lienee syystä, New Delhin museota Vöyrin sikalaa tärkeämpänä.

  Kello on nyt 4:43 Kahvia tekee mieli, kovasti tekeekin! Maltan kuitenkin mieleni, kukistan himoni. Tuota nautintoaietta tulee muutenkin liikaa päivän mittaan latkittua, joten sinnittelen normaaliin aamukahviaikaan asti.

  Hommasin Elinalle, taisi olla perjantaina, uuden kännykän. Hän kertoi, että jo ties kuinka vanha Nokia pitää ladata jopa pari kertaa päivässä. Ei äidille mitään kosketusnäyttömallia voi ostaa. Sellaisen opettelu olisi hänelle aivan liian työlästä. DNA:lta löysi peruspuhelimen hintaan 25 €. Mutta ei äiti oikein siihen oppinut. Näppäimet kovin pienet, ehkä psykologistakin estettä ja ikävää entiseen. Niinpä otin vanhan liukukansimallin maanantaina mukaani ja latasi sen. Nyt puhelin on ollut liki kaksi vuorokautta päällä, ja akku näyttää täyttä. Äiti lienee tulkinnut väärin virrankulutuksen symbolia. Vien tänään vanhan palvelijan takaisin. Liukukansimalli on niin helppo käyttää sen kun liuttaa kannen ylös ja alkaa puhua. Samoin siihen, päinvastoin kuin uuteen, karvahattumalleistakin pelkistetympään, saa numeroita pikavalintaan. Eli kun Elina vaikka minua tavoittelee, ei kun painaa kakkosta ja luuria!
  On äidillä vielä lankaliittymäkin käytössä. Onneksi on, ei vanhaa rouvaa uskalla pelkän kännykän varaan jättää. Mutta sen tiedän, että ilahtuu, kun saa entisen palvelijansa taas käyttöön. Toivottavasti akku vielä pelittää. Jos ei, niin pitää googlailla, josko malliin vielä jostain uuden virtalähteen saisi hommattua.

  Kävin vilkaisemassa, olisiko lehti tullut? Olihan se. Pikaselauksella Etlarilla on mielen päällä mm:
  "Hankintalaki ajoi kunnat ja yrittäjät vastakkain".
  "Kannabiskasvattamo johti myyntiliigan jäljille Lahdessa".
  "Naton Itämeri-harjoitus Suomeen".
  "Manian ja alakulon vankina".
  "Kymi kahmii lisää puuta Hämeestä".
  "Tapparan pitkä piina pättyi juhliin".
 
 Pitää tuonnempana lukea tarkemmin. Ainakin juttu hankintalaista; en nimittäin ole lainkaan kuusalla, mikä se sellainen laki on.
 
Pasi Nurmisesta tuli joku aika sitten Pelicnsin pääomistaja. Varmaan "Liipolan Hasekilla" on joitain seuran tulevaisuutta ja imagoa koskevia suunnitelmia. Olen huomannut, että Etlarin etusivulla on muutaman kerran mainostettu isoilla kirjaimilla "KAUSARI SEISOMAKATSOMOON vain! 99 €". Se sisätää 30 runkosarjan kotiottelua, harjoitusottelut ja turnauksen, A-nuorten runkosarjan ottelut ja etuostooikeuden playoffs-pakettiin. Ei paha, ei paha. Lulisi tervejalkaisten lätkälahtelaisten, miksei hollollaistenkin tarttuvan tilaisuuteen. Sitä paitsi on mahdollsta, että käy, kuten Mikkelin Urheilupuistossa joskus 1970-luvun alussa. Oltiin MP:n pelissä  ja katsomo oli tupaten täynnä. Kun puoliajalta ängettiin takaisin paikoillemme valitellen ahtautta, tokaisi edessämme istuva rouvashenkilö: "Ens' pyhänä mahutte makkomaan!". MP oli nimittän 0-3 tappiolla! No, en tietysti toivo Peltsuille niin huonoa sukseeta, että seisomkatsomossa mahtuu istumaan.

  Kun tuossa puoli yhdeksän hippeillä kaupunkin lähden, rouva kyydissä tietysti, käyn ensin Elinalla. Sitten pitää mennä käymään verotoimistossa. Pientä epäselvyyttä, lähinnä tarkennusta kaipailen muutamassa asiassa. Verkossakin homman voisi hoitaa, mutta kun aikaa on, menen paikan päälle. Selviää samalle itsellenikin, missä mennään.
  Loppupäivä on kai sateen pitoa. Huomenna vissiin poutapäivä. Joten lenkki, tai pari, pitää pyöräyttää.
  Perjantaina onkin haalittava tarpeellista tavaraa mukaan. Kohti Anttolaa!

  Kello näyttää 5:58. Sade jatkuu. Minä poistun suihkuun,sitten kahvin/puuron keittoon.

Kuva viime Vapulta Avokkaasta. Helmi (niisk!) oli vielä leikkisä ja voimissaan  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti