perjantai 8. huhtikuuta 2016

AEAETTAE, OEOETTAE

  Istun, mutten pala, en polta. Istun Trion Sinuhessa. Poikkesin hiljan Elinalle asioita hoitamassa; ruokaa ja terveydenhoítotuotteita. Sen piti tulla mukaan apteekkiin, mutta soitti olon olevan liian huonon moiseen matkaan. Hain siis ohjeet, suoritin homman.

  Jos ihmettelette hieman konua tapaa kirjoittaa, niin sopii oudoksua. Mutta sille on selitys: kirjoitan tabletin koskettimilla, ja aion karttaa sanoja, joissa esiintyy ae tai oe. Hieman joutuu pohtimaan.

  Tosiaan, oltiin mamman kassa sovittu kolmelta kauppa-, ja apteekkireissu. Se soitti kuitenkin kello kahdentoista maissa ja kertoi olon olevan hontelon. Starttasin hetikohta kaupunkiin. Olen koko ajan varpaillani sen kunnon suhteen, kun on ollut havaittavissa voinnin heilahteluja, kunnon luhistumista. Nyt se oli kuitenkin taas melko skarppina, kun luonaan piipahdin. Oli ruokaillutkin.

  Toimitin asiat. Aikaa oli runsaasti Hilpan vapautumiseen. Ajoin Small-Waterlaken parkkipaikalle ja tallustin satamaan tutkimaan talvista vedenkantta. Aika musta oli jo. Ei ollut aistihavainnoksi asti kulkijoita ulapalla. Paras onkin sopetua olemaan maajalkasessa; aika monta on jo ehtinyt tippua ja hukkua talvisin Suomen vesialtaita kattavan elementin heikkouden ja arvaamattomuuden vuoksi. Liki 10 astetta plussa oli ulkona, mutta aika tuima tuuli, ei kovin suvista, kun ei arskakaan juuri paistanut.

  Saavuin sitten Trioon, joutessani kaivoin tabulaattorin, aloin kirjoittaa. Lajitovereita kuljeksii melko lailla. Edestakaisin, tuonne ja tuolta ne kuljeksivat. Toiset tikkaavat sotilaalliseen tahtiin, ilmeisesti kohde kirkkaana tajunnassa. Jotkut vetkuttelevat hiljalleen, aikaa kuluttaen, ilman fokusta sen kummempaa. Nyt, kun kello hipoo puoli femmaa, on ihmisvirta jostain johtuen pienenynyt. Ovatko immeiset suunnanneet kotilieden armaaseen syliin?

  Kohlakkoin lopetan raporttini Triosta. Jatkan luultavasti huomenna kotona reportaasin loppuun. Ja samaa tapaa noudattaen; ilman ae:ta ja oe:ta.

  Nyt istun kotikoneen seurassa. Aion siis jatkaa eiliseen malliin. On muuten aika hankalaa hoksata korvaavia sanoja tai sanontoja joillekin ilmauksille. Joutuu ihan tosissaan pohtimaan. Kokeilkaapa itse. Kirjoittakaa vaikka yksi aanelosellinen kympin fontilla ja 1.15:n rivijaolla normaala arkista jorinaa. Merkatkaa samalla tukkimiehen kirjanpidolla paperille, kuinka monta kertaa jouduitte "kummaamaan", eufenismia pohtimaan. Noita tulee monta, sen takaan!

  Mutta jatkan viitoittamallani tiell...., polulla. Aamulla vein H:n duuniin ja puoli ysiksi. Seurahuoneelle vein, kele! Joku brunssimeetinki noilla on ennen varsinaista rupeamaa. Poikkesin sitten tutkimassa Elinan tilanteen, aika tolkullisessa kunnossa oli, kahvikeittopuuhissa. Aion poiketa uudestaan, kun haen Hilppaa. Ihan oman mielenrauhani persolla.  Autonpesun suoritin. "Taas autonpesussa", ihmettelette. Mutta ei se ole minun vikani, kun kaara likaantuu. Tai on; jos en ajaisi, ei likaantuisi. Muutamat kilsat kuitenkin joka p...., vuorokausi ajan. Uhmaan siis Ester-jumalatarta, luotan ennusteisiin. Viikonloppun aikana ei odotettavissa ole isompia ves'paisteita.

  Huomenna ajelemme Stadiin. Suvinopeudet ovat jo voimassa; 65 minuuttia kotoa Annalle. Pariskunta Tiilikainen menee aterioimaan, me viettelemme laatuaikaa Iiriksen kera. Muutaman kerran ollaan sen kanssa puhelimessa puhuttu; Hilpalle juttelee kummasti, minulle suostuu sanomaan ainoastaan "Peppe". Olen siis likalle "Peppe". Peppe-pappa, vaikka ei vaikeimmalta laidalta olekkaan, on kaiketi sen makuun liian pitk...., mittava. Luulen jo tulevan suven aikana Iirikselle kirkastuvan, millaiseen nimeen saan tottua.

  Ensi viikolla on huru-ukon kalenteriin merkitty seuraavaa: ma. 11.4. klo. 7:30 "Elinan matot pesulasta", ti. 12.3. klo. 7:30, Petos tallennukseen (ke. femmala), to. 14.4.klo. 7:00, Elinan hammaskuvaus kaup. sair. klo. 14:15. Luulen tuon urakan klaaraavani.

  Kun kirjoittamaani tapaan aloin tottua, saattaa olla, ett., jotta tulevaisuudessa rustailen blogin, josta puuttuvat kirjaimet e ja u, ihan hyvin vuoksi. Tai jospa eliminoin o:n ja i:n? Konsonanttien rajoittamistakin voin harkita. Ihan vaan keybordia liikarasitukselta varjellakseni.

Alla kaavio aeaekkoesistae eri merkistoeissae. Jos satutte tarvitsemaan.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti