tiistai 31. heinäkuuta 2018

TUNNELMIA HIKISESSÄ HOLLOLASSA

  Aamulla lähdettiin Hollolaan. Elinan kautta kotiin suimailtiin. Avokkaassa on ilppi säätelemässä lämpötilaa, täällä ei ole mitään. Sen huomaa.
  Äidin asioita olen yrittänyt saada hoidetuksi. Nyt, kun kaikki on hänen kohdallaan stabilisoitunut, pitää tehdä kaikenlaisia hakemuksia, takautuvia sekä edelleen jatkuvia. Siinäpä on puuhaa piisannut, 30 asteisessa huushollissa. Paperien kaivaminen, kopioiminen, hakemusten tulostaminen, pään raapiminen, muutamien liitteiden puuttuminen, ohjeiden etsiminen, ja vaikka mitä. Nyt on paljon paketissa. Ja paljon hikeä virrannut. Huomenna menen kysymään, mitä vielä tarvitaan. 

  Aamulla on auton moottorin ohjelmapäivitys Autosalvassa. Sitten vien pirssin peltikorjaamoon oiottavaksi ja maalattavaksi. Schenker maksaa viulut. Eli joudun dallamaan pari kilsaa pajalta keskustaan  hoitaakseni äidin asioita eri paikoissa. Kun siellä on jonotukset jonoteltu, bussilla kotiin. 

  Pari päivää siis ollaan jalkahenkilöinä. Onneksi kaupat ovat lähellä. Pakollisia bussimatkoja varten latasin juuri LSL:n mobiililippusovelluksen. Ei tosin taida tarvita bussilla ajella, kuin huomenna Hollolaan, perjantaina kaupunkiin. 

  Auton saan takaisin perjantaina. 

  Lauantaina ollaan Iiriksen vahtina, koska Annalla ja Jonilla on tuparit jossain päin Lahtea.

  Sunnuntaina lähdetään kohti Anttolaa. Ja perjantaina jälleen Hollolaan. Lauantaina Parolaan serkkuni Suskun (50 v.) ja miehensä Karin (60 v.) yhteisiin kekkerieihin. Ja sunnuntaina uudelleen Anttolaan. Aika rikkonaista on eläkeläisten elo. Kun ei ehdi viikkoa olla aloillaan. Jospa sitten, kun 110 vuotta on juhlittu. No, tuskin. Äidin asunnon myyntiä pitää viritellä, tyhjennystä suunnitella. Käyntejä Lahteen tulee väistämättä. Mutta tehdään, mitä tehdä pitää, ollaan, kun on sen aika. 

  Lehtien verkkosivuilla ja uutiskanavilla alkaa taas näkyä ohjeita juomisen lopettamiseen ja kesäkiloista eroon pääsemiseen. Aina sama laulu, joka kesä. Joka vuosi tuntuvat ihmiset lomillaan alkkohoolia hörppivän, sianihrassa paistettuja pihvejä, lohkoperunoita majoneesin kanssa, mutustelevan.
  Miksei koskaan anneta miehekkäitän ohjeita naisille ja miehille malliin: "Lopeta kesätissuttelu, aloita määrätietoinen juopottelu", tai "Kuinka jalostaa kesäkilot pysyväksi pyylevyydeksi". Mitäs sitä hyvää alkua pilaamaan. No, ehkä niillä toisensorttisilla ohjeillakin on puolensa.
  Tuntuu siltä, että on olemassa suuri joukko tallaajia, jotka kesälomalla juovat itsensä huonoon jamaan. Nämä kesänaukkailijat yleensä selviävät ja selviintyvät taas töihinsä.
  Sitten on noita kesäkilon hankkijoita. He lähtevät lenkille, noudattavat ruokavaliota, pahiten mässäilleet diettejä, saavat kilonsa sulatettua sopivasti jouluksi. Joulupyhät tuovat taas jokusia lisäkiloja, eikä talvella viitsi edes hirveästi liikkua. Joten nämä tuuliviirit heräävät huhtikuussa saattamaan keskivartaloaan kiivaasti rantakuntoon. Jotta pääsevät loman alkaessa pasteerailemaan sutjakkana, missä sitten pasteerailevatkaan. Kun loma loppuu, alkaa sama ralli uudestaan. Mutta mitäpä minä siihen jotain sanomaan. Paitsi, että diettejä en ala käyttämään missään tilanteessa. Jollei minua nimenomaan niitä käyttämästä kielletä.

  Kello lähentelee kahdeksaa. Pitää vissiin keittää espressot. Ei ole tullut paljoa tänään syötyä. Ei ole nälkä näin kuumalla. Vettä vaan olen hörppinyt. Ja kahvia. Josko tämä helle olisi noita edellä käsiteltyjä kesäkilojen kerääjiä auttanut liiaksi paisumasta?
  Ennen nukkumaanmenoa on käytävä kylmässä suihkussa. Viis vesilaskuista, siellä pitää olla kauan. Jos se auttaisi unen tavoittamiseen. Alakerrassakin, mikä on yleensä reilusti yläkertaa viileämpi, on nyt samat kolmekymmentä pykälää. Ovat rakenteen päässeet kuumenemaan. Toivon, ettei tulisi kovin rauhaton yö.

  Kun en loppuun muuta keksi, laitan näkemättömän verikuun korvikkeeksi viime kesänä Avokkaan rannalta kuvatun, hieman manipoloidun aatelisen kuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti