torstai 28. kesäkuuta 2018

HAASTAVAA PUHETTA

  Kun kuuntelee ihmisten puheita, lukee kirjoituksia, huomaa, että nykyään on paljon haastavaa. Tarkoittaa sitä, että jos joku homma ole helppo, suju kuin rasvattuna, tai ei ole mieleistä, on se haastavaa. Haetaan vissiin samaa, kuin vaativaa.
  Minulla on toinen kuva haastavasta: Taivalantin Heta. Heta-vainaa oli reilun metrin korkuinen, lähes yhtä leveä, asusteli Unskan liepeillä pienessä punaisessa tuvassa, ja oli haastava persoona. Hän nimittäin puhui, eikä tahtonut siitä palkkaa! Mutta kun tänään käytiin Mikkelissä, samalla ostamassa uusi lasi pikkukammarin sisäikkunaan, tapasin ehkäpä vielä haastavamman persoonan. Meitä palveli Lasi-Sarangissa vanhemman puoleinen herra, harmaatukka, poninhäntäpää. Hän ehti ruutua leikatessaan kertoa monen monta tarinaa yli 40 vuoden uraltaan alalla. Hauskoja tarinoita ne olivat. Selvisi myös, että hän on jo ollut jonkun vuoden eläkkeellä, mutta kun poika oli nitkauttanut selkänsä, oli joutunut hätäapuduuniin.
  Kyllä Mikkelissä on mukavaa asioida. Toki muualtakin löytyy ystävällistä ja sanavalmista palvelua, mutta tuntuu, että Mikkelin seutuvilta tavanomaista enemmän.

  Eilen tuli Anna. Iiris, joka oli ollut lähes viikon pahemmin ikävöimättä, oli kuin pistoksissaan. Kun hän aamulla tajusi, että äiti tulee sinä päivänä, alkoi utelu. Aluksi vähintään puolen tunnin välein, iltaa kohti kiihtyvällä tahdilla, hän kysyi: "Millon äiti tulee?"
  No tulihan äiti. Puoli kahdeksan maissa päästiin häntä hakemaan. Eikä Iiris ole sen koomin kovin kauaksi äitiään päästänyt.

Mamman vieressä on mukava puutarhakeinussa könöttää!


  Tänään on ollut helle. Huomenna sataa. Siis lähdettiin ajelemaan venheellä. Käytiin Lietveden Siltakioskilla kahvilla ja jäätelöllä, usmuutettiin Saukonsalon itäpuolta takaisin.

Jopa silta näkyy!


  Saksassa on maan suru, Ruotsissa kai taivaan ilo? Nyt pelaavat Senegal ja Kolumbia, sekä Japani ja Puola. Illalla Englanti ja Belgia, sekä Panama ja Tunisia. Nyt menevissä matseissa on panosta; vain Puola on ulkona jatkosta. Iltapeleissä kisataan lohkovoitosta Englannin ja Belgian kesken. Sitten on alkusarja pelattu. Perjantai on vapaapäivä, ja sisäpäivä, sääennusteesteen mukaan.
  Lauantaina tulee Joni, sunnuntaina on Katriinan rippiäiset. Ja onneksi parempi sää. 

  Tiilikaiset lähtevät varmaan jo pyhänä, tai maanantaina, uutta kotiaan laittelemaan. Me vahat lähdetään myös käymään Hollolassa ti. tai ke. Pyykit pestään, ruohot leikataan, (mikäli tarve), Elinaa käydään katsomassa, takaisin tullaan. 

  Jos ei ihmeitä ilmaannu, vasta PoriJazzin vuoksi seuraavan kerran Anttolasta poistutaan, eli ehkä 16-7. Hollolaan, 18.7. Poriin. 

  Pitäsköhän vapauttaa Anna ja Iiris velvoitteistaan. Olen näet antanut heille prokuran pelin seuraamiseen. Aha, tulikin puoliaika. 0-0. Niin näyttää olevan Japani-Puola myös. Illan Englanti-Belgia kiinnostaa enemmän. Prokura on siltä osin peruttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti