tiistai 25. tammikuuta 2022

VAALIT OHI VILAHTI, MEDIAN MYLLY PÖYRÄHTI

  Vaalit meni. Mediaa oln syytelty huonosta tiedottamisesta ennen aluevaaleja. Ottivat vissiin onkeensa, sillä nyt kyllä tiedotetaan! Mutta ei se korvaa aiempaa vaitonaisuutta. 

  Vaalitulos ei minua yllättänyt. Sen sijaan jaksoi Persujen reaktio yllättää. Puheenjohtajan vaalien lyttääminen ja vaalitappoin työntäminen kaikkien muiden paitsi itse puolueen syyksi osoitti taas, mikä erottaa kyseisen puoleen muista. Jos vaalit olivat Persuista demokratian irvikuva, niin miksi osallistua lainkaan? Tai ehkä hän on oikeassa. Aluevaaleilla on vain tarkoitus valita ihmiset päättämään bensan hinnasta ja maahanmuutosta. Politiikka kun on vaikeaselkoista. No, oikeasti taisi joukko  kannattajistakin huomata, että ei asia niin ole. 

  Me, säästyäksemme aamutv:n vaalijauhannalta, lähdettiin auringon noustessa maastoon. Pikkupakkanen oli kovettanut hankikannon, joka kannatteli joissain paikoissa, toisissa ei. Kuitenkin sen verran kannatteli, että enemmän hiihtoa kuin lumikenkäilyä muistutti matkanteko. 

  Tässä minä ja karhu eräällä tiillä. Karhu vasemmalla. 


  Hilppa mietti, uskaltaako tästä huilauttaa suoraan alas.


  Melko helppo oli toisiaan keli. Tunnissa ei kunnolla paita kastunut. Jos pehmeää lunta on enemmän, saa jo vartin jälkeen puristaa paitaa kuivaksi. Jos haluaa. En ole kyllä halunnut. 

  Päivät kuluvat tahtiaan. Tänään mennään käymään Elinan luona. Mielessä on ollut Anttolaan lähtö, mutta siihen asiaan tuli hidasteita. Hilpalla on ensi torstaina labra-aika, minulla seuraavan viikon lauantaina sovittua. Ehkä 7. helmikuuta auto pakataan, nokka Anttolaan suunnataan. Siellä jäätie ollut jo jonkin aikaa aurattuna. Jos sääennusteet puoltavat, niin kyllä silloin lähdetään. 

  Espooseen ollaan videopuheluita otettu. Olisi mukavaa heitä livenä nähdä, mutta korona jylää siihen malliin, että odotellaan vielä kuukausi. Luulen, että silloin alkaa helpottaa. 
  Pari vuotta pandemiaa kesti ennen kuin alkoi tutuissa ilmetä altistumisia, todettuja tartuntoja myös. Taitaa omikron aika ison osan kansalaisista tartuttaa. 

  Sellaista viestiä näkee, että kohta olisi korona laantumassa, mutta uusien varianttien mahdollisuudestakin varoitellaan. Saisihan tuo kummajainen varioida itsensä vaarattomaksi pöpöksi. Elämään se taitaa tänne jäädä hamaan tulevaisuuteen. Itse en osaa enää pelätä, jos nyt olen aiemminkaan pelännyt. Kesällä on kaikki taas helpompaa. Ja Saarelan kasvimaat puskevat satoa. Ei näihin aikoihin enää ole pitkä aika. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti