maanantai 2. elokuuta 2021

LASIT ONNELLISESTI SIJOILLAAN

  Toinen kerta toden sanoo. Tällä kertaa se riitti. Onneksi ei tarvittu kolmatta. Lasit kulkivat nyt ehjinä saareen, menivät jopa paikoilleen kokonaisina. Hyvä niin, sillä en suin surminkaan halaja lempinimeä "Lasinmurskaaja-Peppe".

    Kävin siis uudet ikkunat Mikkelistä noutamassa. Ajoin veneellä kymmeneksi Hanelille. Sieltä usmuutimme Katriinan kanssa kaupunkiin. Katriinalla oli 11-12 autokoulussa ajotunti. Minä sillä aikaa kävin ostamassa oveen saranat ja salvat, jotain muutakin pientä, sekä hain Lasi-Sarangilta ikkunat. Sain paljousalennusta: ekat kustansivat 108 €, toiset tasan 100 €. Kanta-asiakkuutta ei sentään tarjottu. 

  Hanelin rannassa laitettiin lasit veneeseen. Pystyyn. Eilen vasiten rakentamaani "vakkiin". Melko tuulettomassa kelissä tulivat ruudut sievästi omaan rantaa. Naapurin Hannu tuli sovitusti kantamaan ikkunat veneestä rikospaikalle. Oli tarkoitus laittaa ne samalla paikoilleen, mutta ei laitettu. Vaikka tilasin ne mielestäni väljällä mitalla, niin ristimitta aukoissa heitti kuitenkin niin paljon, että talttahommiin jouduin. Hilpan kanssa ne kovan onnen lasit lopulta saatiin, muutaman sovituksen jälkeen, asettumaan minne ne kuuluvat. 

  Koska huomiseksi on lupeissa sadetta, ryhdyin vielä laittamaan ovea heilumaan. Laitoin myös. Siellä ovat, ikkunat ja ovi, antaahan sateen pieksää, länsituulen voimalla ropista. Ei kastu kengät kuistilla!
  Siksi juuri oven laitoin, että ei kastu kengät, eikä myöskään kenkien käyttäjä Peppe, joka aikoo sateelta suojassa rakennella huomenna kuistin väliseinän loppuun, sekä maalata sen. Myös aikoo Peppe, yhä sateen suojassa, finistellä kuistia sisäpuolelta. Eiliset talttailut ja muut ikkunoiden asennuksen vaatimat toimenpiteen vaativat listaa ja maalausta. 
  Keskiviikkona voin laittaa väliseinän liukuoven liukumaan.  Oven ikkunaan tällään vielä listat. Muuten, sen oven ikkunan leikkasin särkyneitten lasien isoimmasta palasesta. Jotain hyvää sentään. Vaikkakin aika kallis ovilasi, 15 x 80 senttiä, 108 euroa. Eri senttejä nuo ovat, kuin euron sentit. Joskaan sillä ei ole mitään tekemistä minkään kanssa. Kumpahan mainitsin. 

  Yllä luetellulla työtahdilla voimme tyytyväisinä vastaanottaa torstaina tulevat vieraat. Vaikka ei meillä tarkoitus ole vieraita pienellä kuistilla istuttaa. Kahvitellaan joko pihalla tai verannalla. 
  Hanelikin saattaa tulla Koistis-Perttiä morjenstamaan. Tänään, muistaessani, hänelle asiasta kerroin, kutsuin joukkoon.

  Nyt on kutakuinkin takki tyhjänä. Aamuseiskasta iltaseiskaan suunnilleen on tullut puuhattua. Mikkelissä käynnin lasken ihan täydeksi puuhaksi. Siispä lopettelen. Laitan vielä, todisteeksi siitä, että omiani haastanut, kuvan päivän saavutuksista.


Ja vielä toisen, sillä ensimmäisestä ei näy kuin toinen ikkuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti