perjantai 27. marraskuuta 2015

BLACK FRIDAY

  Tänään on juuri (minulle) tulleen tiedon mukaan Black Friday. Niin näyttää olevan, ja tuntuu kans, nimimerkillä "Lenkillä käynyt".
  Mitä tulee tuohon joulumyynnin avaavaan USA:sta rantautuvaan ihmisten ostovaistojen herättäjään, jouluhysterian kirvoittajaan. olkoon omassa rauhassaan. Tai ei sentään. Nyt on näet niin, että heittäydyin hömppään mukaan. Antakaapa, kun selvennän. Minulla on käytössä ulkoilua varten Tokmannilta hankitut Denver-merkkiset bluetooth-kuulokkeet. Laitteen akku kestää normaalisti 10 h kuuntelua, eli tuollaiset kuusi aamua, jopa seitsemän, riippuu vähän reittivalinnoista. Vempele varoittaa virran hiipumisesta hieman ennen tilttiä. Joku päivä sitten äly katkesi varoittamatta vain kolme päivän jälkeen Luulin että se simahti totaalisesti, mutta ladattuani tekeleen, alkoi se taas pelittää. Tänä aamuna teki saman, eli akku lienee elinkaarensa loppumetreillä. Minä jo ensioireiden jälkeen tarkastin takuuasian; tottakai kuukausi sitten tuli vuosi täyteen. Mitoittavat varmaan nämä halvat tekeleet (n. 20 €) siinä 12-15 kk:n kestolle. Itse asiassa ensimmäiset samanlaiset poksahtivat parin kuukauden jälkeen, sain uudet ilman eri kyselyjä tilalle. Niin se vaan on, että köyhällä ei ole varaa halpaan!
  Nyt, tämän pitkähkön alustuksen jälkeen, asiaan. Äkättyäni lehdestä Mustan Perjantakin mainoksia, kiirehdin nettiin tukimaan, josko olisi kuulokepuolella tarjontaa. Eipä löytynyt. Aion nyt hieman laadukkaampiin kuulokkeisiin satsata, en montaa sataa, koska käyttö on ulkoillessa, luonnonvoimien armoilla. Siinä sataseen asti olen valmis taipumaan. Ongelmaksi muodostuu pari asiaa; tarpeeseen liittyvin sankaluukokkeiden tarjonnan niukkuus, sekä niitä myyvien liikkeiden vähyys. Käytännössä vain Expert ja Gigantti ovat fyysisesti ajateltavissa. Verkkokauppoja löytyy pilvin pimein, mutta aioin ensin käydä paikan päällä tsekkaamassa nuo mainitsemani putiikit.
  No mitä sankakuuloketarjonnasta? Näyttää siltä, että suurin osa ulkoiluun tarkoitetuista bluetooth-kuulokkeista on joka nappi-, tai niskasankamalleja. Minusta ne eivät ole käyttömukavia. Nappisysteemit eivät tahdo pysyä korvissa, niskasangan kanssa tulee ongelmia pipokaudella. Ergo, kevyet sankakuulokeeta ovat minulle ideaaliset.
 "Miksi sitten bluetooth?", kysytte. No siksi, että niitä voi hallita helposti ilman puhelimen esiin tonkimista. Voi hypätä kappaleen yli, toistaa sen uudelleen, säätää volymia, kun albumi loppuu kesken lenkin, voi sen aloittaa alusta napin painalluksella, etc. Tuosta volumin säädöstä; äänitteissä on suuria eroja voimakkuustasoissa, monta pykälää voi joutua ylös-, tai alaspäin volymia säätämään albumin vaihtuessa. Tai jos kuuntelee vaikkapa John Hiatt'in soittimeen ladattuja albumeja randomina, voi joku biisi yllättäen kuulua kuiskauksena, toisaalta halkaista korvat. Tähän ongelmaan, fiksu kun olen, äkkäsin ratkaisun hyvissä ajoin jo viime viikolla; nimittäin musiikkipuhelimessani (Lumia 1050) on playerin asetuksissa mahdollisuus laittaa "aseta äänent voimakkuus samaksi kaikissa äänitteissä", tai jotakin sinne päin. Nyt ei tarvitse sitäkään napin painelua tehdä, varsinkin, kun se tumput käsissä on hieman hankalampaa. Tuo Lumian vempele on siinä mielessäkin hyvä tarkoitukseensa, että kosketusnäytön saa niin herkäksi, että se tunnistuu hanskat käsissä.

  Ennen tein puhelimiin soittolistoja, eli tälläsin artistin levyt listalle vaikkapa kronologiseen järjestykseen. Entinen lenkkipuhelimeni oli siitä viisas, että se muisti viimeeksi kuunnellun kappaleen, joten hommaa oli helppo jatkaa siitä, mihin oli jäänyt. Tuossa systeemissä oli hyvää se, että ei tarvinnut puhelinta lenkillä juuri esiin kaivella. Nykyinen Lumia muistaa ainoastaan viimeeksi kuunnellun albumin. Niinpä en ole siihen soittolistoja viitsinyt tehdä. Kaavin luurin esiin, kun haluan aloitaa uuden tallenteen toiston. Ei paljoa rasita, kun sen voi tehdä kintaat käsissä.
  Jopas poiki Black Friday asiaa, asian vierestä, tosin.

  Remppakuulumisia vielä päivittelen. Sähkäri tuli kiinnittämään pari viimeistä valaisinta. Arttu tulee vasta puolelta päivin, on kotivelvollisuuksi ensin. Eihän kaikki aina mene, kuten toivotaan, luullaan uskotaan. Vielä joutuu poika maanantaina tulemaan; jää vähän listoituksia ja suihkuovi asentamatta. Mutta mutta illalla wc on valmis, ph ja sauna suihkuovea vailla. Pääsemme täten ne huomenna siivoamaan, käyttöön ottamaan. Tänäiltana en taida viitsiä. Niin asiallinen uimahalli kuin Hollolassa onkin, tulee olemaan sykähdyttävää pujahtaa huomenna puolinpäivin ihan ikiomaan, ja upiuuteen, suihkuun! Ja ensiviikolla vanhempi siistijä Peppe käy sitten asunnon läpi huone huoneelta, kirjahyllyt kirja kirjalta, taulunpokat poka pokalta, ahtaammat paikat hammasharjalla. Enkä ota stressiä, omaan tahtiin. ilman laulua kolmannella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti