sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

KOLEAA MUTTA TUULISTA

  Vaihtelevia ilmoja on pidellyt. Joka toinen päivä sataa, joka toinen paistaa. Tuuleskelee. Viileänä on pysytellyt keli. Iiris on joutunut välillä puuhaamaan sisällä...


  ...välillä on päässyt ulos temmeltämään. Temmellystä on silloin piisannut niin, että keppihevonenkin on väsähtänyt. Keinuun tietysti. Leikkiiköhän keinuhevosta?


  Tiistaista lähtien on luvassa parannusta, jopa hellelukemia. Tiilikaiset joutuvat tosin lähtemään tänään Espooseen, joten he eivät voi jäädä odottelemaan veden lämpenemistä. Tosin ei kylmä vesi ole Iiristä pahemmin haitannut.


  Eilen oltiin Annin ylioppillaaksi valmistumista juhlimassa. Anna haki Jonin Mikkelistä, jonne hän tuli bussilla. He ajoivat sieltä suoraan Piskolaan. Iiris, Hilppa ja minä sörnäytettiin veneellä. Viiden sekuntimetrin tuuli ei ihan kamalasti ryttyyttänyt.
  Juhlapaikalla oli porukkaa aika lailla. Ja tarjottavaa ylenmäärin: Graavisiiasta lohirullaan, lihapullista hirvipaistiin, salaateista ja tykötarpeista puhumattakaan. Ja kahvin kera kakkua monenlaista, pikkuleipää valita asti. Juhlinnan kohde ehti välillä tarkastamaan, että vierailla on lautaset täynnä apetta...


    ...läyhkeen väliaikaisesti hiljennyttyä istathtaa hetkeksi. Siinä serkut..., eikäku pikkuserkut..., eikäku siltä väliltä. Ja samassa sävyssä.


  Tiesittekö, että lyyrän kerrotaan Hermeksen keksineen heti synnyttyään. Lapsineroksi voi Hermestä mainita, jos on totta. No, niinhän ne jumalat kai usein ovat? 
  Minäkin sain lyyrahattua ennen lähtöämme kokeilla. Kun jäi oma aikanaan hankkimatta. Omaa hölmöyttään ja lapsellisuuttaan jäi. Mutta nyt sain balsamia haavoihin. Vaikka ei tuo hattua kummemalta tuntnut, lyyralakki. Oma kesälätsä on astetta istuvampi. Annista myös?


  Tänään taas sataa. Puoleenpäivään asti on niepreetä. Iltapäiväksi poutautuu, sopivasti kuljetuksen kannalta. Tiilikaisten kuljetuksen autolle. Niin, ja grillauksen. Paitsi, että ei taivasalla tietenkään tarvitse grillailla. Mahat pullollaan possun sisäfileetä saavat Tiilikaiset porhaltaa kotiinsa. Sekä maissia, Iiriksen ja Jonin lempparia.

  Huomenna hyökkään saunan kimppuun. Toivottavasti ei löydy yllätyksiä. Tuskin. Hilppa varmaan ottaa harsot pois perunalta ja herneeltä, multaa potun. Hyvin ovat lähteneet kasvamaan, eilen kurkattiin.
  Loppuviikosta, viimeistään, uudistetaan lauteet. Ja lähdetään lauantaina, tai sunnuntaina, puhtoisina henkilöinä käymään Hollolassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti