maanantai 2. heinäkuuta 2018

ONKO FUTIS OIKEUDENMUKAISTA?

  Jalkapallossa ei jaeta pisteitä pelin hallinnasta, sen sai Espanja eilen tuta. Hispanialaiset olivat selkeästi parempia, mutta Venäjä voitti. Vai olivatko parempia? Niinpä niin. Kai Venäjä taktiikallaan voittonsa ansaitsi? Vaikka moni katsoja saattaa olla eri mieltä.
  Suosikkini Kroatia selvisi nippa nappa kahdeksan joukkoon. Tuo peli olisi, noin tilanteiden ja kulkunsa mukaan, voinut päättyä toisinkin. Maalivahdit olivat tällä kertaa sitä mieltä, että Kroatia oli parempi.
  Erikoiset kisat ovat menossa; Saksa, Espanja , Portugali, Argentiina jo ulkona, Italia ja Hollanti eivät edes kisoissa. Uusi mestari luultavasti leivotaan. No, ovathan Brasilia ja Englanti vielä mukana.

  Tuulista on ollut muuallakin, kuin kisoissa. Sähköt ovat pätkineet, mutta eivät pitkäksi aikaa tällä kertaa. Onneksi tuuli on pohjoisen puolella, tulee saaren takaa (olisin voinut kirjoitta myös, että "tuulee saaren takaa", mutta koska tautologiaa tulee välttää, paitsi joskus tehokeinona, lukee siinä, että "tulee"). Ei tunnu pihapiirissä miltään. Mutta ulapalla tuntuu! Eilen kävin nostamassa katiskan Aittalahdenselältä matalikolta, noin parin sadan metrin päässä rannasta. Menin sähkömoottorilla. Siinä ja siinä, että jaksoi mylly minut vastatuuleen kuljettaa. Aika jamua oli, mutta onnistui lopulta. Ja saalistakin oli: parikymmentä ahventa, joista muutama reilun puolen kilon köriläitä. Pienimmät laskettiin kasvamaan, kokoliaammat haikupönttöön. Kyllä juuri pyydetty  ja savustettu ahven on kaloista parhaita!

  Katriinan rippijuhlillakin eilen käytiin. Anna, Iiris ja Hilppa menivät Tiilikaisten autolla, koska Tiilikaiset lähtivät Piskolasta suoraan Espooseen, Joni ja minä usmuutettiin veneellä. Kyllä rytkytti Kiukuanselällä!  Suoraan Juvalta pitkin Luonteria olivat aallot saaneet kasvaa. Ei kovin rattoisaa kyyti ollut. Eikä palatessa Hilpan kanssa vastatuuleen. Olisi ollut viisaampaa mennä autolla, mutta selvittiin veneelläkin. Vanhalla paatilla en kyllä olisi tuohon keliin lähtenyt.

  Tiilikaiset siis lähtivät. Joni ei ehtinyt käydä kuin kääntymässä; lauantaina tuli, sunnuntaina lähti. Vielä on heillä tekemistä uuden kodin tiimoilta. Sälekaidinasentajakin tulee tänään, Annan netissä tilaama grilli alkuviikosta.
  Nyt on Iiris päässyt viettämään ensimmäisen yön omassa huoneessaan. Kuinka lie nukuttanut? Täällä olessaan tyttö joka ilta, kun Espooseen soiteltiin, muisti kysellä: "Joko minun sänky on kasattu?"
 Kyllä se on, nukkukoon sikeästi ja levollisesti, Iiris.

  Yhdelle päivälle on vielä tupapuiden halkomista. Eli tälle päivälle. Sitten on kiintiö duunattu. Vaikka saatan "syssymmällä" vielä lisää nahuta.

  Huomenna lähdetään pariksi päiväksi kotiin. Sitten taas takaisin. Ilmat näyttäisivät jatkuvan kohtalaisiana; parinkympin pinnassa lämpöä, muttamina päivinä vähän sadetta. Pitää käydä loppuviikosta katsomassa, joko kanttarellejä olisi ilmaantunut. Tuleneeko niitä lainkaan? Vai veiko kuiva alkukesä sadon? Muutaman rellukan bongasin jo muutama päivä sitten. Ihan tuossa laiturirannassa. Mutta olivat aivan rantaäpräällä, kosteassa paikassa. Kuluvan viikon lopulla tiedetään, onko metsemmässä, kuivemmilla paikoilla, nousemassa satoa.

  Olen tullut laiskaksi kuvaajaksi. Kameralaukku ei enää kulje mukana entiseen malliin. Unohtui ottaa Katriinan rippiäisillekin. Mutta puhelimissa on laadukkaat ja monipuoliset kamerat. Pitää hieman syventyä, ryhtyä käyttämään enemmän. Alla muutama kännykkäotos. Osa on google-kuvista ladattu, joten niitten laatu, eli koko, on pieni. Kannattaa siis ladata kuvat puhelimesta suoraan koneelle.





  Nyt on aamun 1. uutiset kuultu, kahvit juotu, kirjoitukset kirjoitettu. Siis duuniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti