lauantai 8. heinäkuuta 2023

VANHA NORMAALI

  Eilen lähti perhe Tiilikainen. Kolme viikkoa oli meillä täällä seuraa. Vaihtelevalla kokoonpanolla, viimeinen viikko koko vahvuudella. Nyt opetellaan "vanhaan normaaliin". Äkkiä sitä tottuu tohinaan ja erilaiseen päivärytmiin. Äkkiä oppii myös normaalin menon. 

  Tänään on vielä epävakaista. Huomisesta lähtien on lupeissa useamman päivän poutajakso. Lämpötila pysyttelee kuitenkin maltillisena, 20 asteen kahta puolta, jollei satu olemaan tasan. Kaikenkattava ennuste. 

  Äsken kumpusi ukkonen, nosti pilveä.


  Sadehan siitä tuli. Ukkonen pysytteli kuitenkin loitommalla. 


  Sade tuli, soi meille aikaa kuroa umpeen Emmerdale-rästejä. Eipä ole tosiaan juuri toosaa tullut tuijotettua. Itse asiassa kolmeen viikkoon muutamat uutiset, muutamana iltana pirtin hiljennettyä jokunen jakso Emmerdalea. Hyvin tulee toimeen ilman televisiota. Ja vielä paremmin ilman jatkuvaa uutisointia hallituksen puliveivauksesta. 

  Kaamea hallitus meillä on. Sen olemme ansainneet, näin kertoivat äänestäjät. Itse en jaksa enää mieltäni pahoittaa. Jos kansa on noin ajattelematonta, niin kärsikööt. Se vain harmittaa, että eniten kärsivät kärsivät jo valmiiksi. 
  Muutama valittu sana olisi pääministeristä kielen päällä, mutta muljautan sen kielen alle, vähintään poskeen työnnän. En jaksa liittyä kuoroon, joka somessa ilmaisee omaa paremmuuttaan, tyhmyyttään, tietämättömyyttään, ottaa peräänantamatonta kantaa asioihin, joiden taustaa ei ole edes viitsinyt tarkistaa. 

  Huomenna on siis pouta? Kysymysmerkki on aiheellinen, mutta uskon niin. Agendalla on muutamia juttuja:
  -aamulla minä lähden sieneen, sivusilmällä kuikuilen mustikkatilannetta
  -keskipäivän aikoihin käyn pesemässä auton
  -iltapäivällä leikkaan ainakin osan nurmikoista

  Hilppa keskittyy pyykinpesuun ja kasvimaan sekä kasvulavojen perkaamiseen. Eli "vanhan normaalin" mukaan mennään.

  Sen verran sain tehtyä kesän jatkoa ajatellen, että ostin liput Taidekeskus Salmelaan. Siellä esiintyy la. 22. 7. Tuomari Nurmio & FOLX. Olisin lunastanut biletit myös Hector & His Power Bandin YHTENÄ ELOKUUN ILTANA-konserttiin, joka on 8.8., mutta liput olivat loppu. Oma syy. Tiesin tapahtumasta jo keväällä, mutta en ollut tarkkana. 
  No, pitkästä aikaa sentään päästään elävän musiikin makuun, kun Dumarin joukkion esitykseen liput saatiin. 

  Nyt taitaa sade loppua. Lähden ulos hengittelemään raikasta ilmaa. On sitä tosin saanut viime aikoina henkäillä. Kukapa nyt tunkkaisesta välittäisikään? Tai ehkä heitäkin on? Summa summarum kohtuudella sadetta, kohtuudella aurinkoa. Se ei tosin aina toteudu, sillä emme elä maailmoista parhaimmassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti