sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

LAPSENVAHTITOIMINTAA JA YSTÄVYYSYLLÄPITOA

  Eilinen meni kutakuinkin reissussa. Tai ap. normaaleissa kotiaskareissa, mutta puoli kahden korvilla startattiin Ananalle ja Jonille. Siellä kahvit hörpittiin. Sitten Tiilikaiset sonnustautuivat matkaan; ensin syömään, sitten leffaan (Revenant). Hilppa jäi Iiriksen kanssa temmeltämään, minä vierailin Ruikulla. Mukavaa oli toveria taas tavata. Tunnin, toista siinä juteltiin, vanhoja muisteltiin, uusia ennakoitiin. Niin on asiat kiertäneet, etten ole Riston mökillä "Möliksessä" käynyt. Asiantilan muttamisesta keskusteltiin. Katsellaan ensi kesänä, josko onnistuisi?


  Vein Ristolle tuliasisiksi pari poltettua ceedeetä, pari vanhaa valokuvaa. Jotain piti viedä, koska tiesin, ettei sieltä tyhjin taskuin tarvitse pois lähteä. Niin kuin ei tarvinnutkaan! Sain sammakko/naispatsaan, pari alkuperäisen "Ruikun Ruusun" aihioita, upean kitaran äänenvoimakkuunnupin, missä rauhanmerkki ja sokerina pohjalla hopealusikan. Siihen käytiin vielä ennen lähtöäni "työpajalla" stanssaamassa leimat "RR" ja "925".


Kitarannuppi koristaa jo olkalaukkuani "Räihämöisen" kanssa.


  Sain myös mukaani Hanelille 60-vuotislahjaksi tilatun hopeisen pyydön. Se oli viimeistelyhiontaa vaille (muotin pärskeitä hieman yläpäässä). Ei ihme, ettei Ruikku ollut ehtinyt; vastahan siitä on hieman yli kaksi vuotta, kun Haneli kuuskymppisiä vietti. Sanoin, että otan sen nyt matkaani, että ei tartte muuttaa tekstiä muotoon "Haneli 65 v". Siispä tällättiin siihenkin leimat; Ruikku piti stanssia, minä löin pienellä pajavasaralla päälle.


  Mumma ja Iiris olivat viihtyneet hyvin sillä aikaa. On tytölle taas tullut sanoja uusia, äkkiä tuossa iässä kehittyy. Eikä puhettakaan, että olisi ikävöinyt vanhempiaan. Touhusi koko ajan juttujaan, väliin pyrki jomman kumman syliin tai viereen.


  Kattokaapa muuten tytön kulmakarvoja. Ei tartte isona kulmakynää, oletan! (Paistaakohan toteamuksesta läpi Peppe-papan ylpeys? Jos paistaa, paistakoon. Tottahan se on.)


  On kyllä uskomaton tyyppi, tuo Iiris! Hilppa kylvetti hänet kahdeksan korvilla. Sitten he menivät makuuhuoneeseen, Hilppa luki jonkin satukirjan, laittoi tytön omaan sänkyynsä, sanoi "hyvää yötä" ja tuli pois. Sinne jäi Iiris. Pari kertaa sanoi "mumma", mutta kun Hilppa vastasi, että mumma on täällä, nuku vaan, rauhoittui. Kun Anna ja Joni tulivat ennen yhdeksää, oli Iiris jo unten mailla.
  Me siitä lähdettiin sitten kohti Hollolaa. Liikennettä oli niukasti, sumua paikka paikoin Keravan ja Mäntsälän välilä. Kotona oltiin kohta kymmenen jälkeen. 
  Tämä päivä alkoi totuttuun tapaan. Ip, kun arska kunnolla paistaa, mennään vielä lenkille. Luther on katsottu tallenteelta, Nuori Morse vuorossa lenkin jälkeen. Vaikka on se jo aiemmin nähty, mutta pitää pohjustaa, kun kohta alkavat uudet jaksot.

  Tästähän taitaa tulla ihan vaan kuvakirja, mutta tulkoon. Obligatorisen mustavalkoisen liitän lopuksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti