torstai 20. tammikuuta 2022

KOHTI PERJANTAITA

  Vesisateesta lumisateeseen, tuulettomasta tuikeaan vihuriin, plussasta pikkupakkaseen. Ulkoilu on jäänyt aamun kauppareissuun ja päivällä suoritettuun tunnin kolaukseen. Aamun kauppareissu tehtiin autolla, joten kalorien kulutus ei sillä matkalla juuri noussut. Illansuussa toinen seinänaapureista ehti kolaamaan ennen minua, joten aamulla lankeaa hieman pienempi luontiurakka. 

  Huomenna oli tarkoitus korvata tämän päivän kuntoiluttomuutta lähtemällä liukulumikenkien kanssa uudelle lumelle. DHL laittoi kuitenkin emailia, joka sai pohtimaan, uskaltaako lainkaan kotoa poistua. Meille on nimittäin tulossa lähetys. Pieni paketti tietyltä toimittajalta. Kuljetusliikkeen ilmoitus oli seuraavanlainen:

  Hei PERTTI LEHKONEN
   
DHL Express -lähetyksesi rahtikirjan numerolla 12345678 lähettäjältä XXYYZZ on matkalla.        Tämänhetkinen arvioitu toimitusaika on 21.01.2022 päivän loppuun mennessä.  
Jos haluat noutaa palvelupisteestä tai valita toisen toimitusvaihtoehdon, klikkaa tästä.  

  Koska emme halua toista toimitusvaihtoehtoa, on ainakin toisen meistä oltava kotona. Onneksi on noin tarkasti kerrottu toimituksen kellonaika: päivän loppuun mennessä! Luulen kyllä, että saapuu ennen kuin päivä mailleen painuu. Ja tiedän melko varmasti, että saapuu juuri silloin, kun olemme liukulumikenkäilemässä, jos sinne päätämme mennä. 
  En tiedä, soittaako kuski vielä ennen tuloaan. Missään ei siitä mainita. Joten jompi kumpi päivystää. Enimmäkseen molemmat. Varmuuden vuoksi. Paitsi että aamulla ollaan, tilanteen vaatimina, molemmat poissa reilu puolituntinen. Pitää vissiin kiinnittää oveen A3-kokoinen lappu, missä lukee:

  LAITA PAKETTI POSTILAATIKKOON 3, TAI SOITA 040 556 8218. 
  KIITOS.

  Lähetys on nimittäin niin snadi, että se kaiken järjen mukaan mahtuu postilootaan. Jos lähetys sitten tulee juuri kun ollaan poissa, eikä asiat mene järjen mukaan, kuten eivät tuppaa asiat menemään, niin toivottavasti kuski soittaa, ja voin opastaa hänet kilauttamaan naapurin ovikelloa, sillä siellä on yleensä rouva kotona etätöissä. 

  Nyt varmaan putosi lukijoilta kivi sydämeltä, kun huomasivat, että olemme ansiokkaasti ratkaisseet epätäsmällisen toimitusaikataulu arvoituksen. 

  Korona jyllää. Monenmoisia tietoja omikronista liikkuu. Ihan helpottaviakin, eli että huippu saattaa olla jo koettu. Mihin sitten uskoo kukin? 

  Paljon on tiedotusvälineissä puhuttu ihmisten masennuksesta, mielenterveyden horjumisesta. Vakava asia. Mutta jollain lailla käsitettävissä oleva. Kun jopa ministerin suulla esitetään kauhukuvia koronan vaikutuksista, kun sodan uhkaa lähialueilla toitotetaan päivästä päivään, kun ruoka, asuminen, sähkö, kaikki, kallistuvat niin, että pienituloiset ovat pulassa, ei ole ihme, jos alkaa ahdistaa. Jospa media vetäisisi joskus tapetille hieman iloisempia uutisia, edes ikävien joukkoon, niin se saattaisi kylvää joillekin toivonsiementä. Iloisilla uutisilla en tarkoita julkkisten toilailuja tai ennennäkemättömän upeita tempauksia, sillä ne eivät ole iloisia uutisia. 

  Tässä torstain turha turina. Kuva vielä, koska niin on tapana. Laitan kuvan Ahosen Ristosta (RIP) ja minusta Aittalahdenvuoren rinteellä kait 1971. Ei painaneet maiset murheet, koitelleet koronat, silloin miehiä nuoria. Välillä on Ritiä kovasti ikävä. Kuvan on ottanut Paavilaisen Arska, edesmennyt hänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti