maanantai 3. heinäkuuta 2023

KOHTUUS KELPAIS!

  Vettä toivotiin, kauan ja hartaasti. Lopulta alkoi vettä tulla! Sitä on satanut parin päivän aikana yli 50 milliä. Ja lisää sataa! Hyvä kun sataa, mutta kohtuus riittäis. Asiassa on sekin puoli, että kun Jonin loma alkoi, Iiriksen luisteluleiri loppui, ja perhe Tiilikainen on kokonaisuudessaan täällä, niin ulkona ei oikein voi peuhata. 

  Tänään päätettiin tehdä toiviomatka Hurissalon Saleen. Aika hyvin onnistuttiin sateen haltijaa Esteriä uunottamaan, päästiin venematka Potinlahteen tekemään lähes kuivina, tullen, mennen. Ihan mennen tullen. 

  Peppe-pappa ja Liisa odottamassa sadekuuron ehtymistä saunatuvassa. Kuva by Joni.


  Liisa kokeili Peppen hattua. Halusi vissiin kippariksi. Kuva by Joni.


  Hurissalon Salessa (Hurissalessa) juotiin ensin munkkikahvit. Tytöt tykkäsivät munkeista niin, että sen huomasi. Kuva by Joni.


  Saarelassa, kun ei ulkona on märkää, ollaan pelattu muistipeliä, tytöt ovat piirtäneet, lastenohjelmia katsoneet. Ainakin Liisa. Iiris on tabletilla omia juttujaan tuijottanut. 


  On Iiris kyllä virkannut myös. Tehdä näppäsi Peppe-papalle rannekorun. Ensimmäisen. 72 vuotta piti sitä odotella.


  Mikäli ennusteet ovat kohdillaan, niin vedentuloa piisaa torstaihin saakka. Toivottavasti pitää edes taukoja, että pihalla voi välillä touhuta.

  Näin se on heinäkuu hyvällä alulla. Sen verran kävin eilen sateiden välillä lähimetsissä katsomassa, näkyykö kantarellinalkuja. No näkyi. En paljon, mutta malliksi. Kyllä kohta sieneen pääsee. 

  Alkaa olla päiväkahvin aika. Raparperipiirakalla. Menköön, vaikka yksi munkki on tänään tullut syödyksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti