keskiviikko 12. tammikuuta 2022

TUNNUSTELUA TUNNUSTUKSEN JÄLKEEN

  Sain aamulla siteet liukulumikenkiin. Siis päivällä kokkeilemmaan! Muutamia havaintoja ensikosketuksesta. 

  -kulku ei ole aivan niin raskasta kuin lumikengillä
  -matka taittuu hieman joutuisammin kuin lumikengillä
  -karvapohja pitää jyrkissäkin ylämäissä yllättävän hyvin
  -luisto, jota aluksi kovalla pohjalla hiistäessäni hieman kummeksuin, osoittautui juuri oikeaksi, sillä vauhti ei jyrkimpiäkään alamäkiä laskiessa kiihtynyt tolkuttomaksi
  -suksi kantoi hyvin vallitsevissa olosuhteissa, mutta mietin, josko minulle sopivampi pituus olisi 145 sm 120:n sijaan, koska lunta on monesti paljon enemmän

  Lunta messilän golfkentän maisemissa oli aukeilla reilu 30 senttiä. Metsässä vähemmän, joten siellä meinasivat kivet välillä suksenpohjiin kolista.
  Hyvä maku jäi kokeilusta. Ehdottomasti minun lajini! Hyvä kokemus kristallisoi päätöksen, joka oli mielessä väikkynyt. Koska Hilppa yhtyi tuumaan, kävin ostamassa myös hänelle sukset. Samasta kirotusta paikasta kuin edellisetkin. Koska muualla ei ole. Ja ostin 145 senttiset, joten Hilppa saa nuo päivällä sisäänajetut omikseen.


  Palaan vielä tuohon luistoasiaan. Minusta ensin kummeksuttanut huonohko luisto on siis hyvä juttu. Vielähän tuolla golfkentän puuttomissa ja jyrkissä mäissä passaa ikäihmisenkin huilautella vauhdilla alas, mutta jos umpimetsässä vauhti yltyy hallitsemattomaksi, on vaarana lyödä päänsä kulloisenkin maakunnan mäntyyn. Ne, ketkä extremeä kaipaavat, menkööt metsään vaikka laskettelusuksilla. Ne nuoremmat. Miksei vanhemmatkin, jos kanttia piisaa. Meille sopii maltillisempi vauhti.

  Huomenna mennään metsään molemmat. Mennään suojasäässä. Suojaa päivän, pakkaset palaavat. Hyviä liukulumikenkäpäiviä on tiedossa.

  Kesänaapureilta tuli tänään puhelu. He ovat saaressa. Nelisenkymmentä senttiä kuuluu jäällä lunta olevan, muutamassa paikassa vettä jään päällä. Jään vahvuutta ei Hannu ollut vielä tutkinut, koska vasta tänään he sinne saapuivat. Mutta kestäähän se. Jäätietä olivat Piekälänsaareen kyliltä usmuuttaneet. 
  Nyt alkoi Saarelan tienoon kaipuu. Luultavasti sinne jo tässä kuussa suunnataan. Keleistä riippuu. Tuskin missään tapauksessa maaliskuulle asti jaksamme odottaa.

  Aluevaalien ennakkoäänestys alkoi tänään. Joku päivä pitää käydä. Äänestää kannattaa mieluummin kuin valittaa, ettei tiedä, mistä on kyse. Lähes kaikilla, valittajillakin, on mahdollisuus painaa paria nappia, tai kosketusnäyttöä hipelöidä. Tietämätön saa tietoa melko kevyesti, kunhan valituksiltaan ehtii. 

  Maanantaina saadaan kolmannet piikit. Koska aika varattiin jo kauan sitten, niin ei olla viitsitty sitä muuttaa, vaikka kriteerit ovat muuttuneet. Tai, totta puhuen, yritettiin kerran aikaistaa, mutta ei aikoja ollutkaan tarjolla. Eikä oikein ole huvittanut jonattamaankaan lähteä. Itse asiassa voitaisiin lätkäistä kaksi kärpästä samalla rupeamalla; rokotus on Triossa, siellä on myös ennakkoäänestyspaikka. 

  Muutama talvinen kuva päivän liukulumikenkäreissulta loppuun.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti