perjantai 13. toukokuuta 2022

KYLLÄ SE KESÄ TULEE

 Ensimmäiset päiväkahvit ulkona, ja t-paidassa! Luotto on luja, kyllä se kesä sieltä tulee, hivuttautuu hiljalleen. 


  Aamulla oli pilvistä, mutta melko lämmin yö oli takana. Eilinen, ja öinen, sade oli kastellut maan kunnolla, joten oivallinen aika laittaa pottua vakoon. Minä toimin aurahevosena, Hilppa peruna-asentajana. 


  Nyt odotellaan, että harson alla alkaa tapahtumaan.


  Hilppa siivosi pottusouvin jälkeen kasvulavat, minä kärräsin kompostista hänelle multaa. Laitoin päivällä myös rantapumpun paikoilleen. Se lähti kerrasta toimimaan. Yleensä aina joutuu ainakin kerran siemenveden uudestaan laittamaan. Puuta koputan, ettei olisi pahan edellä. Tai ehkä olen vuosikymmenten saatossa lopultakin jotain oppinut?

  Kävin iltapäivän aluksi jeesaamassa kesänaapuria Juhaa, joka itseään kutsuu "Jänissaarten talonmieheksi", paatin vesillelaskussa. Kolmannella nykäyksellä posahti kone käyntiin. Liekö Juha mökillään pirtin pöytää koputtelee?

  Päivemmällä alkoi arska paistaa, ilma lämpeni. Liki kahtakymmentä näytti mittari parhaimmillaan. Tai enemmänkin, mutta auringon puolella taloa. Päiväkahvit nautittiin tosiaan ulkona. 


  Mikäs nauttiessa; linnut konsertoivat, koivu on äleytynyt lehteä tuuppaamaan. Kohta se on kaikkein paras aika edessä, hempeä vihreys, päivittäin edistyvä luonnon herääminen. 



  Huomenna on vielä lämmintä, sitten taitaa viiletä, sadettakin tulee. Yöt pysyvät kuitenkin plussalla, joten kyllä kevät edistyy. 

  Tänään jatkuu päivä kohti iltaa ja yötä reittiä viiden uutiset - Georg Gentlyn tutkimukset - kuuden uutiset - Emmerdale - Hotelli Portrofino - jääkeikkomatsi.

  Joo, tänään alkaa lätkän mm, huomenna tulee Euroviisujen finaali. Lätkää tulee katsottua, siis Leijonien matsit. Euroviisufinaalin katselen samalla intensiteetillä kuin karsinnatkin, eli en ollenkaan. Ei ole minun juttuni.
  Venäjä ei ole mukana lätkässä, ei Viisuissa. Mistähän johtuu?  Vissiin Ukraina on ennakkosuosikki, siis viisuissa. Mistähän johtuu? Suomikin taisi päästä finaaliin? Kaikkea hyvää toivotan, kyllä se sijoitus selviää, vaikken katsokkaan.

  Natoon Suomi hakee, Ruotsi myös. Sinettiä vaille on asia. Entäs, jos Suomen hakemusta ei jostain syystä hyväksytä? Eiku uutta Natoa koukuun, vai?

  Tällaista tänään. Mitä lie miettii sääskeläinen? Ainakin pariskunta on taas vanhalla pesällään. Kävin asian eilen toteamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti