perjantai 28. heinäkuuta 2023

SATEEN SATTUESSA

  Ennen ylösnousua heräsin sateen ropinaan. Koska heräsin ennen ylösnousua, nousin ylös. Vettä tosiaan lorotti iloisesti. Ja lorottaa yhä. Välillä verkkaisemmin, välillä tanakammin. Kunnon maatiaissade. Vettä on tänään kertynyt jo yli 20 milliä.

  Sateen sattuessa eletään sateen ehdoilla. Aamupäivä meni lukiessa, ja yksi jakso Babylon Berlin-sarjan 4. kaudesta myös katsottiin. 

  Aamulla kaivoin pari vartta pottuja. Lounaaksi menin kesäkeittiölle grillaamaan possun sisäfileetä ja kesäkurpitsaa. Hilpan tehtäväksi jäi pottujen keitto ja salaatin teko. 

  Kesäkeittiöstä pihalle avautui näkymä luontoa hellivästä vesisateesta.


  Grillaajaan puolestaan avautui tavanomainen näkymä. Vaikka ei sitä näkymää todistanut kuin puhelimen kamera.


  Grillauksen lopputulos oli tämän näköinen. Paino sanalla oli, sillä siitä on enää jäljellä yksi pieni pala lihaa.


  Huomenna jatkunee sade. Huomenna on myös Anttolassa Kihut. Ollaan pohdiskeltu "mennäkö vai eikö mennä". Sateessa ei veneellä viitsi ajella. Äsken soi puhelin. Soitto teki päätöksen puolestamme. Rohusen Markku soitti. Ovat mökillä Seijan kanssa. Sovittiin, että klo. 11 huomenna kylillä tavataan. Laitan neilikan napinlävee, sillä ei olla pariin, kolmeen vuoteen tavattu. No vitsi, vitsi. Tunnistaahan Markku minut siitä, että on The Times kainalossa. 
  Autolla mennään. Tuskin ennuste tällä kertaa niin väärässä on, että venekeli oivaksi muuttuu.

  Laahasin läppärin pöydän toiseen päähän. Olen kirjoitellessani sivusilmällä tiiraillut Englanti-Tanska-peliä. Tai paskat sivusilmäillen. Vasta kun katsomon mylvintä ja selostajan ääni kohoavat falsettiin, nostan katseeni. Se kannattaa, sillä ihan alkuminuuteilla teki Englannin Loreen James todella upean maalin. Taitavia ovat tämän päivän naispelaajat. On katse maalin jälkeen muutaman kerran näppäimiltä irronnut. Useimmin tanskan hyvien tilanteiden vuoksi, mutta 1-0 on tilanne, kun peliä on pelattu pian 45 minuuttia. 

  Koska mieltä ei ole tänään tarve purkaa, lopetan, siirryn päätoimisesti jalkapalloa katsomaan. Puoliajalla keitä kahvit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti