maanantai 16. heinäkuuta 2018

KISAT MENI, RUMPPI JA PUUTTINI TULI

  Niin siinä kävi, Ranska hoiti homman. Pelitilanteisiin nähden 4-2 on aika tyly tulos, mutta Ranska osasi käyttää paikkansa tehokkaasti. Niin tehokkaasti, että heillä oli varaa lahjoittaa osuma; Lloris lorautti, Mandzukic mosautti.
  2022 kisataan Qatarissa. Ja erikoiseen vuodenaikaan, eli 21. marraskuuta - 18. joulukuuta. Suomelle se sopisi, sillä meillä on menossa sarjatauko. Vaan ei taida tie Qatariin johtaa. Saavat meidän pallolijamme tehdä jouluostoksensa rauhassa.

  Trumpit ja Tiilikaiset tulivat eilen. Trumpit Helsinkiin, Tiilikaiset Avokkaaseen. Ensin mainittujen saapuminen oli medialle suurempi tapahtuma, jälkimmäisten tulo merkittävämpi meille.



  Putin saapuu tänään. Ei tietysti Avokkaaseen, vaan Helsinkiin. Toivottavasti on mies löytänyt kuivan puvun eilen palkintojenjaon aikana kastuneen tilalle. Tai ainakin ryvettynyt asuste on kuivattu ja silitetty. Ei Suomeen ole asiaa epäkorrektissa kuosissa. Muuten tuosta palkintoseremoniasta vielä: Kun läträys alkoi, ei kestänyt kauaa, kun Putinin pään päälle löytyi helevetin iso sateenvarjo. Sitten, kun Kroatian ja Ranskan peresidentit, sekä FIFAn puheenjohtaja olivat uitettuja koiria, löydettiin heitä suojaamaan pari kituliaan kokoista varjoa. Tämä tapahtuma kertoo siitä, että ehkä Putinilla ei todellakaan ole toista pukua varattuna huipputapaamiseen. Vai kertooko?

  Suut silmät täyteen tulee tänään tuota huipputapaamista, jos niin haluaa. Ei tule, jos pitää uutisvälineet hiljaisina. Kuten on tarkoitus. Minulle riittävä informaatio tapaamisesta tulee illan uutislähetyksen kautta. Jos se sitten tulee edes katsottua. Jos ei, kyllä kiteytyksen kuulee ja näkee vielä huomennakin.

  Uudet ovet heiluvat nyt molemmat. Ulko-ovi saatiin Hilpan kanssa kahdestaan, mutta verannanoven kanssa tarvittiin apu; Haneli tuli lauantaina YYA-sopimuksen vevottmana nostamaan ovilevyn kanssamma saranoilleen, Minä pääsi sitten kertelemään aukon listoilla. Aika palapeli. Lopulta kuitenkin oli viimeisen naulan vuoro. Ja tietysti suoraan sähköjohtoon! Ikolan Tonin pari viikkoa sitten seinävalaisimelle tarkoitetulle uudelle pistorasialle menevään johtoon! Vähän säväytti näpeille. Sulake poksahti, tietysti. No, minä irrottamaan piuhaa jakorasiasta, vaihtamaan sulake. Mutta: "Ehä kesällä valova tarvihe", sanoi muinoin Pylkkäsen Pertti apumiehelleen Leinosen Valolle. Levätkää rauhassa, molemmat. Piuha korjataan, kunhan ehditään.


  Me lähdetään Hilpan kanssa huomenna Lahden suuntaan. Tiilikaiset jäävät tänne. Perjantaina tullaan takaisin, yhtä Porin reissua kokeneempina. Anna, Joni ja Iiris ovat varmaan vielä saaressa, joten lauantaina usmuutetaan Kihuille.
 
  Nyt on taas kesä! Mukava on Tiilikaisten jäädä pulikoimaan Saimaan veteen, joka on kuin linnun maitoa. Maidosta assosioituneena vesi on myös, kuin lehmän henkäys.
  Porissakin näyttäisi olevan torstaina melkoinen paiste. Pitää olla viisaampi, kuin kesänä muutamana. En silloin suostunut laittamaan aurinkovoidetta lärviini. Niipä kolvi paloi lahjakkaasti, kun istuksin keskipäivästä auringonlaskuun naama päin mollikkaa.

  Nyt lopettelen, lähdetään varmaan vähän vesille lillimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti