tiistai 12. huhtikuuta 2016

KOIN KOIN

  Aamulla koin aamunkoin, taas kerran. Hyvä oli kävelijän kävellä; kuiva ja tuuleton nollakeli.


  Ruikku soitti jo vartin yli kuusi, juuri, kun olin palannut ulkoa. Oli myös koiton koittoa koittamassa todistaa. Lähetti kuvan tapahtumasta hän.


  Kun lauantaina Riston luona piipahdin, hämmästelin taas kerran toverin kämpän sisustusta. Taidetta laidasta laitaan, joka paikassa; seinillä, lattioilla, pöydillä, hyllyillä, nurkissa, tasoilla, kaikkialla. Lähinnä miehen omaa tuotantoa, mutta myös tauluja ja pienoispatsaita muilta tekijöiltä. 
  Ja missä ei ole taidetta, on soittimia; kitaroita kymmenkunta, piano, urkuharmoni, syntikka, haitari, kantele, banjo, erilaisia rytmisoittimia, äkistään muisteltuna. Rumpusetti on tiemmä mökillä, liekö naapurien toivomuksesta?


  Hyviä kuvia olisi vaikka kuinka Ruikun miljööstä ja taiteesta. Jääköön nyt tässä yhteydessä julkaisematta. 
  Melkoinen persoona Risto on, ja omaperäinen sekä uniikki asuinympäristö. Mutta siitä hetkestä, kun Ristolla koittaa pölynpyyhkimisen aika, en ole lainakaan kateellinen.

  Aamun Etlarissa pistää silmään otsikko: "Junan alle jää ihminen kerran viikossa." Mahtaa olla raskasta sille onnettomalle.
  Näppiksestä löytyy taas viisuksia, kuten: "Tyhmän eväät syödään ensin." ja "Kyllä on taas monta erilaista totuutta liikkeellä lähibaarissa." 
  Ensimmäiseen totean, että köyhän eväät ovat pääsääntöisesti niin onnettomat, että ne pyritään syömään vasta vimehädässä. Erilaisten totuuksien suhteen, vaikka lähibaareissa en käy, olen samaa mieltä. Kun jostain asiasta median eri foorumeilta, ystäviltä, tuttavilta, kadunmiehiltä ja muilta luotettavilta tahoilta ammennettua tietoa Kuittisen Kuppilan parikymmenpäinen vakioporukka ruotii, totuuksissa löytyy tiettyä kirjoa. Eikä vähintään verbaalinen kädenvääntö kuudennen iltakaljan jälkeen ole harvinaista, olen kuullut.

  IS:n sivuilla seilatessa huomasin jutun, missä kehotettiin testaamaan, mikä olisi nimesi, jos olisit syntynyt 2015? Äärimmäisen harvoin mihinkään tällaisiin sortuneena päätin nyt kokeilla. Tulos: Olisin Veeti. Perusteena, että 1951 Pertti oli 14. suosituin pojan nimi, 2015 se oli Veeti. Mikä siinä, Veeti on hieno nimi. Mutta jos reikarnaation kautta asiaa pohtii, ja aikoo uudelleensyntyä vaikka 2045, niin mistä kummasta saa tietoa siitä, mikä silloin nimeksi tulee? Se olisi minusta paljon tärkeämpää, kuin tietää mahdoton ja toteutumaton vuoden 2015 nimiasia.

  Elina soitti äsken. Hän ilmoittaa päivällä kauppalistan. Tavarat käyn ostamassa ja toimittamassa kun haen Hilpan duunista. Rouva lähti siis bussilla. Siksi olen näin aamusta kirjoitellut. 
  Nyt olen kirjoittanut, minkä olen kirjoittanut. Menen töllöttämään avausjaksoa eilen Fox'illa alkaneesta Stephen King'in romaaniin perustuvasta aikamatkasarjasta "11.22.63." 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti