sunnuntai 26. helmikuuta 2023

NÖRTTI HEFAISTOKSEN TAI ILMARISEN ARMOSTA

  Tulostin on värkki, mitä joskus tarvitsee. Harvoin, mutta kuitenkin. On siis paskamaista, jos se ei toimi silloin, kun sitä tarvitaan. Niin kävi taas minulle perjantaina. Ei tulostanut likikään luettavaa tekstiä, parin yrityksen jälkeen ei muuta kuin jokusen harmaan läikän. Ajoin puhdistusohjelman, tein kaikki taiat jotka osasin. Ei apua. Väriä kyllä oli, vasta joulun maissa uusittu. 

  Ei ollut ensimmäinen kerta, kun tuo vuosia epäsäännöllisen säännöttömästi palvellut laite keljuili. Ajattelin, että nyt saa riittää, kävin netissä, menin läheiseen Tokmanniin, ostin alla satasen EPSONIN. Sitten kotiin sitä asentamaan. 
  Eihän se laulellen käynyt. Tietokone ei meinannut löytää tulostinta (tulostimen voi yhdistää vain wifillä, eli ei ole lainkaan kaapelimahdollisuutta).
  Tietsikka kyllä ilmoitti löytäneensä XP-310-sarjan laitteen, mutta ostamani on XP-3155. Äkkäsin tarkistaa valmistusnumeron (tietokone kertoi löydetyn laitteen numeron). Se löytyi värkin pohjasta, ja oli aivan eri, minkä pc kertoi havainneensa. "Näinköhän naapurilla on myös EPSON, jonka pc poimi?", mietin.
  Ryhdyin etenemään toista tietä. Sain (en tiedä mistä) esiin laatikon, missä pyydettiin kirjoittamaan ip-osoite. Sepä toimi, ainakin osittain. Nyt pc tunnisti tulostimen. Sain ajettua ohjelman loppuun.
 Eiku kokeilemaan. Ensin tulostin yhden laskun. Se tulostui kyllä, mutta pientä epätarkkuutta jäljessä oli. Sitten kokeilin skannausta. Koneelle latautunut skannausohjelma ei löytänyt scanneria! Voi paska! Sitten huomasin, että tulostimen omalta pikkunäytöltä voi myös laittaa skannauksen päälle. Sen tein. Toimi, mutta sitten, että värkki skannasi kohteen valokuvan tietsikan valokuvakansioon, eikä edes tarjonnut pdf-tiedostomahdollisuutta
  Päätin hermoja säästääkseni lopettaa uurastuksen, ryhdyin katsomaan, kuinka Niskasen Iivo ei ollut terävimmillään.

  Lauantaina jatkoin tulostimen kanssa Ensin tein kaikki puhdistus- ja kohdistustoimenpiteet. Sitten tulostin mustavalkean tekstisivun. Jälki oli kelvollista. Perään laitoin värikuvan tulostumaan. Aivan saatanan surkea siitä tuli, ei kunnon värejä, siniharmaita pystyraitoja. Kokeilin vielä skannausohjelmaa. Ei löytänyt. 
  Tulostimen mukana tuli levyke, minkä avulla olin ohjelmat tietokoneelle ajanut. Nyt ajattelin etsiä netistä ajureita tälle nimenomaiselle mallille. Kas kummaa: Epsonin tuesta ei löytynyt edes koko mallia! Minkähän fucking piraatin ne minulle kauppasi?
  Huomenna olen yhteydessä Epsonin tukeen. Osaavat varmaan jotain asiasta kertoa. 

  Vielä yksi huomioi Nörtti-Peppen tiimellyksen varrelta. Tulostin kyllä löysi reitittimen, sillä pystyin siihen päivittämään ajantasaisen ohjelmiston, vaikka tietokone ei ollut siihen yhteydessä. Joku mättää, rankasti.

  Piraatit kun kun tuli mainittua, niin piraatteja ole minäkin käyttänyt. Nimittäin värikasettien kohdalla. Ongelma näiden halpojen tulostimien kohdalla on siinä, että uuden tulostimen saa suunnilleen alkuperäisvärien hinnalla. Ei minun omatuntoni anna lupaa aina laitetta uusia. Johan se on hitonmoista tärväystä. Eikä tällainen persaukinen pienkäyttäjä oikein monen sadan euron lasertulostinta viitsi hankkia. Jos "rahhaa ois ku huttua", niin voisi ostaa parhaan, tai ainakin toiseksi parhaan tulostimen, pyytää henkilön asentamaan. Vaan kun ei ole, pitää taiteilla huonojen vaihtoehtojen kanssa. Ehkä, täytyy myöntää, pieni harkinta, asioihin kunnolla perehtyminen olisi ollut perjantainakin paikallaan. Mutta kun on impulsiivinen, niin on impulsiivinen. 

  Harmit tuli vuodatettua, paitsi vielä lisäksi on vatsaan koskenut pari päivää. Ei elämä ruusuilla tanssimista  ole. Tai jos on, niin kukkavanojen päällä, avojaloin. 

  Iloakin elämässä on: Iiris on tämän kauden aikana kolmossijoja napsinut, ainakin yhden kakkosen myös. Eilen tuli sitten, vielä kotihallissa, sarjan ykköstila. Uuttera harjoittelu alkaa näkyä.

  Nörtti-Peppe pysyy tämän päivän erossa nörtteilystä. Eilen hiihdettin jäällä, tänään ehkä kävellään, sillä kipulääkitys on päällä, joten taitaa polvi sietää pienen taipaleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti