lauantai 30. joulukuuta 2017

TUOMIOT KOHILLAAN

  YLE-uutiset: Thai-huijari tuomittiin 13 275 vuodeksi vankilaan pyramidihuijauksesta. Huijari myönsi teot ja hänen rangaistustaan lyhennettiin 6 637 vuodella ja kuudella kuukaudella. Oikeustajuni hyväksyy tuon 6 637 vuotta, mutta että kuusi kuukautta päälle!
  Uutisesta ei selviä, onko 13 275 vuotta alkuperäinen, vai alennettu tuomio. Niin tai näin, istuttavaa riittää. Jos Thaimaassa rangaistukset periytyvät isältä pojalle, ei Pudit Kittihradilok'in suvun tulevaisuus ole ruusuinen. Toki jutussa mainitaan, että Pudit joutuu istumaan vain 20 vuotta. Mamarit!

  Nykissä ja Intiassa ihmisiä kuollut tulipaloissa.

  Puero Ricossa kolme kuukautta sitten riehuneen hurrikaani Marian jäljiltä vielä puolet asukkaista ilman sähköä. Itä-Karjalan Sähkö voi lohduttautua; jossain päin maailmaa ovat asiat vielä huonommin.

  Mies putosi monttuun tehdashallissa Mikkelissä. Itä-Suomen poliisi tutkii Aurajoki Oy:n tehdashallissa tapahtunutta onnettomuutta työtapaturmana. Pari metriä syvät montut tehdashallissa altistavat työtapaturmille (kirj. huom.).

  Lauri Markkanen pussitti 32 pistettä ottelussa Indianaa vastaan. Mikael Granlund iski NHL-uran toisen hattutempun. Tulikuuma Sebastian Aho iski voittomaalin. Ristolainen ratkaisi jatkoajalla. Lohtua urheiluhullulle Suomen kansalle: Mäkihypyssä menee päin persikkaa, mutta Markkanen nakuttaa, taalakiekkoilijat latovat maaleja.

  Kansalliseen rokoteohjelmaan valittu rokote ei tehoa Suomessa leviävään B-virus Yamagataan. Hukkaan meni sekin Terveysasemalla käynti, kun piikittivät ainoastaan A-viruksen varalta. Toisaalta, kukapa arvonsa tunteva nyt B-luokan roketetteen hyväksyy?

  Poliisiauto räjäytetty poliisiaseman edessä Malmössä. Uhkarohkea temppu. Tekijälle turvallisempaa olisi räjäyttää poliisiaseman takana.

  Sellaisia uutisia pikasilmäyksellä vuoden toiseksi viimeisenä aamuna. Huomenna varmaan median täyttävät katsaukset loppuvan vuoden tärkeimmistä tapahtumista. Kuten pupujussien invaasiosta Avokkaan omatarvekasvimaalle.

  Olen seurannut Jari Tervon dokkaria "Kekkonen". Nyt on puolet 8-osaisesta ohjelmasta takana, ollaan päästu Urkin toiseen valintaan v. 1962. Jonkin verran ennestään tuttua asiaa, paljon uutta tietoa, tarjoaa Tervo. Hän on selvästi pureutunut ja paneutunut arkistoihin. Nähdäkseni Kekkonen oli poikkeuksellisen lahjakas visionääri, joka sekä haistoi tulevaisuuden, että viitoitti sille johtavan väylän.

  Anna ja Iiris tulevat tänään Mikkelistä meille. Uusi vuosi vastaanotetaan, näin uskon, Iiriksen ja minun vienosti kuorsatessa, Annan ja Hilpan katsellessa parvekkeella pommitusta. Jollen sitten topistaudu, ja valvo puoleen yöhön. Valvon tai en, joku kyllä valvoo. Ainakin Isoveli Oseaniassa.

  Lyhyestä virsi kaunis. Kirjoitellaan v. 2018 vähän pidempiä tarinoita. Ehkä.

  Koska kuva on tullut aina tällättyä, laitan luonnon "ilotulituksen".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti