perjantai 3. maaliskuuta 2023

TULOSTINONGELMA RATKAISTU

  Tulostinongelma on ratkaistu. Kolmen vaiheen ratkaisu.

  Vaihe 1. Soitin maanantaina Epsonin tukeen. Keskustelun tulos oli, että laite ei ole kurantti. Sain Epsonilta tiistaina sähköpostin, missä sanottiin, että voin vaihtaa tulostimen uuteen samanlaiseen. 

  Vaihe 2. Nyt tuli esiin uusi ongelma: en halunnut samanlaista laitetta. Marssin keskiviikkona Tokmannille. Kerroin tilanteen. Koska myymälän hyllyssä ei edes ollut samanlaista laitetta, niin ystävällinen neiti, parin soiton jälkeen, sanoi, että palautamme rahat. 

  Vaihe 3. Keskiviikkona mentiin Hilpan kanssa Giganttiin. Päädyin hankkimaan Epsonin EKOTANK-mallin ET-2811. Päädyin, vaikka Hp:n värkki oli ajatuksissa. Hintaa oli reilusti enemmän, kuin halvimmissa mustekasettilaitteissa. Kuitenkin laite tienaa hintansa parissa vuodessa, sillä siinä on täytettävät mustesäiliöt. Täyttöpullot maksavat n. 15 € (musta) ja 10 €/kpl (Yellow, Magneta ja Cyan). Teknisten tietojen mukaan tuolla määrällä tulostaa 3600 mustavalkoista tai 6500 värisivua. Ne olivat tietysti mukana. Taitaa olla, että väriä ei tarvitse koskaan enää ostaa. Jos kaikki menee, kuten on oletus. Entiseen mustekasettitulostimeen vähintään kerran vuodessa piti ostaa värikasetit. Vaikka ne eivät olisi lopussa olleet, niin kuivumisen vuoksi ne oli uusittava. Alkuperäisvärit maksavat n. 100 €/setti. 
  Minulle vakuutettiin, että tässä kyseisessä laitteessa on se hyvä puoli, että vaikka tulostinpäät pääsisivätkin kuivumaan, että kun kerran, tarvittaessa kaksi kertaa, ajaa puhdistusohjelman läpi, niin homma toimii taas. Sitä paitsi aioin kesäkaudella tulostaa pari sivua joka kerta, kun käydään kotona. Saahan siitä tietysti aikoa. Toivottavasti myös muistan.
  Eilen sitten uskallauduin laittamaan tulostinta käyttökuntoon. Ei se taaskaan ihan ilman ongelmia sujunut. Musteentäyttöön asti kaikki meni hyvin. Sitten laite ei suostunut tulostamaan testisivua. Päätin ohittaa kohdan, liittää sen wifiin. Ei taaskaan löytänyt tietokone tulostinta! Sentään ensimmäisen yrityksen jälkeen muistin, mitä Epsonin tukihenkilö oli sanonut. Otin siis virustorjunnan pois päältä. Jo vain, nyt skulasi. Pian oli ohjelmisto kokonaisuudessaan ajettu tietsikalle. 
  Sitten kokeilemaan. Kaikki pelasi, kaikki toiminnot löytyivät. Myös virustorjunta päällä, totta kai. 

  Kolmen kohdan ongelmanratkaisu tuntuu tällä hetkellä hyvältä. Aika näyttää, olenko (taas) mennyt vipuun.

  Kevät etenee siihen malliin, että pian lähdetään Anttolaan. Minulla on hammaslääkäri 10. 3. Sen jälkeen on tarkoitus viikoksi saareen mennä. Samoihin aikoin viime vuonna ensimmäinen kevättalvireissu tehtiin. Eli rantauduttiin 13. maaliskuuta. Ja hyvässä kelissä, kauniissa säässä.

 
  Voi olla, että jää ainoaksi reissuksi ennen jäiden lähtöä, tai sitten mennään toisen kerra huhtikuussa, jos olosuhteet sallivat. 

  Vielä palaan tuohon muistamiseen. Mitään takeita en voi antaa. Esimerkki: keskiviikkona, kun käytiin Lidlissä, Hilppa osti tulppaanikimpun.  Ei sytyttänyt. Vasta tänä aamuna, kun keittelin aamukahveja, iski totuus päähäni. Hitto, keskiviikkona oli hääpäivä! 49. sellainen. Olen sen yleensä muistanut, kukkia käynyt ostamassa. 
  Kun Hilppa heräsi, kömpi kahville, halasin, pyysin anteeksi, lupasin, että vuoden kuluttua en varmasti unohda. Silloin on sentään kyseessä kultahäät! Mutta kuten sanoi, takuun antaminen on vaikeaa. Laitanpa het'sillään kalenteriin muistutuksen hälyttämään pari päivää ennen. Ja hääpäiväksi myös, varmuuden vuoksi. 

  Loppuun pari kuvaa by Anna. Alla Liisa polleana esittelee hammastarkastuksesta saamaansa peiliä.


  Tässä Iiris Kiira Korven kanssa. Kiira antoi muutamalle seuran luistelijalle yksityistunnin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti