sunnuntai 15. toukokuuta 2022

JO MYRKYN LYKKÄS

  Eilen sijoittui The Rasmus sijalle 21 Euroviisuissa. Ukraina voitti. Melko odotettu tulos. Paitsi että monet suomalaiset varmaan pettyivät menestykseemme. 

  Lätkässä Leijonat kukisti Latvian niukasti, mutta ansaituksen voi kyseenalaistaa. Voitto on voitto, joskus tulee vaikeita päiviä joukkueillekin. 

  Minä kävin eilen keräämässä vähän korvasieni. Tänään aamulla keräsin vielä vähän. Matemaattinen yhtälö "vähän + vähän = vähän enemmän" pitää paikkkansa m.o.t.



  Ei niitä hirveästi kertynyt, mutta puolenkymmentä annospussia pakkaseen ja illalla nautitaan niin, että hampaat narskuu.

  Katiska ei ole kunnon saalista vielä antanut. Pieniä ahvenia kyllä, ja paljon, mutta kokoliaammat ovat pysyneet poissa. Vaihdoin aamulla katiskan paikkaa. En itseni kanssa, enkä päittäin, vaan lähiniemennokan kanssa Kummelisaaren matalikon laidalle. Jospa huomenna olisi jotain pannulle pantavaa. 
  Verkkoja ei näillä vesillä ole lupa pitää norpparauhoituksen takia ennen kuin 1. heinäkuuta. Muikkuverkkoja saa laittaa 20. kesäkuuta, joten juhannusmuikkuja täytyy yrittää, kun se aika on käsillä.

  Mukavasti kuluu aika puuhaillessa. Ja mittariin kertyy 10 000 askelta päivässä ihan huomaamatta. Paitsi sateella. Pian on puutarhapuoli siinä mallissa, että pääsen polttopuiden kanssa nahuamaan. 

  Samalla kun tätä kirjoitan, Kansan radio, eli Rohus-Matin sanassa Guns N' Radio, pajattaa eetteriin. Kaikella kunnioituksella, pitäisköhän kohta osallistua ohjelmaan, jotta ikärakennetta saisi vähän nuorennettua?

  Näyttää siltä, että eväät piisaavat torstaihin. Se onkin hyvä päivä kaupoissa; Lidlin uudet tarjoukset ja tv-lehti ovat astuneet voimaan. 
  On listalla tietysti muutakin. Mm. veneen sammutin täytyy leimauttaa, yhteen kottariin pitää ostaa uusi sisuskumi, tai sitten täyskuminen versio, taimia, istutussäkki, sekä bensaa veneeseen ja ruohonleikkuriin täytyy hankkia. 
  Kausi siis etenee entiseen malliin; viikko saaressa, eikä rahaa kulu kuin vakituisiin e-laskuihin, sitten Mikkeliin, missä viima käy tilillä. Ja viimahan on voimistumaan päin. Ainakin navakan tuulen varoituksen arvoisesti. Toivottavasti säästytään myrskyvaroitukselta. 

  Nämä mietteet tällä kertaa. Hilppa könysi avamaan toosaa, koska sieltä tulee liveä Suomen Natohakemuksesta. Liityn seuraamaan "historiallista hetkeä", kuten tiedotusvälineissä ollaan kyllästymiseen saakka toitotettu. 

 Loppukuvassa kajakin perämies eilisellä koemelonnalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti