maanantai 31. tammikuuta 2022

VALINTA

  Muutaman päivän tilannetta mietittyäni tein päätöksen: Spotify saa jäädä. Lopetin tilauksen, ostin palvelun toiselta tarjoajalta. Nyt soi korvanapeissani musiikki You Tube Musicin kautta. Periaatteessa samanlainen foorumi, paitsi että videoita on saatavilla paljon enemmän. Ilmaiseen You Tubeen on se ero, että haluamansa musiikin voi ladata kuunneltavaksi ilman mobiilidataa. Myös videot, kaiken toiston, voi kuunnella/katsoa televisiosta ilman mainoksia. Suunnilleen sama on kuukausimaksu kuin Spotifyssa. Itseasiassa euron halvempi on nykyinen.

  Jostakin luin aamulla, että kaksi miljardia dollaria on Spotifyn arvo pudonnut Neil Youngin ilmoituksen jälkeen. Saattaa alamäki jatkua. Joni Mitchell ilmoitti pian Niilon jälkeen vetävänsä musiikkinsa pois Sptifylta. Nyt on myös ainakin Nils Lofgren tehnyt saman tempun. Muuten, kaikki noista kolmesta on yli 50 vuotta musiikkiaan tehneitä konkareita. Saa nähdä, löytyykö nuoremmasta polvesta munaa tehdä samoja ratkaisuja?

  Eilen tein talven lumityöennätyksen. Ajallisesti ja määrällisesti. Reilut kaksi ja puolituntia aamulla lumia lykin. Yöllä käynyt aura-auto oli tehnyt kahta puolta aikamoiset vallit, joten hommaa piisasi. Päivällä kävi eräs ylätalon nuori mies kolaamassa autokatoksien välin. Ei varmaan olisi muuten kolannut, mutta ei poika päässyt Minillä paikalleen. Omaa pöljyyttään ei päässyt. Katselin ikkunasta, kun hän moneen otteeseen yritti, pakitti, yritti. Vikana oli, että hän painoi holtittomasti kaasua, eli suditti ihan alkukiihdytyksestä asti. No, hyvä minulle. 
  Autokatos on sellainen, että toisella puolella on neljän yhtiömme paikkaa, toisella neljä yläpuolella olevan yhtiön. Yläpuolen asukkaat eivät ole kovin innokkaita aluetta kolaamaan. Liiottelua on sanoa, etteivät ikinä, sillä muista kerrankin, kun 1990-luvulla eräs... No, totuus on, että ehkä kerran talvessa joku sieltä ryhtyy siihen puuhaan. Olen vissiin opettanut heidät tähän, kun yleensä heti aamuisin hyökkään kolailemaan.

  Iltapäivällä käytiin Hilpan kanssa kahdestaan hoitamassa reiviirimme kolaus. Siis ilman autokatoksen väliä. Pakkaslunta oli tullut aamusta kymmenisen senttiä. Kevyttä se oli lykätä, eikä kahdestaan aikaa mennyt puolta tuntia enempää.

  Aamulla kävin taas kolan kanssa kulkemassa. Melkein tunti, paita märäksi. Ei tarvinnut lenkille lähteä. Nyt taitaa hieman helpottaa. On aikakin; ei meinaa lumi enää lähelle mahtua. 

  Päivällä lähdetään liukulumikenkien kanssa testaamaan, miltä tuntuu vanhan ja kovettuneen lumen päälle sataneessa uudessa, varmaan liki 30 sentin pulverissa kulkea. Luultavasti mukavalta. Ja paidan
kastelevalta. 

  Viikko mennään normaalitahtiin. Ensi viikolla ehkä maisemat vaihtuvat. Paras olla kuitenkin liiaksi Anttolaan lähtöä odottamatta. Muutoksia suunnitelmiin saattaa tulla, moneltakin taholta. 

  Loppuun musiikintarjoajia sadan vuoden takaa: Musikantit Piskolan takapihalla Aleksi-ukin ja Anni-mummin häissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti