torstai 21. joulukuuta 2017

VIIMEINEN VIIMEVUOTINEN

  Eilen oli Hilppa loihtinut kanttarellikastikeen jauhelihamurekkeen (saksaksi "Falscher Hase") kaveriksi. Hän mainitsi, että nyt loppuivat viimevuotiset kanttarellit pakastimesta. Minulla oli siihen lohdutuksen sana antaa:
"Eläpä huoli, puolentoista viikon kuluttua meillä on pakkasessa vaikka kuinka paljon viimevuotisia kanttarellipusseja."
  Eli uusi vuosi tuo aina paljon muutoksia elämään. M.O.T.

  Mistä tietää, että joulun lähestyy kiihtyvällä nopeudella? No siitä, että Etlarin välissä oleva xxl:n mainoslehti on paksumpi, kuin itse aviisi.

  Yöllä, aamulla myös, sateli vettä. Niinpä laistoin aamulenkin, kolusin varastosta ikikuusen, kasasin sen, laitoin kynttilöiden virkaa toimittan valoketjun oksille roikkumaan. Tunti, toista, askareeseen kului. Hilppa perinteisesti hoitaa koristeet. Minä en siihen puutu, minkä latvatähden saatan paikoilleen naplikoida.
  Päivällä menen käymään Elinalla. Muutamia asioita toimittelen. Meille äiti joulun aikaan haetaan joka päivä. Ei hänen tarvitse, eikä ole järkevää, isommin jouluruokia hankkia. Vie meiltä kinkkusiivun ja rosollia iltapalaksi.

  Huomenna pitää vielä Lidlin ovea käyttää. Perusjuttuja; maitoa, leipää, vissyä, hedelmiä, ainakin.

  Tiilikaiset tulevat perjantaina. Lauantaina paistetaan kinkku ja pellillinen lihapiirakkaa. Sunnuntaina saapuu joulupukki. Joulupäivänä meillä on sitten sorkanporinaa! Taina soitteli juuri. Sovittiin, että he tulevat silloin visiitille. Tiilikaiset ovat myös meillä, menevät Tapanina Aijalle. Ja Elina on, totta kai. Eli kokoonpanoon kuuluu yhdeksän aikuista ja yksi lapsi. Tainan ja Hanelin tytöt lasken jo aikuisten joukkoon. Kyllä ne niin paljon syö! Vitsi, vitsi. Mutta kun ennen tehtiin lapsille "sikakattaus", nyt sellaisessa joutuu syömään muitakin, kuin lapsia. Veikkaan, että minä, Joni ja Haneli uhraudutaan.
  Pitäisi olla pirtinpöytä, kuin ennen Piskolassa. Tai siellä se on vieläkin, tosin vähällä käytöllä. Siihen mahtuu kerrallaan  viitisentoista immeistä ruokailemaan. Mutta pieneksi sekin kävi, 1950-luvulla, heinänteon aikaan.

Niin se aika kuluu, vaikka Emmerdale on ollut tämän viikon joulutauolla. Vähäisin vieroitusoirein ollaan asiasta selvitty. The Leftovers'n kolmatta kautta ollaan jakso päivässä katseltu. Melko "ufoa" kerrontaa, mutta minä tykkään! Kohta ei tartte, jouda, eikä viitsi muutamaan päivään tv:ta isommin tuijottaa. Saattaa olla muuta puuhaa riittämiin.

  Uutisiin ei viitsi puuttua. Hakkaraiset, Trumpit, aktiivimallit, sotet, jääkää joululomalle! Kaksi ensin mainittua saisivat jäädä kokonaisvaltaisesti ja lähtökohtaisesti lomalle. Niin tietysti aktiivimallikin. Sote vissiin jatkaa taivaltaan, hakee muotoaan.

  Eivät ole puut enää kuvan kaltaisia. Vielä pari päivää sitten olivat, mutta öinen vesisade tietysti tiputteli lumet pois. Pakkasen puolella joulu kuitenkin vietetään. Hyvä niin, liukuu hyvin, pukin reki, sutivat sopivasti sijaisten Nissanit, Toyotat ja Opelit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti