tiistai 28. maaliskuuta 2023

LUNTA POIS, MIETTEITÄ TUPSAUS

  Näyttää siltä, että Foreca joutuu ennusteen suhteen nöyrtymään. Pari päivää sitten povattu tämän viikon lumikertymä, noin viisikymmentä senttiä, jää noin kolmeenkymmeneen. 

  Aamulla käytiin Hilpan kanssa tuuppaamassa oma reviirimme puhtaaksi.




 
  Asiaa, siis lumentuloa, voi ajatella myös positiivisesti: näyttää siltä, että liukulumikenkäkausi jatkuu vielä ainakin tämän viikon. Eli päivällä metsään!

  Sain eilen katsottua loppuun HBO.N sarjan The Last of Us. The Last of Us on amerikkalainen post-apokalyptinen draamatelevisiosarja , jonka ovat luoneet Craig Mazin ja Neil Druckmann HBO: lle. Naughty Dogin kehittämään vuoden 2013 videopeliin perustuva sarja sijoittuu vuoteen 2023, kaksikymmentä vuotta massasieni-infektion aiheuttaman pandemian jälkeen, joka saa sen isännät muuttumaan zombien kaltaisiksi olennoiksi ja romahtamaan yhteiskunnan . Sarja seuraa Joelia ( Pedro Pascal ), salakuljettajaa, jonka tehtävänä on saattaa immuuni teini-ikäinen Ellie ( Bella Ramsey) post-apokalyptisessa Yhdysvalloissa (Wikipedia).
  Hilppa ei sarjaa katsonut kuin ensimmäisen jakson, minä scifi-miehenä jaksoin loppuun asti. Ei mikään mestariteos, vaikka taitaa olla lähes kaikkien aikojen suurimmat katsojaluvut heti julkaisun jälkeen saavuttanut HBO-sarja. Makuuni liian paljon väkivaltaisia kohtauksia ja "örkkejä". Vastapainoksi on myös hienoja osuuksia. Vaikkapa jakso 3 on koskettava kertomus kahden miehen kohtalosta muuttuneesta maailmassa. Samoin sarjan viimeisissä jaksoissa on mahtavia näkymiä Wyomingin talvisesta luonnosta. 
  Moraaliselta kannalta on sarjan loppu hieman pulmallinen. Täytyy miettiä, mihin vaaka kallistuu, kun kuppeihin asetetaan koko muun elossa olevan populaation tulevaisuus ja yhden poikkeushenkilön elämä.
  Jostain bongasin, että sarjaan tullaan tekemään toinen kausi. Tulee katsiottavaksi, kun sen aika koittaa.

  Yksi tokaisu jäi sarjasta mieleen. Koska pää on hatara, en enää muista kuka sen sanoi, enkä kenelle sanoi. Mutta se kuului Kannattaa miettiä tarkkaan, keneen luottaa, sillä ainoastaan ne, joihin luotat, voivat pettää sinut! Totta.

  Aamulla lumitöitä tehdessäni mietiskelin tällaistakin asiaa. Naapurustosta asuu pariskunta, joka tuntuu olevan aurinkoakin tarkempi vaikkapa taloyhtiöön liittyvissä asioissa. Kun seurasin heidän aamuista toimintaansa, tuli mieleen, että eivät ihan kaikessa ole turhan tarkkoja. Mies kävi näet laittamassa kadun laidassa seisovan auton käyntiin. Se käydä ronksotti kai varttitunnin. Sitten pariskunta lähti. Lumia oli auton päältä poistettu sentään kuljettajan kohdalta etulasista A-nelosen kokoinen alue. Eli: ihmiset ovat siten rakennettuja, että jotkut asia ovat merkittäviä, toisille viitataan kintaalla. Näin se menee, vaikka molemmat ovat tärkeitä. 

  Uutiset ovat täynnä Natoa. Kansa kiljuu onnesta. Sotahaukat ovat elementissään. Ja Peppeä pelottaa. Mutta elämä jatkuu. Toivottavasti pitkään. Kaikilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti