tiistai 19. huhtikuuta 2016

SUORIKS' SANNOIN JA KUTA KUINNII

  19.4.2016 klo. 7:12

  Meillä on erikoinen hallitus, eikö olekin? Se on kai asettanut tavoitteekseen suistaa yhteiskunnan kaukaiseen menneisyyteen, romuttaa sosiaaliturvan, yhtiöittää ja myydä koko kansakunnan yhteiset omaisuudet. Sipilän hallitus on heilunut ja huojunut, päättänyt ja perunut, uhkaillut ja lieventänyt kohta vuoden. Eikä järjen hiventä missään. Mihin se ehtii, jos saa koko vaalikauden touhuta? Pelottavaa, eikö olekin? Sitä en myöskään ymmärrä, että annetaan ymmärtää työttömyyden olevan työttömien syy! Vailla työtä olevan asemaa huononnetaan aste asteelta. Vaikeaa on itsensä työllistää, jos työtä ei ole. Piste. Herra työministeri  Jari Lindström tuntuu olevan vähän kuin edesmennyt isoisäni Aleksi; hän, vanhan kansa miehenä ja vankkumattomana porvarina, oli sitä mieltä, että ei työttömyyttä voi olla, ts. jos haluaa työtä tehdä, sitä myös on. Sinne päin tilanne ehkä olikin Aleksin nuoruudessa ja Anttolassa. Kaikella kunnioituksella; Ukki ei omassa turvatussa elämäntilanteessaan ihan kestänyt ajan kartalla, eihän kestänyt?

Kuvassa Aleksi ihan viime vuosinaan. Se täytyy myöntää, että hän eli niin kuin puhuikin.


  Tämä saa riittää politiikan tiimoilta, eikö saakin? Huomaatteko, että olen opetellut käyttämään anglikaanisia sanamuotoja suomeksi, enkö olekin?

  Olen äskettäin saanut kuulla asioita, mitkä hipovat kunnianloukkauksen tunnusmerkkien täyttymisen rajoja. Ne loukkavat minua pahasti. Toisaalata ymmärrän, tietyllä tasolla, niiden syyn. Siksi asia saa jäädä omaan arvottomuuteensa. Mutta sen verran mieleni pahoitin, että mielessä kävi pitäskö poiketa Alkossa ja tempasta kunnon liehtari! No, on ennenkin käynyt mielessä. Joskus on tullut poikettua, joskus ei, ennen tiuhemmin, nykyään harvemmin. Onneksi tällä kertaa vain käväisi mielessä; ei tässä liehtaroimaan jouda, tänäänkin kaksi eri lääkäreissua Elinan kanssa, huomenna siistimistä ja raivaamista vuorotta, torstaina renkaanvaihto (Mr. Vianor tarjoaa meille kitkamiehille aina keväisin myöhäisiä, syksyisin aikaisia vaihtoaikoja, ymmärrettävästi. Ei aiheuta kitkaa minulle).

  Pöljä kun olen, kävin  jo eilen vakoilemassa Launeen hammashoitolan sijainnin ja sisäänkäynnin. Sinne pitää äiti tänään klo. yhdeksi kiikuttaa. Hänen ensimmäinen käyntinsä hammasasiassa oli Liipolassa, sitten kaupunginsairaalassa röntgenissä, nyt siis Launeella. Saisikohan hän seuraavan ajan kaupunginsairaalan hammashoitolaan? Se kun on ihan vieressä. Ja sama lääkäri ottaa vastaan parina päivänä viikossa myös siellä. No, iltapäivällä tiedetään.

19.4.2016 klo. 10:25

  Kaupunkireissu tehty, Elinan korvat ruiskutettu puhtaiksi ja lääkäriaika "vuosihuoltoon" tilattu. Välillä satelee, välillä paistelee. Kirjoittelen tämän loppuun, syön, lähden taas terveydenhuoltotehtäviin. 
  Saa nähdä, kuinka kauan äiti jaksaa/pystyy yksin asumaan. Toivottavasti kauan, mutta huolestuttavasti kunto vaikuttaa rapistuvan. Ei mikään ole ikuista, eikä asialle mitään tehdä voi. Pitää vaan seurata, käydä ja soitella entistä useammin. Onneksi asutaan näinkin lähellä. 

  Sitten ruoka-aiheeseen. Aamuateriaan kuului Myllyn Paras-pikakaurapuuro (Lidl), mukillinen Juhla Mokka-suodatinkahvia (K-Market), yksi LeipäAitan Ruispala (Lidl) päällään Korppukinkkuviipale (Lidl) ja tomaattia (Lidl) sekä yksi Vaasan Kauratyyny (Lidl) päällään siivu Milbona Tilsitter-juustoa (Lidl) ja tomaattia (Lidl).
  Kohta lounaaksi tarjoan itselleni slaissin grillattua kasleria (haettu äsken K-Marketista), salaattia (Lidl), kirsikkatomaatteja (Lidl), oliiveja (Lidl) sekä raejuustoa (Lidl). Kyytipojaksi kraanavettä (Lahti Aqua). 
  Ennen seuraavaa kaupunkimatkaa vielä välipalaksi maustamaton Kreikkalainen jugurtti (Lidl) omenahillon (Hilppa) kanssa. 
  Hammashuoltokuljetuksesta palattua päiväkahvi pressopannusta itsejauhetuista ESPRESSO ExtraDark Roast-pavuista (Lidl) ja MyllynKivi-hapankorppu (Lidl) Castello Organic Blue-juustolla (K-Market).
  Näillä tulee pärjätä liki seitsemään (Hilpalla duunia 18:10:een asti). Illalliseksi kanakeitto (Hilppa), joka on rakennettu broilerin rintafileepaloista (Lidl) perunoista (Lidl), porkkanoista (Lidl), pitkistä papuvuista  (Lidl), paprikasta (Lidl) ja mausteista (sieltä-täältä).
  Illemmalla vielä Emmerdale-tallenteiden seuraksi itsejauhetuista ESPRESSO ExtraDark Roast-pavuista (Lidl) valmistettu tuplaespresso  ja Captain Rondo Vanilla-keksi (Lidl).

  Tämän kaltainen on meikäläisen ruokavalio alkuviikosta. Huomannette, mikä meidän lähikauppamme on?

Tuosta kaikesta kirjoittamisesta tuli nälkä, joten.....syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti