sunnuntai 29. marraskuuta 2015

OMA SUIHKU KULLIN KALLIS

  Eilen puunattiin pesuhuone ja vessa, siivousta muutenkin. Ja puolilta päivin omaan suihkuun, neljän viikon tauon jälkeen. Ikävä oli ollut, minulla. Uusi suihku ei tietysti ole osannut minua ikävöidä.
  Arthur joutuu vielä huomenna tulemaan; suihkuovi, pyykkikaappi, eriössä altaan takusen laatoitus, käytävän pätkään ekstrana hankittu vinyylipäällyste, jokunen ovivuorilista, that's it.


  Pesukone sai myös aloittaa mittavan urakkansa; kuukaudessa pestävää kertyy, vaikka kalsareita "nyrkkipyykillä" vatkattiinkin. Tänään kiinnitän kuivausnarusysteemin (vanha) kattoon, huomenna tulee likapyykki/pesuainekaappi. Elämä palaa raiteilleen, minne sitten kiskot vievätkin?


  Hintaa rempalle tulee, mutta onhan tehty. Ammattimiehen työ on arvokasta, mutta arvossaan. Materiaalien hinnat junasta jäänyttä mestaria pöyristyttäviä. Silti ei työn toteuttaminen itse kaikkine vesieristyksineen, muutuneine normeineen, materiaaleineen, työtapoineen, ollut viisasta. Kun joku on jonkun taidon opetellut, välineet siihen hankkinut, tehkööt työnsä. Enkä "himmeänä" teettämiseen halua lähteä; en ole ministeri, en edes poliitikko! Mutta syklissä ollaan; asunto hankittiin 1986, keittiö ja oh rempattiin 1999, alakerta nyt. Tällä kaavalla makuuhuoneen tapetit ovat vuorossa siinä 2030. 

  Stubb päästeli omiaan. Kaikki ministerit valehtelevat, mutta Alex-poika kärvähti verekseltään. Tuo tapaus oli niin räikeä, että ihmetellä täytyy herra ministerin menettelyä. Vai olivatko avustajat harhauttaneet? Valheella ei yleensä ole seitsemän peninkulman saappaita, paremminkin steppikengät. Niin, tai näin, tosi tyhmää ministeriltä saattaa asemansa vaakalaudalle, ihan kuin tieten tahtoen. Minua ei toki hetkauta, jos knabe-Alex eroaa. Vielä vähemmän, jos troikan kaksi muuta päsmäriä poistuu takaviistoon. Tai paskaa puhuin, hetkauttaa; olen mielissäni. 
  Tuleeko koskaan eteen hetki, jolloin tuuli uinahtaa..., eiku, jolloin hallitus miettii toimiaan, kertaa sanomisiaan, kyseenalaistaa linjaansa?  Kaum, leider. Sipilää kehutaan viisaaksi, Stubbia järkeväksi, Soinia kääntötakkiasiantuntijaksi. Eikö heidän saamansa palaute, tehdyt munaukset, pakittamiset joissain asioissa, huopaamiset toisissa, herätä tarvetta itsekritiikkin?  Ei kai, kovia ollaan!
  Onko Suomessa ennen olut tuollainen "kolmen kopla" puikoissa? Muistini mukaan päämisteri on yksin ollut keulilla, yksittäinen ministeri vastannut omasta agendastaan. Tämän hallituksen tavaramerkki on, että asiassa, kuin asiassa ilmestyy kolme hymyilevää herrasmiestä estradille. Yksi hymyilee kainosti, toinen itseriittoisesti, ja kolmas rehvakkaasti. Ytälaisesti suupielet ylöspäin, vaikka kulissien takana oltaisiin toisiaan sote-aluesityksillä hutkittu, Millwall-kaulaliinalla kuristettu. Se hallitsemattomasti hallituksesta. 

  Laitoin, rouvan pyynnöstä 1. Adventin kunniaksi parvekkelle ja kadun puolella niukat (huom. värittömät) led-valot tuomaan piristystä pimeyteen. En sanonut "fiat lux", vaikka konsernin autoja olen kaksi omistanut; pompannapin 1969-1972 ja Alfa Romeo 155 V6:n 2002 -2009. Vaikka mitäpä tuo asiaan kuuluu? Mihin asiaan? No, ei mihinkään. Advetista tuli mieleeni, että olen lähettänyt yhden adventtikortin. Nimittäin armeijasta postitin Rohusen velloksille lyhyen ja ytimettömän toivotuksen: HYVVÄÄ ADVENTTAA!  Tähän lopetan kirkollisen osion.

  Tänä iltana Yle Radio Suomi lähettää liki kolmetuntisen Neil Young-illan. Toimittajat Tero Liete ja Jake Nyman ovat varmasti oikeat henkilöt illan isänniksi. Pitää kuunnella; huomasin, onneksi, että ohjelmaa ei ole mahdollista kuunnella Yle Areenalta jälkikäteen. "Miksi?", kysyy epätietoinen. Jos valita saisin, löytyisi pöllömpiäkin ohjelmia pois Areenasta jätettäväksi.
  Aamulla uudenkarheista JBL-kuulokkeista Niilon "Rust Never Sleeps"-albumia kuunnellessa tuli mieleeni, että onkohan monelta uudemmalta lauluntekijältä jäänyt jotakin hoksaamatta? Näitä pohtiessani en vielä tiennyt tämän iltaisesta lähetyksestä. Onnekseni sen lehdestä äkkäsin. 

  Hilppa ryhtyi siivoamaan siivouskomeroa! "Quis custodiet ipsos custodes?", eli "Kuka siivoaa siistijän siivouskomeron?". Nyt tähänkin polttavaan kysymykseen tuli vastaus. Meillä se on siistijän vaimo. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti