tiistai 19. joulukuuta 2017

OHJELMAT PARANEE

  Silmiini osui tv-ohjelmia vilkaistassani Subilla tänä iltana esitettävä "SubDoc: Maailman pahimmat erokostot". Ajattelin, että mikähän se tuokin on. Ja että vieläkö ElisaViihteen 2500 tunnin tallenustilaan mahtuu? Kun se jo pursuaa Kardashianeja, New Yorkin, Sydneyn, ties minkä paikan upeimpia naisia, ja muita tärkeitä kulttuuriohjelmia. Mutta tosiasiassa: kuka noita oikein katsoo? Onko "Maailman pahimmat erokostot" opetusohjelma? Ohjelma, missä opetetaan kostamaan? Vai onko se vain dokumentti. Kaikki kunnia dokumenteille, mutta kun, asian alettua kaihertaa, tutkin SubDocin tarjontaa, sieltä löytyy mm. jaksot "Apua, menin naimisiin ja lihoin 30 kiloa", "Elämä pornon jälkeen", "100 vuotias ja vielä ratissa!", sekä "Hullunkuriset hautajaiset". Pitäis saaha lissää hömppää!

  Eilen ostimme itsellemme joululahjan. Kaikki lähti siitä, kun pyyhin pölyt oh:n kirjahyllystä. Työtä tehdessäni iski mieleen, että hyllyssä kolmisenkymmentä vuotta tönöttäneen, joskus kovassakin käytössä olleen steroelaitteiston voisi vaikka hävittää. Vinyylilevari ei enää toimi, radio tuppaa häiriköimään, cd-levyjä laitteella ei enää juuri kuunnella. Ajatus kulki jonkun pienemmän värkin hankkimiseen rohjon tilalle. Ajattelin kuitenkin, että jääköön ensi vuoden puolelle.
 Mutta idea jäi kytemään. Mainitsin siitä iltapäivällä Hilpalle. Hän sanoi ihan samaa miettineensä. Mitä siinä sitten, toimeksi. Minä pakkasin levyt säilytyslaatikoihin, purin laitteiston ylähyllyillä olleita kookkaita kajareita myöten. Ja ei kun vermeet autoon, nokka kohti Patinaa, joka ottaa vastaan sähkölaitteita. Siitä Iskuun, mistä tilattiin metrikäs Lundia-hylly, koska stereorohjakkeen hävittäminen mahdollistaa lisää kirjatilaa. Siitä renkaat sutien Poweriin. Olin netistä katsonut, että sieltä löytyy hinnaltaan ja ominaisuuksiltaan sopiva bluetooth-radio. No, löytyi sieltä. Mutta kun hetken asiaa tuumimme, muita mahdollisuuksia puntaroimme, päädyimme toiseen ratkaisuun: nettiradioon. Se oli viiteisenkymppiä arvokkaampi, mutta laskelmoin, että ei ainakaan kehno antenniyhteys huononna lähetysten laatua, kun verkossa kuuntelee. Ja koska Norja lopettaa fm-lähetykset, saattaa Suomi seurata pian perässä.
  Laitteessa on siis netti, bluetooth, jotta voi kuunnella musiikkia vaikkapa puhelimelta, ja usb-portti mahdollistamassa musiikin toiston sitä kautta. Ja vaikka mitä ominaisuutta löytyy. Kunhan vaan jaksan perehtyä. Aika iisi laite oli kaiken kaikkiaan naplikoida toimintakuntoon; ohjeita noudattaen wifi-yhteys, nettiradio-ominaisuus päälle, kanavalista esiin, sieltä aluksi muutamat mahdollisesti kuunneltavat muistipaikoille. Radiokanavia löytyy jo Suomesta kymmenittäin, saati, jos lähtee selaamaan Euroopan-, tai maailmalaajuisesti. Eli ei tule ikänä selailtua, luulen. Tai ehkä tulee, lievennän.
  Radio on hyvä laite. Sitä on tullut kuitenkin kuunneltua luvattoman vähän. Kotona varsinkin. Mutta kun lähetys ei enään särähtele, saattaa muutos olla merkittävä. Kuunteluajassa, tarkoitan. Saaressa on radio enemmänkin päällä. Mutta eihän siellä ilmojen salliessa juuri sisällä olla. Autossakin tuppaa usb-tikku olemaan toiston lähde. Mutta nyt alkaa radioaika! Ja olohuone sai vähän uutta lookkia. Aika aikaa kutakin, niin se vain on.

  Huominen on sitten siivouspäivä. Paljon ollaan jo tehty, mutta matot, pihalle, lattia pyyhintään, vessat, pesuhuone, siinä listaa. Joulu onkin sitten ruokakauppoissa käyntejä  ja kuusta vaille. Sitä kuusta kokoaminen, joka varastossa lojuu. Uusi parta ja tukka, muhkeita molemmat, on pukille myös hommattu. Ja Iiris on tietääkseni ollut melko kiltti. Luultavasti jokunen paketti pukin kontista tulee löytymään. 

Rauhallista (toivottavasti) joulun odotusta kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti