maanantai 17. tammikuuta 2022

KUNNON KANSALAISIA

  On ihan kunnon kansalaisen olo. Vaikka välillä saattaa suusta päästä kirosanoja, vaikka nenääkin tulee kaivettua, ainakin minulla, kunnonkansalaisolo on; saatiin tänään kolmannet piikit, käytiin äänestämässä.  Piikki tuli sujuvasti viisi minuuttia etuajassa, äänestyspaikalla Hollolan kunnantalolla jouduttiin hieman jonottamaan. 

  Kunnonkansalaisolo kun tuli saavuttettua, piti vielä ottaa kunnon tila tapetille. Otettiin liukulumikengät sauvoineen kainaloon, dallattiin puolisen kilsaa läheiselle suurelle peltoaukealle. Mitäs sitä merta edemmäs...jne. 
  Melkoinen tuuli puhalteli pitkin aukeaa. Oli kuin tuntureilla olisi ollut. Aamulla sataneen muutaman sentin lumen oli tuuli puhallellut suureksi osaksi pois. Suojan jälkeinen pikkupakkanen oli kovettavut pinnan hankikannolle. Ei latusuksea olisi kyllä kantanut, mutta liukilumikenkiä kyllä. 


  Tähän mäkeen oli Hilpan selän takaa puhaltava tuuli lunta kuljettanut. Liukulumikenkä ei Hilpaa kovin lujaa alas kuljettanut. Minua toi rivakimmin, sillä sukseni on pitempi, eli liukupintaa on enemmän suhteessa karvaosuuteen, ja painoakin on riskimmin.


  Ihan mukavalta vielä tässä notkossa tuntui taivaltajista. Hymy hieman hyytyi, kuten naama kokonaisuudessaan, kun aikamme myötätuulen kuljettuamme pahnostettiin vastatuuleen takaisin.


  Hyvä, kun äkkäsin eilen päiväkävelyllä, että hölmöä on autolla sörnäyttää Messilän golfkentälle. Tälle peltoaukealle pääsee hetkessä kävellen ja tilaa on varmasti yli sata hehtaaria kierreltäväksi. 

  Saattaa olla, että ensi viikolla lähdetään muutamaksi päiväksi Anttolaan. Ilmoista riippuu. Loppuviikosta ennusteiden perusteella tehdään päätös. Voi olla, että siirtyy lähtö kuitenkin helmikuulle. Matikkakatiskan ehtii kyllä laittamaan, vaikka menisi pidemmällekin helmikuuta lähtö. No, näkkyypähän. Niin lähdön kuin katiska-avannon tekemisen suhteen. 

  Pieni katsaus ohjelmiin. Ollaan viikon aikana katsottu Areenalta Mieheni vaimo ja Showtrial. Sarjasta Time - Sovituksen aika katsottiin 1. jakso äsken. Kyllähän Ylen Mieheni vaimo ihan katsottava oli. Äänityksen taso vaan aina jaksaa ihmetyttää. Välillä ei meinaa saada puheesta mitään selvää. BBC:n Showtrial ja Time - Sovituksen aika ovat kuitenkin eri tasoa. Kyllä britit osaavat. Niin näyttelytyö kuin tarinakin on Showtrialissa mahtava. Ja kummaa, kuinka britit osaavat tehdä jutuista niin toden tuntuisia, kuten Time - Sovituksen aika, ainakin sen 1. jakso, osoittaa. Monasti suomalaisessa tuotannossa paistaa läpi tekemällä tehdyn tuntu. Kohtaukset eivät  vaikuta todellisilta. 
  Toki suomalaisetkin osaavat. Elokuvat elävät kunnon nousukautta, hyviä sarjoja putkahtelee välillä esiin. Lienee kuitenkin paljon isompi käytettävissä oleva raha ja laaja sekä pitkäaikainen kokemus antavat mm. briteille etumatkaa. 

  No niin, kunhan pölisin. Ei aikaakaan, kun kupla puhkeaa, suomalaiset tekevät sellaisen menestyssarjan, että Peppe saa katsella pitkin nokkavarttaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti