keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

CITIZEN KANE, etc

  Kisat ovat edenneet. Kahdeksan jäljellä. Neljännesvälierät olivat jännittäviä ja hyvätasoisiakin. Belgia -Japani-matsi oli suorastaan "ISO"! Eikä 0-0-tuhrailuja nähty! Hyvä niin.
  Englanti karisti ranu-apinan yöllä selästään. Kane onnistui rankkarissa peliajalla sekä loppuratkaisuissa. Tärkeä pelaaja maalleen, jakossakin.
  Herkullisia hetkiä on perjantaina ja lauantaina luvassa lisää: Uruguay-Ranska, Brasilia-Belgia, Ruotsi-Englanti, Venäjä-Kroatia. Luulen, että jatkoaikoja nähdään, rankkarikisoja myös.

  Eilen ajattettiin Hollolaan, tietysti Orimattilan kautta. Mentiin suoraan äidin huoneeseen; tyhjä. Eikä näkynyt Elinaa yhteisissä tiloissakaan. Me kysymään, että missähän mahtaa E. Lehkonen olla? Henkilökunta utelemaan toisiltaan, että onko Elinasta tietoa? Ei ollut. Mentiin vielä huoneeseen; ei ollut vessassakaan. Sitten ruokailulutilan takana olevaan toiseen tv-huoneeseen; ei ketään.
  "Väärässä huoneessa Elina varmaan on", tokaisi joku.
  Ja niin oli! Ensimmäisen oven avaisu käytävän toisella puolella paljasti totuuden: Siellä äiti pötkötti tyytyväisenä "lainapunkassa".
  Mentiin äidin omaan valtakuntaan. Minä sanoin, että olit mennyt väärään huoneeseen.
  "Ai, milloin?", kysyi äiti ihan huuli pyöreenä. Että se hänen muististaan.
  Muuten vaikutti Elina melko pirteältä. Ja hänen kyntensä oli laitettu! Vihertävää lakkaa oli tällätty. Liekö äidillä noin hienoja kynsiä ollut sitten nuoruusvuosien. Jos silloinkaan? Hoivakodissa on kuulemma kesätyöntekijöitä, nuoria naisia, jotka ehtivät vanhusten kanssa tuollaisiakin juttuja tehdä. Hieno paikka, tuo Koivikko!
  Liekö äiti saanut kimmokkeen manikyyrista, kun alkoi frisööriä kaipailemaan.
  "Tukka on aivan kauheassa kunnossa", sanoi hän.
   Minä kyselemään henkilökunnalta. Sain kuulla, että Orimattilasta löytyy muutamia kampaajia, jotka käyvät tarvittaessa paikan päällä. Pyysin heitä tilaamaan äidille käsittelyn. Joten 18. kuluvaa kuuta, kun Elinalla on silmälääkäri Päijät-Hämeen keskussairaalan Silmätautien poliklinikalla, vien sinne tyylikkään mimmin. Johtopäätös: Nainen on nainen, vaikka muisti alkaa sassaroimaan.

  Tämä päivä ollaan maalikylissä. Nurmikot on naapuri, joko oikealta, tai vasemmalta, hoitanut (kannattaa talvisin kolailla alueita sianpieremän aikoihin, korvaus tulee sitten kesäisin). Pyykinpesua riittä. Kaupungilla käydään joitain asioita hoitamassa. Huomenna täräytetään aamusta baanalle. En voi olla jälleen mainitsematta: Eläkeläisen arvokas etu, ei tarvitse ajella ruuhkaisilla teillä!

  On ehkä aika ottaa vähän löysemmin. Puut on tällä haavaa tehty. Kunhan ulko-, ja verannanovi tulevat, pitää ne asentaa paikoillee, mallailla listat. Sitten jäljellä olevat talomaalit pensselöidään pihan puolelle. Muu osa talosta on tarkoitus maalata ensi kesänä.

  Omaa salaattia päästään jo syömään, perunoitakin ehkä? Kesäkurpitsoista lieneen jokunen valmiina. Pinaattia ollaan popsittu jo pitkään. Ja puput ovat saaneet imelän pieraista. Suojattu on. Eikä niitä ole itse asiassa näkynytkään.



    Olin sunnuntaina unohtanut kamerat Avokkaaseen. Taina lähetti muutaman kuvan rippiäisistä. Juhlinnan kohde pöydän päässä.


Äijänköriläät ja Joni huastelemassa.


  Kohta lähdetää asioille. Ensin vakoilemaan reitti Silmätautien poliklinikalle, jotta ei tarvitse 18.7. rollaatorin kanssa harhailla. Sitten keskustaan. Alkaankohan ahistaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti