lauantai 2. joulukuuta 2017

THE VISITOR

  Eilen napsahti Niilon ja Promise Of The Real'in uunituore The Visitor postilootaan. 


  Nyt, parin läpikuuntelun jälkeen, voin sanoa, että ei petä jätkä, taaskaan. Yleisvaikutelma kiteyttettynä: "Hienoja biisejä Trumpin vastaisessa hengessä". Willie Nelsonin poikien bändi "Promise Of The Real" jatkaa vakuuttavaa soittamistaan. Niin, ja laulamistaan. Jopa petraa niitä. Toivotaan Niilolle ja pojille pitkään jatkuvaa yhteistyötä. 
  Lyhyen tutustumisen jälkeen mieleenpainuvimmat biisit ovat avausraita "Already Great" sekä "Carnival". Ja "Stand Tall". Ja "Change Of Heart". Ja reilu kymmenminuuttinen lopetusbiisi "Forever". Tai kaikki. Huonoa kun ei oikein hakemallakaan albumilta löydy

  Musiikissa pysyäkseni: Ensikesän Pori Jazz'iin on tulossa ainakin Nick Cave & The Bad Seeds. Kai se on lähdettävä. Aika vähän, pakko tunnustaa, miehen musiikkiin olen paneutunut. Muutama albumi on musiikkikirjastossani. Asian korjaus alkoi eilen; kävin jokusen levyn kirjastosta, varasin pari. Niin että heinäkuussa tiedetään, mitä katsomaan mennään. 

  Talven makuun on vähän Hollolassa päästy. Eilen kolasin viiden sentin märän lumikerroksen. Aamulla parin senttiä kuivempaa lunta. Kerkesin, sunnuntaina ne liukenee povattuun vesisateeseen. Aika hyvä rupeama aamutuimaan tuli tehtyä: vartti kolausta, tunti ja vartti sauvakävelyä osin auraamattomilla teillä. Kastui paita. Ja kului illan suklaarivi. Ainakin se.

Aivan jouluinen on maisema parvekkeelta katsottuna.



  Käyn tänään hakemassa Elinan meille lohta syömään. Ja kahville. Pitää muorin pirteänä, vaihtelu silloin tällöin. Eikä syö meitä konkurssiin. Vaikka ei ole kovin suuriruokainen koskaan ollut, Elina, ovat annokset nykyään mitättömiä. No, eipä hän paljon kulutakkaan. Sitä paitsi hän syö joka päivä kahvileipää sekä suklaata. Tuossa iässä lienee tärkeintä, että jotain syö?

  Joulukuu siis lähti kulumaan. Huomenna on 1. adventti ja täysikuu, keskiviikkona satavuotiset. Jos Elinan kunto ja tahtotila sallivat, käydään puolen kuun paikkeilla Hietaniemen hautausmaalla. Siitä on turha vielä tehdä lopullista päätöstä; päivän kunto sanelee. Tai parasta kai on soittaa äidille, kertoa, että kohta lähdetään, mennä hänet hakemaan. On nimittäin tullut huomatuksi, että mikäli Elina johonkin poikkeavaan tapahtumaan valmistautuu, alkaa hän stressata, mikä johtaa huonoon oloon. Eli ex tempore-malliin reissuun!

  Sitä tietä kohti joulua mennään. Ajatuksisa oli viettää vielä jokunen päivä saaressa, mutta taitaa jäädä ajatukseksi. Vaikkei joulusta kovin halua paineita ottaa, niin kaikenlaista siihen liittyvää puuhaa siivouksineen, muutamine ostoksineen riittää. Ja mistäs tietää, millainen tilanne uutena vuotena Anttolassa on? Onko vesi vapaana. Vai onko kantava jääpeite? Mikäs meitä estää loppiaista saaressa viettämästä,? Jos ei keliolosuhde sitä tee. Olen Avokkaan rantaan joulu tietämissä mennyt autolla, kävellen, lumikengillä luistimilla, potkukelkalla ja veneellä. En toki saman joulun aikana, kuten terävä-älyisimmät jo päättelivät. Mutta vuosien saatossa kyllä. No, poliittis-urheilijamaisesti jätetään asia hautumaan, mennään niillä eväillä, joita on tarjolla, sekä katsotaan, mihin se riittää tekemättä parastamme.

  Nyt riittää, jaarittelu. Vielä aamuinen parvekenäkymä laajemassa vinkkelissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti