tiistai 19. tammikuuta 2016

SARJOJA JA HÖMPPÄÄ

  Tv tarjoaa vuoden aluksi useita uusia sarjoja.
  Kolmoselta Jo Nesbö'n luomaksi kehuttu ´"Miehitetty". Yksi jakso on tullut, melko fiktiiviseltä tuntuu, tuollainen tulevaisuus.
  Nelonen suoltaa sairaalasarjaa "Ihon alla", Tiijä häntä?
  Fox tykittää "Rosewood'ia", yksi katsottu otos ei vakuuttanut.
  Neloselta tulee "Quantico". Olisko kolme osaa katsottu, ei ihan huono, ei kyllä kovin hyväkään.
  Sub'illa alkoi "Backstrom". Se on amerikkalainen versio ruotsalaisen Leif G.W. Persson'in luomasta herkullisen ärsyttävästä poliisista nimeltä Evert Bäckström. Eeverttihän on opportunismissaan ja lahjottavuudessaan vertaansa vailla, homo- ja vierasmaalaiskammossaan voittajaansa hakeva. mutta saattaa näennäisen yksisilmäisestä ja yksiselkoisesta katsantotyylistään huolimatta joskus löytää kultajyvän. Yksi jakso on tallennettuna. En oikein jaksa uskoa, että sarja vastaa odotuksia, jotka King Persson on asettanut. Voi olla, että tekijöistä pitäisi keittää saippuaa, kuten toinen G.W:n hahmo, Lars Martin tapasi sanoa.
  Yle aloitti viime viikolla "Mr. Robot-sarjan". Ensimmäinen jakso oli taas kunniaksi valtiolliselle yhtiölle; he osaavat kummasti pitää tasoa yllä. Eikä sarjalla ole muuten mitään tekemistä robottien kanssa, vaikka niin luulettekin, koska siitä pidän.


  Ykkösellä jonkun kerran lähetetty ukrainalainen "Nuuskija" on sinänsä mukava poikkeus amerikkalaiseen rytinää, tai pohjoismaalaiseen trendiin. Mutta, mutta...sarja menee väliin tahattoman komiikan puolelle.
  "Ylikomisaario Banks" on tullut muutaman kerran uusintojen muodossa, niin ikään ykköseltä. Ihan parhaasta päästä, tuo Peter Robinson'in synnyttämä poliisi.
  Kolkilla on yhtä osaa vaille valmis norjalainen "Mustamaalattu". Kaikki kunnia kolmoselle; hyvä sarja, upeat vuonomaisemat.
  Ylellä taisi jo loppua, viime lauantaina, Ann Cleevesin kirjoihin perustuva "Shetlandsaarten murhat". Kirjat olivat hyviä, niin oli sarjakin. Ann Cleeves'hän on luonut myös toisen sarjahenkilön, Vera Standhope'n. Aina, kun mennään hieman eksoottisempiin maisemiin, vielä englantilaisella osaamisella, on jälki hyvää.


  "Uusi Sherlock" alkoi myös yle:llä, erikoisjaksolla. En ole vielä ehtinyt katsoa. Sitten tulee neljäs tuotantokausi. Tuotantokaudet ovat, muistaakseni, olleet vain kolmen jakson mittaisia; ensimmäinen oli loistava, toinenkin hyvä, mutta kolmas, ainakin minulle, pettymys. Odotan siis mielenkiinnolla, mitä nyt tuleman pitää.
  Nelosella jatkuu Holmes NYC. niin ikään uusin jaksoin. Taitaa taas olla lupeissa yli 20 osaa. Alkaa uutuudenviehätys kadota, jaksot toistavat itseään. Olen ne kuitenkin läpi kahlannut
  Foylen sota jatkuu kylmänä (sotana). Kuitenkin vähän poikkeuksellisella otteella. Nuo britit osaavat kuvata mennyttä aikaa, oli se aika mikä tahansa, tyylikkäästi.
  Haapasalon Villen uusi dokkari, Volga 30 päivässä, on myös esityksensä alkanut. Tulee Areenalla kokonaisuudessaan. Olen viisi jaksoa katsonut. Villen tyyli viedä ohjelmaa on ihan jees. Ja joka jaksossa on jotakin erikoisuutta. Ihan katsottavaa jälkeä ryhmältä syntyy.

Kun Ville kävi Laatokan rannalla olevassa kaupungissa moikkaamassa seppää. joka takoi hänelle viikinkipuukon, meinasivat Haapasalon poijaan Crocsit sulaa lattiaan ahjon edessä tepastellessa.


  Hömppätarjontaan sun realityörvellykseen en ole innostunut. Katsokoon, ken haluaa. Ja varmasti aika moni haluaa, koska niitä niin paljon tulee.
  Kun ei enää juuri tarvitse urheilua tuijottaa, maksukanavia sitä varten hankkia, jää paljon aikaa katsella muuta. Dokkareita jonkin verran tulee. Mutta miksi mm. yle:n luonto-ohjelmat ovat lähes kaikki uusintoja? Eikö niitä enää tehdä, vai ovatko ne liian kalliita hankkia?

  Kunhan alkuviikon ruuhkasta selviän, aion kaivaa lumikengät esiin, lähteä vaikka Messilän selälle kokeilemaan. Metsässä ei varmasti ole vielä kuin huurretta sammalen peittona. Torstai näyttää ennusteessa aika sopivalta; alle 15 miinusta, tuultakin siedettävissä mitoissa.
  Toisaalta; voin mennä golfkentällekin. Vaikka talvi-pari sitten joku herrasmies väylän vieressä hiihtoladulta huuteli, ettei siellä saa lumikengillä kävellä! Oisko ollu osakkeenomistaja  Oikarainen? Jotenkin tuntuu ettei nurmi ota "ihteesä", jos vähintään parinkymmenen sentin lumikerros sitä suojaa. En kyllä ihan hiijen vissi ole, mutta luulisi, että siinä tapauksessa, siis jos kärsii, viheriö, niin olisi kieltotauluja, miinakenttiä, aseellisia vartiota, ties mitä, estämässä ulkoilua. Sitä paitsi aina tammikuun alussa, jos on lunta, ovat väylät rupenaan lumikenkäuria. Venäläisiä turisteja, luulen. Ja on siellä kulkijoita viikonloppuisin kevääseen asti. Muitakin, kuin minä, joskus Hilppa. Kun tätä kirjoitan, mietin samalla, kuinka kauan minulla nuo mainiot hankikulkuneuvot ovat olleet? Luulen, olen melko varma, että minä hankin ne alkuvuodesta  1997, Hilpalle ostin omat saman vuoden jouluna. Niin sen täytyy olla. Kengät ovat olleet mainiot välineet runsaslumisina talvina, kun ollaan kevättalvella mökille menty; ei ku reppu selkään, ahkiot perään, ja menoksi. Tuo vajaan kilsan matka taittuu mukavasti. Sitä paitsi kevättalven aamuina on monesti sellainen hankikanto, että lumikenkät eivät uppoa.

Hilppa viime tammikuussa Messilän golfkentällä.


Taidan ottaa ja kissauttaa kahvit. Ja katsoa vaikka jokin rästiohjelman tallenteelta. Menköön tämä päivä tälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti