keskiviikko 11. marraskuuta 2015

HULINAA JA EI

  Terveiset Triosta, Lahdesta. Kello on 16:15. Hilppa paasee siina tunnin paasta. Minaa istun CIAO!Caffessa kaffeella; tuplaespresso tyon alla. Ja joutessani kirjoitan.  Taa paikka on melko taynna. Paristakymmenesta poydasta vain pari taitaa olla vapaana. On teineja, on nuoria aikuisia, on etniselta alkuperaltaan kaukaisia, joskaan ei kaukaasialaisia, on yksi varttuneempi  herrasmies, joka napyttelee tablettia. Ihan vieressa on lasten pieni kolikkokaruselli. Sen tienoilta kuuluu valilla korvia vihlovaa kirkumista. Riemua se vain on, kestetaan.

Remontti on edennyt siihen vaiheeseen, etta lattialammityspiuhat on piilotettu, kaadot valettu. Tanaan Arthur veteli vesieristekerroksia kylppariin ja lasikuitutapetit wc:n, pukuhuoneen ja kaytavanpatkan seiniin. Huomenna paasee poika laatoittamaan. Me mennaan rouvan kera huomisehtoona valitsemaan maalit tapetoituihin seiniin ja entiselleen jaaneeseen pukuhuoneen kattoon, seka mdf-panelit ph:n ja wc:n kattoihin. Sitten kaikki onkin hankittu, paitsi parit valaisimet ja ovien helat ja listat. Ei oo hiijen vissi, etteiko paastas jouluksi saunaan! Vitsi, vitsi, tottakai paastaan. Voi olla, etta jo Vappuna, jos hyvin menee!

  Anna soitti eilen, etta Helmin kunto on kohentunut, veriarvot kohonneet. Paasee luultavasti tanaan kotiin. Voi sita Helmia! Samat vaivat tuntuu tuolla rodulla olevan. Suunnilleen saman ikaisena Doris-vainaalta kohtu leikattiin. Sekin selvisi operatiosta, turkki vaan porhentyi, vissiin hormonitoiminnan muutoksen johdosta. Ja Helmillakin on todettu sydamessa sivuaani, samanlainen, mika Doriksen hautaan lopulta vei. Mutta hyvinkin voi Hempalla olla viisi-kuusi vuotta hyvaa elamaa jaljella, jos ei ihan hullusti mene.

  Iiris ei ku kasvaa ja kehityy................. Tuli keskeytys, Hilppa soitti, että paasi etuajassa.

  Kello on 17:10, jatkan ääkkösten kanssa ruokaa ja Emmerdalea odotellen. Niin, hauska seurata Iiriksen kehitystä. Tepastelee kummasti, ja alkaa käsien motoriikka kehittyä. Kyllä siitä immeinen tulee!

Mr. Google oli taas muistanut minua kollaasilla pyhän Hesan reissun tiimoilta:
  Anna laitto äsken viesti, että on tosiaan Helmiä hakemassa. Hyvä niin. Eilen olivat käyneet sitä illalla katsomassa, ja laitto kuvan. Surullisen näköisenä oli Hemppa tarkkailuun jäänyt.


    Kyllä varmana Iiriskin ilahtuu, kun "Heemi" kotiutuu! Mutta pitää vissiinkii lopettaa tää tähän; rouvan loihtima pekoni-tattipasta alkaa olla valmista. Emmerdalen jälkeen pitää vähän värikartasta ja laatoista hahmottaa maalien ja kattopaneleiden värejä. Ph:n seinät tulee valkosesta 600 X 300 laatasta, lattia ja suihkun takunen musta-ruskea-sävyisestä mosaiikkilaatasta. Täytyy kattoon joku siihen, lattialaattaan siis, sointuva väri valita, ettei tuu tilasta liian laitosmainen. Samoin vessan seiniin hillitysti taitettu vedenkestävä maali. Kyllä kai me yhteisymmärrykseen päästään; pakkoha miun on tanssia, ku seipäällä soitetaan!

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti