lauantai 21. toukokuuta 2022

KÄÄRMELASKENTAA JA VENEPESUA

  Näillä latiduteilla taitaa olla hyvä rantakäärmevuosi. Eilen oli yksi mennyt aitan hirsiseinän reikään lekottelemaan, tänään tulivat sukulaiset myös näytille. Kuvassa kolme kaverusta...


...neljäs venytteli hirren saumassa.


Koko näkymä tässä.


  Liekö osuutta sillä, että loppukesällä viime vuonna pelastelin ruohonleikkurin tieltä kookkaan kastemadon kokoisia mustia kiekuroita? Niin tai näin, noin montaa saman ikäistä yksilöä en ole ennen bongannut. 

  Itse asiassa ennen käärme-episodia pesin veneen. Muuten meni totutulla tavalla, mutta painepesurin "pistoolin" sisällä oleva tiiviste oli kulunut, joten värkki roiski vesiä jaloille ja käsille, laiturille myös. Osansa kuitenkin sai pääkohdekin.


  Kun pesu oli tehty, räjäytin "pistoolin". Eihän minulla sopivia tiivisterenkaita löytynyt. Nyt on malli lompakossa. Seuraavalla kaupunkireisulla täytyy sellaisia metsästää. Muuten, hyvä, että nyt on lompakossa sentään jotakin.

  Sopivaa lauantaipuuhaa, käärmelaskenta ja venepesu. Ja ihan sopivaa oli avata myös grillikausi. Me kun ollaan vanhan kansan ihmisiä, joskaan ei tietysti vanhoja, aamukahvit juodaan aamulla, lounas on n. klo. 11, päiväkahvi yhden ja kahden välillä, kevyt illallinen viiden maissa, niin grillattua kanaa ollaan jo syöty, joten naputtelen täysin vatsoin, löysin rantein. 

  Aamulla kertoi ylen juontaja, että lämpötila on tänään laajasti viidentoista asteen molemmin puolin. Melko eksakti tiedote. Jos olis vielä tarkentanut hän, että tasan viisitoista astetta esiintyy melko satunnaisesti, niin ei pääsisi kukaan moittimaan. 

  Eurojackpotissa oli päävoittona 106 miljoonaa! Todennäköisyys täysosumaan on 1:95 344 200. Ei siis ihme, että en yhden rivin panoksellani onnistunut. 
  106 miljoonaa on hirveä summa, ainakin tavalliselle ihmiselle. Mitähän meikä tekisi, jos kohdalle osuisi? Tai tiedänhän minä; tallettaisin kuusi miljoonaa vanhuuden turvaksi, ja lopuilla laittaisin ranttaliksi. No, ehkä muutama ropo liikenisi hyväntekevisyyteenkin, jos vakavasti puhutaan. 

  Laitan loppuun todisteen siitä, että klapien pilkkominen on aluillaan, vaikka muut touhut ovat pitäneet suorituksen vähäisenä. Kalanperkauspaikkakin on tuunattuna odottamassa, että ahven ui katiskaan. 


  Asian myöntää myös tämä kärmes, vaikka ei kunnolla edes rannalle tiirauspaikaltaan näe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti