perjantai 10. maaliskuuta 2023

TALVILOMA

  Ihmiskunnalta kului kirjoitus- ja lukutaidontaidon keksimisestä niideen osittaiseen näivettymiseen tuollaiset 7000 vuotta, ensimmäisten metallikolikoiden lyömisestä cryptovaluuttaan oli vesi virrannut Porvoonjoessa noin 2650 vuotta, kymmenjärjestelmän kehittämisestä on kesti kutakuinkin 1400 vuotta avaruusaikaan,  Alexander Graham Bell'n keksinnöstä älypuhelimeen siirtyminen vei osapuilleen 135 vuotta, meiltä kului vuotta 2023 kaksi kuukautta, yhdeksän päivää ja rapiat, ennen kuin päästiin talvilomalle saareen. 


  Aamulla minulla oli kasilta hammastarkastus. Hip hei huraa! Ei mitään toimenpiteitä tarvita, kolmen vuoden kuluttua uudestaan, aiemmin, jos ongelmia ilmaantuu.
  Yhdeksältä oli auto pakattu, baanalle. Loppumatka oli ikävää ajettavaa, kun satamaan alkanut pakkaslumi pöllysi.

  Yhdeltätoista oltiin Potinlahdessa. Jäätietä, hyväkuntoista sellaista, posotettiin kyliltä. Tavarat kelkkaan, kohti Avokkaansaarta. Pakkasta oli 7 astetta, lunta sateli. 


  Sade loppui juuri, kun päästiin laiturirantaan. Pirtissa oli lähes 10 astetta plussaa. Muuten kaikki kohdillaan, mutta hiiret olivat pitäneet peliään aika lailla. Paskoja ja pissalätäköitä oli monessa paikassa. On meillä pistorasiaan laitettavia hiirenkarkottimia joka huoneessa, mutta minusta tuntuu, että eivät ne mitään karkottimia ole! Taitavat olla kutsu pistämään bileet pystyyn! 

  Eiku ensin patterit päälle, uuneihin tulet. Sitten avannon tekoon...
 

...vettä talolle, tuli hellaan, vettä lämpiämään. 

  Minä menin tallailemaan polkuja, lapiomaan lumia rappusilta, Hilppa imuroi hiirien jäljiltä, luuttusi pissat pois. 






  Nyt on pakolliset tehty. Pirtissä ja kammarissa alkaa olla 20 astetta lämmää. Loppupäivä otetaan iisisti. Huomenna uudet suunnitelmat. Ainakin uunien lämmitystä ja ip. pilkille naapurien kanssa. Sitten talviloma jatkuu säiden suosiessa ainakin hiihtelemisen merkeissä. Luultavasti hiihdetään jäällä liukulumikengillä, sillä lunta on siellä parikymmentä senttiä, ja lisää taitaa tulla lähipäivinä. 

  Talviloma on talviloma, vaikka elämä onkin yhtä lomaa. Ainaisen loman lomassa talvilomalla on oma merkityksensä.

1 kommentti:

  1. Olipas hauska törmätä tähän blogiin. Avantokuvasta kun näkyy Mummon mökin sauna 🤍 Sinne suunta ehkä huomenna.

    VastaaPoista