keskiviikko 13. syyskuuta 2017

PÄIVÄVARTIO

  Meille tuli pikahälytys päivävartioon. Iirikselle oli eilen noussut hieman lämpöä, joten päiväkotiin meno ei ole soveliasta eikä suotavaa. Koska olemme Hollolassa, sopi meille viettää päivä Helsingissä, jotta Anna sekä Joni saavat mennä rauhassa omiin hommiinsa. Todettakoon, että päivävartiota ei pidä rinnastaa GoT:n yövartioon, monesta, tässä tarkemmin erittelemättömästä syystä. Toki yhtymäkohtia löytyy, tässä niitäkään tarkemmin erittelemättä.
  Vähän ruuhkaa oli moottoritien loppupäässä, samoin Koskelantiellä. Matka kesti puolisen tuntia normaalia kauemmin.
  Aika pirteä tyttö oli. Ei aamulämpöä. Parempi kuitenkin pitää sisäpäivä. Luultavasti pääsee taas huomenna päiväkotiin.
  Päivä kului Frozenia katsellen, Iiriksen kanssa leikkien, minulla myös lukien.


  Anna tuli neljän maissa töistä, me lähdettiin kohti Lahtea. Iiris jäi ihan pirteänä ja terveen oloisena vilkuttelemaan. Ruuhkaista oli myös paluu, melkein tunti Keravalle, ennen kuin selkeni.
  Lahdessa jätin Hilpan torin laidalle; hän meni entisten työkavereidensa kanssa Santa Fehen syömään. Minä kävin tankkaamassa. Sitten ajelin Kauppakeskus Trion parkkihalliin. Kävelin joutessani ostamaan reilun kilon palan possun etuselkää Sokoksen ruokaosastolta Avokkaassa leivinuuniin tällättäksi. Sitten poikkesin Martinaan syömään jokseenkin kelvollisen annoksen pariloitua maksaa. Nyt istun CiaoCaffeessa, hörpin espressoa, kirjoitan tätä blogia loppuun.
  Puhelin pirahti tekstiviestin merkiksi. Se oli Vinski. Olin päivällä soittanut hänelle, kun oltiin vajaan kolmen kilsan päässä kotoaan. Olisin ehdottanut tapaamista. Ei kai se tungettelua olisi ollut, kun edellisen kerran tavattiin yli 45 vuotta sitten. Ei vastannut, Viholainen. Nyt tekstaili, että on mökillä Kolhossa, eikä ollu huomannut soittoa. Sovittiin, että kun seuraavan kerran olen Stadissa, yritetään paremmalla onnella päästä nokatusten.
  No niin, Triossa olen. Hiljaistakin on. Muutamassa pöydässä nuorisoa. Yritän saada aikani kulumaan näppistä naputtelemalla.

  Huomenna tosiaan, heti aamusta, startataan kohti Mikkeliä. Lidlissä stopataan, siitä Anttolaan ja saareen. Johan tässä vierotusoireita on kärsitty.
  Perjantaina pitää mennä kirkolle. Olen sopinut Kone- ja Urheilun kanssa, että he porailevat tilaamani satamapeiton nepparit. Saa syksyksi ja talveksi veneen huppuun, suojaan lehdiltä ja talven lumilta.
  Edellisessä blogissa raottelin uudesta hankinnasta. Se pitää myös viritellä käyttökuntoon. Sitten saatan asian julkaista, ihan kuvan kanssa.
  Elina on myös Anttolassa. Markku tuli puolukkaämpärit puunattuina, otti äidin matkaansa. Maanantaina tulivat, viikon verran kai viipyvät. Taas kerran kerran Markulle!
  Puolukkaan mennään mekin, heti, kun ehditään. Verkkoja varmaan lasketaan. Sieniäkin omiksi syöntitarpeiksi poimitaan. Reilu viikko siinä taas mukavasti vierähtää.

  Kohtapa täytyy lopettaa. Rakko vaatii kahvin tyhjennystä. Ja pian Hilppakin soittaa. Reilusti kellon ympäri lietsussa ollaan oltu. Päästään kotiin valmistautumaan huomiseen lähtöön.

Loppuun vielä pari kuvaa hyväkuntoisesta toipilaasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti