maanantai 16. elokuuta 2021

NIELEMÄTTÄ PURRA

  Persut saivat uuden johtajan. "Mestari pysynee Mestarina", arvelee rakennusmestari emp. (ei missään palveluksessa), "mikä nimeksi uudelle?"  Varapuheenjohtajista yksi on saanut tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, yksi on samasta rikoksesta syytettynä. Yksi kolmesta on sentään nuhteettomampi. Uusi puheenjohtaja sanoo, että Suomessa puututaan tällaisiin asioihin liian herkästi. Sitä hän ei sentään arvannut sanoa, että tällaisista asioista tuomitaan liian herkästi. Vaikka niin luultavasti ajattelee. Mielestäni asia on niin, että rikosoikeudellisiin juttuihin ei voi puuttua liian herkästi. Piste.

  Niinpä niin. Ja puolueesta tehdään median mukaan kovaa vauhtia hallituskelpoista, Purra on jopa kertonut olevansa valmis pääministerin tehtäviin. Mikäs siinä, niin olen minäkin. Toivottavasti kummankaan valmius ei tarkoita sitä, että se tulee johtamaan mihinkään!
  En jaksa nielemättä Purra, vai menikö se toisin päin, että Persuista never ikinä tulee varteenottava hallituspuolue. Siis ainakin toivon niin. Voipi kyllä tullakin, niin hullu tämä maa, tämä maailma, on. Eikä siinä vielä kaikki! Jostain huomasin, että joku kaavaili jo Halla-Ahosta presidenttiä! Näinkö pitää vielä vanhoilla päivillään muuttaa Etelämantereelle!

  Pois poliittisista mietteistä tekee mieleni, ajattelee aivoni. Joten lyhyt kertaus päivän kulkuun. Aamu oli poutainen, niin päiväkin. Ainakin tähän asti, eikä enteitä sateesta näy. 

  Aamulla tein kierroksen Avokkaansaaressa. Tulos oli laiha. Kanttarellejä yhteen soossiin, puolukkasato näyttää olevan melko onneton. Tuli kuitenkin tarkastettua, ei aamuyön tunteina tule asia vaivaamaan. 
Ruohon leikkasin päivällä. Ei palanut nurmikko helteillä pahasti, kiitos sadettajat!, vaan lykkää nyt kasvua melkein kevätkesäiseen malliin. Mikäs lykätessä, kun parin edellisen päivän aikana on satanut 20 milliä. 
  Seuraavat päivät ovat ennusteen mukaan myös sateisia. Perjantai ja lauantai ovat sitten puotaisia. Ensi viikko näyttää epävakaiselta ja lämpötila on laskussa. Syksy lähestyy. 

  Taina soitteli eilen, kutsui tyrnimarjoja keräämään. Sanoi, että puolen viikon maissa ovat varmaan sopivia poimittaviksi. Kunhan sateeseen taukoa tulee, niin Hanelin rantaan usmuutetaan, tyrnit talteen napsitaan. Ei toisin ole ihan ykköskategorian hommia. Pensas on pirun piikikäs, ja marjat on kerättävä yksi kerrallaan. Pitää tietysti muistaa, että jo siinä yhdessä kerrallaan poimitussa on ytyä aika tavalla. Vaikka ei se mieleen tule, kun piikit tökkivät sormenpäitä, keräysrasia ei täyty ikinä!

  Nyt ollaan saunottu. Tapamme mukaan hyvissä ajoin. Vesi Saimaassa on vielä oikein uimakelpoista. Ja sitä on riittävästi. Toivottavasti sateiden myötä pinnan aleneminen loppuu. Näyttäisi se ainakin hidastuneen. 

  Näitä mietti, noita teki, niitä suunnitteli, rakennusmestari emp. Mitä lie mietti aamulla kalliolla, kun korissa ei ollut siinä vaiheessa kuin kolme sientä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti