torstai 6. heinäkuuta 2023

PÄIVÄMME PISTIKSELLÄ

  Perhe Tiilikainen on viettänyt koko sadekauden täällä Saarelassa. On ollut päiviä, joina ei juuri nokkaansa ole ulos viitsinyt laittaa. Paitsi tuiki tärkeiden asioiden vuoksi. Muutamina päivinä on sade armahtanut, väistynyt auringon tieltä muutamiksi tunneiksi. Silloin on trampalla alkanut läyhke. 

  Tänään, visiitin viimeisenä päivänä (perhe Tiilikainen lähtee huomenna Lahteen) ilma lopulta muuttui kelvolliseksi. Se tiesi lähtöä Pistohiekalle. Olin näet saanut syntymäpäivänäni lahjakortin (Iiriksen tekemä!), joka oikeutti valitsemaani ateriaan Pistohiekka Resortissa. Ja olihan venematka biitsille mukavaa vaihtelua niin lapsille kuin aikuisille. 
  Venematka tosiaan tehtiin, vaikka pientä keskustelua vielä aamulla syntyi siitä, mennäänkö autolla vai veneellä. Onneksi järki (ja minun toiveeni) voitti. Kahdella autolla olisi pitänyt jyrryyttää, jos maitse oltaisi menty. 

  Menomatkan tunnelmia. Selfie by Peppe.

Kuva by Joni.


Kuva by Joni.


Kuva by Joni.


  Uusi laituri- ja aallonmurtajakombinaatio oli rakennettu viime kesän jälkeen. Eikä suotta. Kuva by Joni.


  Ensin mentiin ravintolan tiloihin. Aluksi istuksittiin hetki terassilla. Kuva by Joni.


Sitten siirryttiin tuuliselta terassilta sisälle syömään. Kuva by Peppe.


  Viime kesästä oli palvelu terästynyt, eli ilmeisesti henkilökuntaa oli lisätty. Ruoka tuli nopeasti, ja oli myös ihan hyvää. Niin hyvää, että Iiris häikäistyi, joutui laittamaan kolmet aurinkolasit päällekkäin. Kuva by Joni.
 

  Kahvit jäätelöllä nautittiin vielä. Sitten biitsille. Lapset uivat. aikuiset ottivat matillisemmin. 

Kuva by Joni.


Kuva by Peppe.


Kuva by Peppe.


Kuva by Peppe.


  Neljän maissa lastattiin vene, usmuutettiin saunan lämmitykseen. Nyt on saunottu, iltapalaa syöty. Liisa on jo unten mailla, ainakin matkalla sinne. Muut tekevät omia juttujaan, minä kirjoitan. Tai kirjoitin, enimmäkseen tosin kuvia liitin. 

  Huomenna, yllätys, yllätys, sataa. Ainakin aamusta, kun Tiilikaiset lähtevät. Me lähdemme myös. Mikkeliin, varastojen täydennys mielessämme. Mutta se on toinen juttu. Onko toisessa jutussa aihetta lauluun...., eikäku blogiin, sen huominen näyttää. 

  PS. Mentiin me veneellä sitten Anttolaa, Puumalaan tai Pistohiekalle, niin merkillepantavaa on, että veneemme on lähes aina pienin laitureihin kiinnitetyistä. Jos se meinaa hartioita kumaraksi vetää, niin on mietittävä asiaa bensalaskujen valossa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti